• ΙΕΚ ΑΚΜΗ CISCO ACADEMY
 • Ενότητες Σεμιναρίου
 • Οφέλη από την παρακολούθηση

ΤΟ MΟΝΟ ΙΕΚ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ PEARSON VUE

iek akmi cisco routers switchesΠιστοποίηση Cisco CCNA

Certified Network Academy σε Αθήνα - Πειραιά - Θεσσαλονίκη

  Επιδότηση σεμιναρίου μέσω ΛΑΕΚ  

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ως ηγέτης στο χώρο της εκπαίδευσης και των σπουδών πάνω στις νέες τεχνολογίες, είναι επίσημο πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο από τη Cisco για τη διδασκαλία του σεμιναρίου που οδηγεί στην πιστοποίηση Cisco Certified Network Associate (CCNA). Το σεμινάριο αυτό θεωρείται ως ένα σημαντικό πρόσθετο προσόν για κάθε επαγγελματία που δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων δεδομένων.

Τα οφέλη από την παρακολούθηση του σεμιναρίου για ένα σπουδαστή ή επαγγελματία της Πληροφορικής και των Δικτύων είναι προφανή. Εκτός από μια πολύ σημαντική πιστοποίηση, που θα προσθέσει στο βιογραφικό του και θα τον βοηθήσει να διεκδικήσει θέσεις εργασίας με καλύτερες πιθανότητες πρόσληψης (και αποδοχές), θα λάβει ουσιαστικές και ευρύτερες γνώσεις πάνω στο χώρο των δικτύων, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δικτύων μικρής και μεσαίας κλίμακας, διασυνδέοντας και παραμετροποιώντας δικτυακό εξοπλισμό της Cisco.

iek akmi cisco 2800 seriesΗ συνολική διάρκεια του σεμιναρίου είναι 150 ώρες (καλύπτεται σε περίπου 4 μήνες). Αποτελείται από θεωρητική διδασκαλία και εργαστηριακές ασκήσεις, που πραγματοποιούνται στα εργαστήριά μας με εξοπλισμό Cisco που διαθέτουμε, ως πιστοποιημένο κέντρο. Τα μαθήματα παραδίδουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από τη Cisco, οι οποίοι επιπροσθέτως είναι έμπειροι επαγγελματίες στο χώρο των δικτύων υπολογιστών. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να δώσει εξετάσεις για να αποκτήσει την πιστοποίηση CCNA.

pearson vue logoΗ ΑΚΜΗ είναι το μόνο ΙΕΚ που έχει πιστοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο CISCO, μετά από εκτενείς ελέγχους που διεξήχθησαν από το διεθνούς φήμης οργανισμό διεξαγωγής εξετάσεων Pearson VUE.

 

 

Ενότητα 1 (Θεμελιώδεις Αρχές Δικτύων)

 1. Εισαγωγή στα Δίκτυα Δεδομένων
 2. Ορολογίες Δικτύων
 3. Πρωτόκολλα
 4. Μοντέλο OSI & TCP/IP
 5. Επίπεδο Εφαρμογής – Πρωτόκολλα Εφαρμογών
 6. Επίπεδο Μεταφοράς – Πρωτόκολλα TCP/UDP
 7. Επίπεδο Δικτύου – IPv4-IPv6 Addressing
 8. Επίπεδο Σύνδεσης Δεδομένων – Δίκτυο Ethernet
 9. Φυσικό Επίπεδο – Πρότυπα Καλωδίωσης Δικτύων
 10. Εισαγωγή στη χρήση του CLI του Cisco IOS

Ενότητα 2 (Εισαγωγή σε routing & switching)

 1. Τοπικά δίκτυα Ethernet
 2. Βασικές έννοιες και παραμετροποίηση Cisco Switches
 3. VLAN
 4. Εισαγωγή στη δρομολόγηση (routing)
 5. Δρομολόγηση μεταξύ VLAN
 6. Στατική & Δυναμική Δρομολόγηση
 7. RIPv2
 8. Εισαγωγή στο OSPF
 9. Access Lists
 10. DHCP & NAT

Ενότητα 3 (Προχωρημένες έννοιες δικτύων)

 1. Επέκταση δικτύων
 2. STP-FHRPs
 3. Τεχνολογίες Link Aggregation
 4. Προχωρημένες έννοιες/ρυθμίσεις OSPF
 5. EIGRP
 6. Ασύρματα Δίκτυα
 7. Διαχείριση λειτουργικών συστημάτων για συσκευές Cisco(IOS)

Ενότητα 4 (Διασύνδεση δικτύων)

 1. Ιεραρχική Σχεδίαση Δικτύων
 2. Σύνδεση σε δίκτυα ευρείας περιοχής
 3. PPP
 4. Frame Relay
 5. Ευρυζωνικές συνδέσεις
 6. VPNs
 7. Εποπτεία & Διαχείριση Δικτύου

cisco academy akmi 1Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν οι βασικές αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης δικτύων δεδομένων, που βασίζονται στη στοίβα πρωτοκόλλων TCP/IP. Επίσης, οι σπουδαστές θα εξασκηθούν εκτενώς στο χειρισμό, την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση δικτυακού εξοπλισμού της Cisco (Routers 2801 - 2811 & Switches 2950 - 2960) σε εργαστηριακές ασκήσεις, που εξομοιώνουν πραγματικά σενάρια εγκατάστασης και ρύθμισης δικτύων.

iek akmi cisco academyΗ συνεργασία με τη Cisco, που κατέχει ηγεμονική θέση στην παγκόσμια αγορά δικτυακού εξοπλισμού, εγγυάται την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού και της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ακολουθεί πλήρως το αντίστοιχο του Cisco Certified Network Associate, που διδάσκεται διεθνώς σε όλα τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα της Cisco. Ο εκπαιδευόμενος θα αποκτήσει δικό του λογαριασμό στο εκπαιδευτικό portal της Cisco (www.netacad.com), ο οποίος ισχύει εφ όρου ζωής και θα του επιτρέπει να επικαιροποιεί τις γνώσεις του όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για τη λήψη της πιστοποίησης CCNA (οι οποίες διεξάγονται εντός του ΙΕΚ ΑΚΜΗ), γεγονός που θα τους δώσει πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Οι Cisco Certified Network Associates μπορούν και χρησιμοποιούν τα διεθνώς αναγνωρισμένα λογότυπα της Cisco στις επαγγελματικές τους κάρτες και έγγραφα.

 1. ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 2. Επιλέξτε παράρτημα(*)
  Invalid Input
 3. Ονοματεπώνυμο(*)
  Please type your full name.
 4. Τηλέφωνο(*)
  Invalid Input
 5. E-mail(*)
  Invalid email address.
 6. Πόλη Διαμονής(*)
  Invalid Input
 7. Σχόλια
  Invalid Input

Περισσότερες πληροφορίες

IEK AKMH Αθήνα
Κοδριγκτώνος 16, 112 57
Τηλ: 210 8224074 Θεσσαλονίκη
Τσιμισκή 14, 546 24
Τηλ: 2310 260 200 Email: cisco@iek-akmi.edu.gr