close×
 
 
 


Τα Νέα μας

 
 
 
 
 
 


AKMI Gastronomy Festival 3 ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

AKMI Gastronomy Festival 3 ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

gastro234234ewrdsewrg435nomy festival thess fbpost

 

AKMI Gastronomy Festival 3

Για 3η χρονιά η μεγαλύτερη γιορτή γαστρονομίας με ελεύθερη είσοδο από τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στον χώρο των Τουριστικών & Επισιτιστικών Επαγγελμάτων!

 

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει με το τρίτο διήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας, που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Αναγνωρίζοντας την καθοριστική σημασία της παροχής ποιοτικών επισιτιστικών και τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, θέτει ως βασικό στόχο τη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών ικανών να αναβαθμίσουν τον ελληνικό τουρισμό διεθνώς. Για αυτό το λόγο διοργανώνει πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων και masterclasses, προκειμένου οι σπουδαστές του του να έχουν ευκαιρία πρακτικής εξάσκησης αλλά και καλλιέργειας των τεχνικών δεξιοτήτων, που απαιτεί το επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Τις δύο ημέρες του φεστιβάλ θα παρελάσουν από τις εγκαταστάσεις της σχολής στη Θεσσαλονίκη 20 από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι τον «υπηρετούν» με τεράστια επιτυχία, έχοντας λάβει δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέσα από 10 εξειδικευμένα σεμινάρια  θα επιχειρήσουν να αναδείξουν την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντάς την ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Παράλληλα, δε θα παραλειφθούν και οι αναφορές στις σημαντικότερες νέες τάσεις της σύγχρονης διεθνούς κουζίνας ενώ από τη διοργάνωση, δε θα λείψουν και τα πλούσια δώρα.

Το ΑΚΜΙ Gastronomy Festival εδώ και 3 έτη αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης τόσο για τους σπουδαστές και επαγγελματίες Γαστρονομίας, όσο και  για τους λάτρεις της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, γι’ αυτό το λόγο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό της Β. Ελλάδος και υπόσχεται δύο ημέρες γεμάτες με γεύσεις, χρώματα και αρώματα.

* Σε όλους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

** Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη αλλά προϋποθέτει συμπλήρωση της φόρμας.

Χορηγοί φεστιβάλ: Kenwood, Pax Burgers, The Met Hotel, Masterequip, Μαυρουδής Α.Ε., e-fresh.gr

 

Πληροφορίες:

Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τσιμισκή 14 Θεσσαλονίκη

Δηλώσεις συμμετοχής: www.iek-akmi.edu.gr/grastronomyfestival3

 

Ηγετική παρουσία της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής “GREEK CHEF 2019” της 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ηγετική παρουσία της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής “GREEK CHEF 2019” της 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

0255ac030219 min

Ηγετική παρουσία της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής “GREEK CHEF 2019” της 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Νο1  σε συνολικό αριθμό μεταλλίων, Νο1 σε χρυσά, «GREEK YOUNG CHEF 2019» σπουδάστρια Μαγειρικής από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη

Η μεγαλύτερη σχολή Γαστρονομίας και Τουρισμού της χώρας κυριάρχησε για 2η συνεχή χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής «GREEK CHEF 2019», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.

Διαγωνιζόμενοι στην πλειονότητα των κατηγοριών του τετραημέρου, οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του μεγαλύτερου ΙΕΚ της χώρας από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη Λάρισα, κατέπληξαν με τις δημιουργίες τους τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης σαρώνοντας κυριολεκτικά τα βραβεία.

Συγκεκριμένα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ απέσπασε συνολικά 35 μετάλλια, 12 χρυσά, 14 ασημένια και 9 χάλκινα, η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων ανάμεσα σε περισσότερες από 350 σπουδαστές ιδιωτικών και δημοσίων Σχολών από όλη τη χώρα.

