close×
 
 
 


Τα Νέα μας

 
 
 
 
 
 


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ship4 

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα στελέχη της CMA – CGM καλεσμένα του τομέα Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη

 

Οι σπουδαστές του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πρώτοι για την ιστορικής και στρατηγικής σημασίας, εξέλιξη της χρηματιστηριακής μεταβίβασης του πλειοψηφικού ποσοστού 67% των μετοχών του ΟΛΘ στην κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki Limited.  Όλα αυτά στην ημερίδα «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CMA – CGM: Το μέλλον του λιμανιού της Θεσσαλονίκης» που διοργάνωσε ο τομέας Ναυτιαλιακών του μεγαλύτερου ΙΕΚ στην Ελλάδα, αφουγκραζόμενος την ανάγκη για ευρεία κατάρτιση των σπουδαστών του.

Νέα εποχή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πόλη, αλλά και την οικονομία της Βορείου Ελλάδας, ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Μαρτίου, ημέρα – ορόσημο, αφού πραγματοποιήθηκε η χρηματιστηριακή μεταβίβαση.  Παράλληλα, με την εξέλιξη αυτή ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος διαχείρισης και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, τα οποία έχουν περιέλθει στο Ταμείο, ενώ τίθενται οι βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας συνολικά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του υπευθύνου του τομέα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Άγγελου Αγγελάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα τέτοιων επενδύσεων για την περιοχή και για ολόκληρη την Περιφέρεια. Στη συνέχεια το λόγο και τον συντονισμό της συζήτησης πήρε ο κ. Μιχάλης Σταμπουλής, καθηγητής Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στέλεχος της μεταφορικής εταιρείας Ο κ. Σταμπουλής έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του λιμανιού. Κατόπιν, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μελέτης για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την οποία εκπόνησαν οι σπουδαστές των τμημάτων Οικονομίας, Διοίκησης και Ναυτιλίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Την παρουσίαση της μελέτης παρακολούθησε ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Σωτήριος Θεοφάνης. Ο κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε στην επένδυση της συγκεκριμένης εταιρείας και στους τρόπους με τους οποίους θα συνεισφέρει στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι: «η επένδυση θα αποτελέσει το εφαλτήριο της ανάπτυξης τόσο της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής όσο και του τουρισμού».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της εταιρείας από την Ελλάδα αλλά και από την έδρα της εταιρείας στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η κ. Ζωή Κολέτσα, Sales Manager CMA CGM Thessaloniki και ο κ. Marc Riondel, Chief Operating Officer CMA Terminals. Ο κ. Riondel αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία της πολυεθνικής εταιρείας. Έκανε μία συνοπτική αναφορά για την επαγγελματική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια στην CMA CGM, τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα των εταιρειών να βασίζονται στους νέους. Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της επένδυσης στο λιμάνι συσχετίζοντάς τη με την εξέλιξη του τουρισμού για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο τομέας Ναυτιλίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο πλαίσιο της πολύπλευρης και ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας, φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου της Ναυτιλίας και του Εμπορίου. Οι φιλοξενούμενες διαλέξεις αφορούν σε θέματα αιχμής, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τη ναυτική πραγματικότητα και τις τελευταίες εξελίξεις, τάσεις και προκλήσεις του κλάδου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.iek-akmi.edu.gr/index.php/tomeis/oikonomia-dioikisi/naytiliaka

 

 

Η Δύναμη του Facebook στο Marketing @ biscotto coffee+

Η Δύναμη του Facebook στο Marketing @ biscotto coffee+

Δωρεάν σεμινάριο:
Η Δύναμη του Facebook στο Marketing @ biscotto coffee+
Tips από brands που "το 'χουν"

Tα biscotto workshops συνεχίζονται και σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, θα παρουσιαστεί ένα ακόμη ενδιαφέρον θέμα: τη δύναμη του facebook όταν χρησιμοποιείται στο marketing προϊόντων αλλά και υπηρεσιών. Το θέμα αυτό θα αναπτύξει η κα Χρυσοπηγή Βαρδίκου(M.B.A., Chartered Marketer με ειδίκευση στο Digital Marketing).

