Ambassador Σωτήρης Κοντιζάς

MEET

ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΟΝΤΙΖΑΣ

MEET

ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΟΝΤΙΖΑΣ

Η Μαγειρική
είναι Έμπνευση

Mε πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έμαθε από μικρός να συνδυάζει μέσα του κουλτούρες, γεύσεις, αξίες και εμπειρίες. Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν στο να πειραματιστεί από νωρίς με διαφορετικά πεδία, αφού πριν καταλήξει να αφοσιωθεί στην Τέχνη της Μαγειρικής, εργαζόταν στον τραπεζικό κλάδο, ως πτυχιούχος Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Οικονομετρία.

Ξεκίνησε το 2006 πλάι στο Χριστόφορο Πέσκια στο εμβληματικό «48 Τhe Restaurant» και έκτοτε διανύει μία ανοδική πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας. Ακόμα, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη με το «Geranium» του Rasmus Kofoed και το «Studio» του Torsten Vildgaard. Έχοντας μπει στα βαθιά της Haute Cuisine και της Γαστρονομίας, εξασφάλισε τη μετάβασή του στο περίφημο «The Ledbury» του Λονδίνου, πλάι στον Brett Graham. Ήταν φυσικό η τόσο εντυπωσιακή και -πλούσια σε γνώση- πορεία του, να τον οδηγήσει στο να αφήσει το δικό του μαγειρικό αποτύπωμα με το NOLAN. Το όραμά του πήρε σάρκα και οστά το Δεκέμβριο του 2015, οπότε και διακρίθηκε με Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin μέσα σε έναν μόλις χρόνο, με τον ίδιο να βραβεύεται ως Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Chef για το 2016, για ένα είδος κουζίνας που δύσκολα μπαίνει σε πλαίσια και κατηγορίες. Από το 2016 ο Σωτήρης Κοντιζάς συμμετέχει ως βασικός κριτής στο ελληνικό «Master Chef», το οποίο προβάλλεται επί σειρά ετών από το Star Channel.

WORKSHOPS

Expert at

Asian Food Expert
Food Design
Oργάνωση & Λειτουργία Εστιατορίου
Social Media
Food Styling

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ








Meet the ambassador — popup