Διάλεξη στα ΙΕΚ Ακμή των ιατρών του Medlab

Διάλεξη στα ΙΕΚ Ακμή των ιατρών του Medlab

DSCN0874Για άλλη μια χρονιά, γιατροί του MEDLAB παρουσίασαν σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διάλεξη με τίτλο: «Καρκίνος του Δέρματος - Μελάνωμα, Αίτια Εμφάνισης και Πρόληψη. Επιπλέον, η Οστεοπόρωση είναι μία πάθηση που αντιμετωπίζεται πλήρως αν διαγνωστεί σε νεαρή ηλικία».

 Ομιλητές ήταν ο Αλέξανδρος Γιατζίδης, Χειρουργός και Γενικός Διευθυντής του MEDLAB ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ και η Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, Μοριακή Βιολόγος. Οι σπουδαστές που παρακολούθησαν την παρουσίαση ανήκαν στα Τμήματα Νοσηλευτικής, Ακτινολογίας και Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η παρουσίαση οργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία των σπουδαστών και με την πολύτιμη βοήθεια της Καθηγήτριας Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Χριστίνα Τσαπάλου  η οποία ήρθε σε επαφή μαζί μας και διοργάνωσε τη διάλεξη.

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν σχετικά με τον Καρκίνο του Δέρματος, τα αίτια εμφάνισής του, τη μορφολογία των καρκινικών δερματικών βλαβών, τους τρόπους διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης. Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης θέμα συζήτησης ήταν η οστεοπόρωση όπου δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έγκαιρη διάγνωσή της σε νεαρή ηλικία.

Οι συνολικά 100 περίπου σπουδαστές που παρακολούθησαν την διάλεξη έδειξαν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον όσον αφορά τις δύο αυτές παθήσεις και συμμετείχαν στην παρουσίαση με εύστοχες ερωτήσεις και απορίες. Αισιόδοξο είναι το γεγονός αυτό καθώς δείχνει ότι οι μελλοντικοί επαγγελματίες υγείας διψάνε για γνώση και θέλουν να είναι ενήμεροι ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μπορούν να αξιολογήσουν και να συμβουλεύσουν όσον αφορά ύποπτα σημάδια που πιθανώς θα συναντήσουν στους μελλοντικούς τους ασθενείς.