Ο Γιώργος Τρουμούχης γεννήθηκε στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, τη Ρόδο. Με πατέρα έναν παθιασμένο chef η πορεία του ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη, αφού μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες. Έχει εργαστεί ως γενικός Chef στο Hilton της Ρόδου, ως Executive Sous Chef στο Hilton Trafalgar London, στο Athenaeum InterContinental και από το 2008 είναι ο Executive Chef του Elysium Resort & Spa στη Ρόδο.
Το βιβλίο του «Μακριά μυρωδιά, η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου» δημιουργήθηκε μετά από έρευνα 4 ετών και περιπλάνηση σε όλα τα χωριά του νησιού, απόδειξη της μεγάλης του αγάπης τόσο για τη μαγειρική, όσο και για τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.