Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης

ΕΚΕ29Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης -19 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος το «Χαμόγελο του Παιδιού»  θέλοντας να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης προς όλους τους πολίτες, οργανώνει δράσεις ενημέρωσης για το παγκόσμιο φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης -παραμέλησης και σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ που υλοποίησε την καμπάνια ενημέρωσης, αφιερώνει την εβδομάδα 18 έως και 24 Νοεμβρίου σε δράσεις με στόχο την κινητοποίηση όλων μας.

Eιδικότερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας  την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, στις 11:00 το πρωί πραγματοποιείται ένας συμβολικός περίπατος από το  Πεδίον του Άρεως προς το αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ όπου θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στις 12:00μμ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Γιαννόπουλο  ο οποίος και  θα ανακοινώσει τα νέα στοιχεία για το 2013.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί σε πρώτη προβολή η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Ο Μικρός Βασιλιάς», παρουσία του γνωστού δημιουργού, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της,Σωκράτη Αλαφούζου, με θέμα τις επιπτώσεις της παιδικής βίας στην ενήλικη ζωή. Στην εκδήλωση θα παραστούν επίσης επώνυμοι και διακεκριμένοι άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών. Ας αντιδράσουμε λοιπόν στην Παιδική Βία, τη Σεξουαλική Κακοποίηση, την Εκμετάλλευση, τηνΑμέλεια, την Εγκατάλειψη.
Συχνά θύτες είναι οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι θα έπρεπε να διασφαλίσουν και να προασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους.
Η Παιδική Κακοποίηση και Παραμέληση είναι βασική παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού.
Οφείλουμε να υποστηρίξουμε όλα τα παιδιά, όποιο πρόβλημα και αν έχουν.
Ήρθε η στιγμή να ενημερωθείς! Ήρθε η στιγμή να αντιδράσεις! Για το σύνολο των δράσεων ενημερωθείτε στο www.hamogelo.gr