Πολιτεία και Πολιτισμός Επιβραβεύουν

pm1062010Σε μια ιδιαιτέρως συγκινητική τελετή, απονεμήθηκαν σε δύο μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου, ισάριθμες υποτροφίες που αθλοθετήθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για σπουδές στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος, ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους να αποκτήσουν την ελληνική παιδεία και να ενταχθούν ως δημιουργικοί πολίτες στην ελληνική κοινωνία.

Ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας και Διευθυντής του Οργανισμού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Εϊπίδης και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας που αποφάσισε την κάλυψη των έξοδων διαβίωσης κάθε σπουδαστή από το Υπουργείο για το διάστημα των σπουδών τους, ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το ΙΕΚ ΑΚΜΗ που ανταποκρίθηκε στην πρόταση να καλύψει τα δίδακτρα των δύο μαθητών.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος κ. Σταύρος Καπελιώτης, τόνισε πως οι δύο υποτροφίες εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε, να ευχήθηκε στους δύο μαθητές να καταφέρουν να πραγματώσουν τα όνειρά τους αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους δίνεται.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρτσιώτης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Μιχαηλίδης, η Ολυμπιονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, καθώς και γονείς, μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.