Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

  • Άρθρα
  • Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2023 – Η BC Partners, κορυφαία επενδυτική εταιρεία, ανακοινώνει σήμερα ότι η Μαριάννα Πολιτοπούλου αναλαμβάνει Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) στον εκπαιδευτικό όμιλο στον οποίο ανήκουν το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Με στόχο την περαιτέρω επιχειρηματική, λειτουργική και εμπορική ανάπτυξη του Ομίλου, η Μαριάννα Πολιτοπούλου παραλαμβάνει την ηγεσία από την Καλλιόπη Ροδοπούλου, ιδρύτρια του ομίλου, η οποία θα έχει στο εξής ενεργό συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι ο έτερος ιδρυτής, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου.

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου διαθέτει 30ετή επιτυχημένη πορεία σε θέσεις CEO και ανώτατες διευθυντικές θέσεις, όπου πέτυχε σημαντική κερδοφορία και ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στη ΝΝ Ηellas όπου διαχειρίστηκε την εξαγορά/συγχώνευση της Μetlife στην Ελλάδα, στην Εθνική Τράπεζα, στην Eurobank, στην Inchape Hellas Group-Όμιλο Toyota Hellas καθώς και στην Credit Agricole Indosuez στο Λουξεμβούργο. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το The Wharton School of the University of Pennsylvania και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο Πρόεδρος της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, ανέφερε σχετικά ότι: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε σήμερα τη Μαριάννα στον Όμιλο και στην BC Partners. Οι ηγετικές της ικανότητες, ο επαγγελματισμός, η ομαδικότητα και  το ήθος, καθώς και η ευρεία εμπειρία που διαθέτει σε πολλαπλούς και ανεπτυγμένους κλάδους της αγοράς, είμαι βέβαιος ότι  θα συμβάλλουν στην επιτυχημένη υλοποίηση του φιλόδοξου οράματος και της στρατηγικής μας για τον Όμιλο . Εύχομαι στη Μαριάννα  κάθε επιτυχία στο νέο της ρόλο».

Με τη σειρά της, η Μαριάννα Πολιτοπούλου τόνισε ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο, τη BC Partners και τους ιδρυτές για την εμπιστοσύνη τους και την τιμητική ευκαιρία να ηγηθώ του ομίλου. Είμαι βέβαιη ότι όλοι μαζί θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά για το φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης του ομίλου».

Η BC Partners

Η BC Partners είναι ηγέτιδα διεθνής επενδυτική εταιρεία με πάνω από €40 δισ. περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση στους τομείς των ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity), των ιδιωτικών πιστώσεων (private credit) και του Real Estate. Η BC Partners ιδρύθηκε το 1986 και έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής αγοράς εξαγορών, εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Σήμερα, οι διεθνείς ομάδες επενδύσεων της BC Partners δραστηριοποιούνται μέσω γραφείων της εταιρείας σε Ευρώπη και Αμερική, στην κατεύθυνση τεσσάρων βασικών κλάδων: Υγεία, ΤΜΤ (Τεχνολογία, ΜΜΕ, Τηλεπικοινωνίες) Υπηρεσίες & Βιομηχανία και Καταναλωτικά Προϊόντα. Από τη σύστασή της, η BC Partners έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 128 επενδύσεις, συνολικής αξίας άνω των €170 δις, ενώ σήμερα επενδύει το ενδέκατο private equity fund.

GALLERY