Τραπεζικές Εργασίες

Τραπεζικές Εργασίες

Τραπεζικές Εργασίες

Ο Εκπαιδευτικός όμιλος ΑΚΜΗ, στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης των σπουδαστών του Τομέα Οικονομίας Διοίκησης για τις τρέχοντες εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα, πραγματοποίησε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ».

Ο Εισηγητής, ανέλυσε στους σπουδαστές του εκπαιδευτηρίου την έννοια, τη σημασία και τα είδη των τραπεζικών οργανισμών. Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στις βασικές εργασίες που εκτελούν τα τραπεζικά ιδρύματα και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί. Επιπλέον, παρουσίασε αναλυτικά τις σύγχρονες εργασίες που εκτελούνται τα τελευταία χρόνια από τις τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, απάντησε στις ερωτήσεις – ανησυχίες των φοιτητών γύρω από τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών, οι οποίοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους καθώς και ανάπτυξαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική και την παγκόσμια οικονομία. Τέλος, λύθηκαν απορίες σχετικά με τις καθημερινές τραπεζικές εργασίες όπου έρχονται σε επαφή (π.χ. καταθέσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες) αλλά και για τυχόν σταδιοδρομία στον τραπεζικό χώρο.

Χρήστος Κώνστας - Βασικές έννοιες της οικονομικής καθημερινότητας

Χρήστος Κώνστας - Βασικές έννοιες της οικονομικής καθημερινότητας

Χρήστος Κώνστας - Βασικές έννοιες της οικονομικής καθημερινότητας

Ο Εκπαιδευτικός όμιλος ΑΚΜΗ, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών του στους τομείς Οικονομίας Διοίκησης και Δημοσιογραφίας, πραγματοποίησε ενημερωτικό σεμινάριο – συζήτηση με θέμα «ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ» με τον κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑ. Τον κο Κώνσα καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος.

Ο κος Κώνστας ανέλυσε την οικονομική κατάσταση που υφίσταται η ελληνική και η ευρωπαϊκή οικονομική καθημερινότητα και απάντησε στις ερωτήσεις των φοιτητών Αθήνας  και Θεσσαλονίκης (μέσω web link).

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Vivartia

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Vivartia

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Vivartia

Ο τομέας Οικονομίας και  Διοίκησης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις παραγωγής του ταχύτατα αναπτυσσόμενου ομίλου VIVARTIA. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από στελέχη της VIVARTIA για τους κλάδους που δραστηριοποιείται η εταιρία, καθώς και την κυρίαρχη θέση που έχει στον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην στρατηγική για επέκταση πέρα από τα όρια της ελληνικής αγοράς καθώς και την πολιτική διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων της.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ενημερωθείτε άμεσα, εύκολα και δωρεάν για τη σχολή που σας ενδιαφέρει από όπου και αν βρίσκεστε.
Επιλέξτε παράρτημα(*)
Δεν έχετε επιλέξει παράρτημα!

Επιλέξτε ειδικότητα(*)
Δεν εχετε επιλέξει ειδικότητα!

Όνομα(*)
Δεν έχετε καταχωρήσει το όνομά σας!

Επώνυμο(*)
δεν έχετε καταχωρήσει το επώνυμό σας!

Τηλέφωνο(*)
Δεν εχετε καταχωρήσει το τηλέφωνο σας!

Πόλη Διαμονής(*)
Δεν έχετε καταχωρήσει τον τόποδιαμονής σας!

E-mail(*)
Δεν εχετε καταχωρήσει το email σας!

Σχόλια
Invalid Input

Invalid Input

 
ΑΘΗΝΑ
Κοδριγκτώνος 16, 112 57
τηλ.: 210-8224074
info @ iek-akmi.edu.gr
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σωτήρος Διός 1, 18 535
τηλ.: 210-8224074
info @ iek-akmi.edu.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τσιμισκή 14, 546 24
τηλ.: 2310-260200
info @ iek-akmi.edu.gr
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Θεοτοκοπούλου
& Κορωναίου
τηλ.: 2810-300900
info @ iek-akmi.edu.gr
ΛΑΡΙΣΑ
6ο χλμ Λάρισας - Νίκαιας
τηλ.: 2410-660400
info @ iek-akmi.edu.gr