Σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος με την έκθεση «FREEDOOM»

Εντυπωσίασαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος με την έκθεση «FREEDOOM»

Με μεγάλη επιτυχία και πολλούς επισκέπτες, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης των σπουδαστών των Τμημάτων3D AnimationτουΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδοςμε τίτλο «FREEDOOM» που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στονΠολυχώρο Τabya.

Στην έκθεση, που ήταν μια συνδιοργάνωση του Πολυχώρου Τabya και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος, εννέα σπουδαστές, μέσα από τη δουλειά τους, προσέγγισαν τον περιορισμό της ελεύθερης σκέψης, ο οποίος επιβάλλεται στον άνθρωπο μέσα από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Στοιχεία που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας συνειδητά ή ασυνείδητα, ηθελημένα ή εν άγνοια μας, όπως τα ΜΜΕ, η εκπαίδευση, η θρησκεία, η πολιτική, η κουλτούρα, η οικογένεια κι ο άμεσος κοινωνικός κύκλος, ο τρόπος διασκέδασης, το εργασιακό περιβάλλον.

Οι νέοι δημιουργοί επιστράτευσαν τη φαντασία και τους προβληματισμούς τους σε μια εποχή τόσο δύσκολη για αυτούς και βρήκαν τη δύναμη και τον τρόπο να αντιδράσουν μέσα από την Τέχνη και να δώσουν τροφή για σκέψη και δυνατότητα για δράση.

Οι σπουδαστές που συμμετείχαν στην έκθεση με έργα τους ήταν οι Luka Rajic, Αγγελίνα Αποστόλου, Βασίλης Βέλκος, Χρήστος Γεωργιάδης, Θωμάς Γκουντούλιας, Θωμάς Μπατανάρας, Στέφανος Παγιούλας, Στέλλα Παπαδάκη, Ρεα Στρατή, οι οποίοι και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του κοινού, αλλά και των συγγενών και των καθηγητών τους που παραβρέθηκαν, τόσο για την προσπάθεια, όσο και για το θαυμάσιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έκανε η καθηγήτρια των σπουδαστών, εικαστικός κ. Κωνσταντίνα Καπανίδου.