Συνεργασία του ΙΕΚ Β. Ελλάδος με την επιτροπή κοινωνικής πολιτικής του ΑΠΘ για τη δημιουργία τράπεζας αίματος

ΕΚΕ17Θέματα που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία και τη σημασία της για τη σωτηρία ή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενός συνανθρώπου μας, αποτέλεσαν το αντικείμενο εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενημέρωσαν τους σπουδαστές και απάντησαν στις ερωτήσεις τους ο κ. Στυλιανός Τουπαδάκης στέλεχος ΕΤΕΠ της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και εκπρόσωπος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής για την Αιμοδοσία, η κ. Αδαμαντία Δουρούμα Διδάκτωρ Ψυχολογίας και Γραμματέας της ΕΚΠ του ΑΠΘ και η κ. Φερονίκη Σαμαρά Γραμματέας της ΕΚΠ του ΑΠΘ.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος κ. Σταύρος Καπελιώτης, σε συνεργασία με τα στελέχη της ΕΚΠ του ΑΠΘ και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ήδη δρομολόγησε τη διαδικασία για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για τους σπουδαστές και τους απόφοιτους, καθώς και για τη διοργάνωση νέων ενημερωτικών εκδηλώσεων για την αιμοδοσία στο θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος».