Ambassador Σωτήρης Κοντιζάς

MEET

ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΟΝΤΙΖΑΣ

MEET

ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΟΝΤΙΖΑΣ

Η Μαγειρική
είναι Έμπνευση

Mε πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έμαθε από μικρός να συνδυάζει μέσα του κουλτούρες, γεύσεις, αξίες αλλά και εμπειρίες που τον έκαναν να πειραματιστεί από νωρίς σε διαφορετικά πεδία, αφού πριν καταλήξει να αφοσιωθεί στην τέχνη της μαγειρικής εργαζόταν στον τραπεζικό κλάδο, ως πτυχιούχος Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Οικονομετρία.

Ξεκινώντας το 2006 πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια στο εμβληματικό «48» the restaurant καιδιανύοντας μία ανοδική πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη με το «Geranium» του Rasmus Kofoed και το «Studio» του Torsten Vildgaard μπαίνοντας στα βαθιά της υψηλής κουζίνας και γαστρονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη μετάβαση του στο περίφημο «The Ledbury» του Λονδίνου πλάι στον Brett Graham. Ήταν φυσικό η τόσο εντυπωσιακή και -πλούσια σε γνώση- πορεία του, να τον οδηγήσει στο να αφήσει το δικό του μαγειρικό αποτύπωμα με το NOLAN. Το όραμα του πήρε σάρκα και οστά τον Δεκέμβριο του 2015 και διακρίθηκε με Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin μέσα σε έναν μόλις χρόνο, με τον ίδιο να βραβεύεται ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος Chef για το 2016 για ένα είδος κουζίνας που δύσκολα μπαίνει σε πλαίσια και κατηγορίες. Από το 2016 ο Σωτήρης Κοντιζάς συμμετέχει ως βασικός κριτής στο ελληνικό «Master Chef», που προβάλλεται από το Star Channel.

 

WORKSHOPS

Expert at

Asian Food Expert
Food Design
Oργάνωση & Λειτουργία Εστιατορίου
Social Media
Food Styling

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