Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_Logistics _News_Security _News_Γραμματέων_Στελεχών _News_Διοίκηση_Επιχειρήσεων _News_Έρευνα_Αγοράς_ΚΑΙ_Δημοσκοπήσεων _News_Λογιστική _News_Μάρκετινγκ _News_Ναυτιλιακά _News_ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ_ΚΑΙ_ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Ημερίδα για τα νέα δεδομένα στη μεσιτική αγορά από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ & το Εllika Real Estate

  • Άρθρα
  • Ημερίδα για τα νέα δεδομένα στη μεσιτική αγορά από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ & το Εllika Real Estate

Tα νέα δεδομένα στην αγορά του real estate

Sold out η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Εllika Real Estate  

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα τα «Νέα Δεδομένα της αγοράς ακινήτων» στο κατάμεστο από μεσίτες, εκτιμητές ακινήτων, συμβολαιογράφους και επαγγελματίες της αγοράς, αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα.  

Το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» ένωσε τις δυνάμεις του με δύο μεγάλα ονόματα στο χώρο της μεσιτείας, το ELLIKA REAL ESTATE και το Potamianos Real Estate Group αναλύοντας την κατάσταση της ελληνικής κτηματαγοράς και το ιδανικό μείγμα αποτελεσματικών τρόπων προώθησης των ακινήτων μέσω των Social Media. Κεντρική θεματική της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση του νέου «Ηλεκτρονικού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων», διαδικασία που ενεργοποιείται το 2023, μέσω της οποίας θα συλλέγονται ηλεκτρονικά όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στη σύνταξη των συμβολαίων.  

Στην ημερίδα βρέθηκαν ως εισηγητές ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Γεώργιος Ρούσκας, ο Πρόεδρος του Μεσιτικού Συλλόγου Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, ο ιδιοκτήτης και CEO του Εllika Real Estate, Bασίλειος Αξαρλής, ο Διευθυντής και Συνέταιρος του Εllika North, Βασίλειος Αστεριάδης και ο Digital Marketer, Κωσταντίνος Κορίκης. Συντονίστρια της Ημερίδας ήταν η διακεκριμένη Δημοσιογράφος και καθηγήτρια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μίνα Ράλλη.  

Ο κ. Ποταμιάνος ανέλυσε τα πρακτικά προβλήματα που παρουσιάζει η κτηματαγορά και ιδιαίτερα στην καθημερινότητα του μεσίτη των αστικών συμβάσεων με την προσπάθειά τους να μην σταματάει στη πώληση αλλά και στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Ο πρόεδρος των μεσιτών δεν παρέλειψε να προτείνει και μια καινοτόμο ιδέα σύστασης Υπουργείου Στέγης/ Ακίνητης Περιουσίας στα πρότυπα του εξωτερικού με κύριο μέλημα την οργάνωση της κτηματαγοράς όχι μόνο ως προς τις διαδικασίες αλλά και ως προς την ποιότητα και διαφάνεια αυτής.  

Στις εισηγήσεις τους οι κκ. Αξαρλής και Αστεριάδης του Ellika Real Estate παρέθεσαν τη οικονομική κατάσταση της αγοράς με λεπτομερή αναφορά στις μισθωτικές και αγοραίες αξίες ακινήτων της Αττικής αλλά και της επαρχίας και φυσικά στις δυνατότητες επένδυσης. Έγινε παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης και των βασικών σημείων που επηρεάζουν τα ακίνητα καθώς και μια σύντομη πρόβλεψη για το τρέχον έτος.  

Ο Κορίκης παρουσίασε τα νέα δεδομένα προώθησης των ακινήτων και των μεσιτικών γραφείων μέσω Social Media. Έγινε λεπτομερής ανάλυση της δύναμης του marketing και των δυνατότητων μέσω των νέων τεχνολογιών.  

Στην ανάλυσή του για τον νέο Ηλεκτρονικό Φάκελο που «άνοιξε» την ημερίδα, ο κ. Ρούσκας επισήμανε τα καινοτόμα χαρακτηριστικά αλλά και τα πιθανά θέματα που αναμένεται να παρουσιαστούν πριν την πλήρη εφαρμογή του. Όπως επισήμανε η εισαγωγή του ηλεκτρονικού φακέλου αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση των καθυστερήσεων και της γραφειοκρατίας κατά τη διαδικασία μεταβίβασης.  

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω YouTube Live, ή οποία είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο http://bit.ly/40IAT7y

Η ημερίδα εγκαινίασε τη νέα εκπαιδευτική συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Εlika Real Estate που περιλαμβάνει μια σειρά εξιδεικευμένων σεμιναρίων που οδηγούν σε πιστοποίηση με εισηγητές έμπειρους επαγγελματίας του real estate. 

Η εταιρεία ELLIKA REAL ESTATE δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate στην Ελλάδα, έχοντας εμπειρία άνω των 20 ετών. Τα δύο γραφεία της, το ένα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και το άλλο στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, είναι στελεχωμένα με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στηριζόμενοι στη γνώση, στον επαγγελματισμό και στην εξειδίκευση. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας του το ELLIKA έχει διαμεσολαβήσει με επιτυχία σε πολλές πράξεις αγοράς, πώλησης και μίσθωσης οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων, πώλησης και αντιπαροχής οικοπέδων και έχει ολοκληρώσει project αποκλειστικής διαμεσολάβησης και ανάπτυξης. 

H εταιρεία Potamianos Real Estate Group δραστηριοποιείται από το 1998 στον κτηματομεσιτικό χώρο με την σημερινή της μορφή. Ωστόσο με οικογενειακή παράδοση στην κτηματαγορά από το 1890 αποτελεί σήμερα την τέταρτη γενιά μεσιτών ακινήτων. 

GALLERY