Στο υψηλότερο βάθρο της διοργάνωσης ανέβηκε η ταλαντούχα σπουδάστρια Μαγειρικής από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη, Αντωνία Δελή, κερδίζοντας το βραβείο της χρυσής GREEK YOUNG CHEF για το 2019 παρουσιάζοντας μία υψηλών προδιαγραφών δημιουργία με βάση το ψάρι.

Οι πρωτιές της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έρχονται ως επιστέγασμα της σκληρής προσπάθειας των σπουδαστών και του υψηλότατου επιπέδου σπουδών στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της Ευρώπης. Δίπλα στους σπουδαστές βρέθηκε η πιο δυνατή οικογένεια συνεργατών, chef και pastry chef, με τη συστηματική δίμηνη καθοδήγηση των οποίων έγινε πραγματικότητα το όνειρό τους για διάκριση.

Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετείχαν οι κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας και ambassadors του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δημήτρης Σκαρμούτσος, Γιάννης Μπαξεβάνης, Χρήστος Βέργαδος και Διονύσης Αλέρτας. Με την πρωτότυπη χρήση της ελληνικής πρώτης ύλης και την ανατρεπτική παρουσίαση των πιάτων τους στη σκηνή του «Μαγειρεύουμε & Πίνουμε Ελλάδα» καθήλωσαν κυριολεκτικά το κοινό εισπράττοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα και τον θαυμασμό των επισκεπτών.

Με την ιδιότητα του Χορηγού Εκπαίδευσης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετείχε στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με ένα πλήθος άρτια καταρτισμένων σπουδαστών από τους Τομείς Επισιτισμού, Ξενοδοχειακών, Οικονομίας Διοίκησης, κ.ά., στελεχώνοντας τις πλέον καίριες για τη λειτουργία της έκθεσης θέσεις, υποστηρίζοντας με πολυδύναμες ομάδες εργασίας το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε & Πίνουμε Ελλάδα», Master Classes, registration κ.ά.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ SEA FOOD MASTERCLASS ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ME ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ SEA FOOD MASTERCLASS ΑΠΟ  ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ME ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

pqlazarou seafood larisa landscapqwdqde213211e

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ SEA FOOD MASTERCLASS ΑΠΟ
ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
ME ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα της γαστρονομίας με δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin επί 16 συναπτά έτη chef και ambassador του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Λευτέρης Λαζάρου, θα βρεθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών του μεγαλύτερου ΙΕΚ της χώρας για ένα εξειδικευμένο σεμινάριο.

Το SEA FOOD ΜASTERCLASS περιλαμβάνει την εκμάθηση τεσσάρων ξεχωριστών παρασκευών και απευθύνεται σε σπουδαστές μαγειρικής, επαγγελματίες chef αλλά και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων.  Το σεμινάριο αποτελεί συνέχεια των εξειδικευμένων Masterclasses που προσφέρει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους chefs και pastry chefs στη χώρα με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων γνώσεων γύρω από τις νέες τάσεις του κλάδου της εστίασης αλλά και τη δημιουργία ασυναγώνιστων hands-on εμπειριών για όλους!

ΠΟΤΕ: Τρίτη 11 Δεκεμβρίου

ΩΡΑ: 14:00

ΠΟΥ: ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2410-660400

 

«ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ»

«ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ»

 1cas033966

«ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ»

To IEK AKMH, η μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων, συμμετέχει δυναμικά για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφαία Έκθεση Τροφίμων και Ποτών  ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία θα λάβει χώρα μεταξύ 1-4 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές από τους Τομείς Επισιτισμού, Ξενοδοχειακών, Οικονομίας Διοίκησης, κ.ά. θα στελεχώσουν σημαντικές για τη λειτουργία της Έκθεσης θέσεις, υποστηρίζοντας με πολυδύναμες ομάδες εργασίας το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε/Πίνουμε Ελλάδα», Master Classes, κλπ.

Εκεί θα βρίσκονται και οι κορυφαίοι chef και pastry chef και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Γιάννης Μπαξεβάνης, Διονύσης Αλέρτας, Χρήστος Βέργαδος κ.ά. για να δημιουργήσουν ειδικά για το κοινό της έκθεσης, εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.

Σημαντική θα είναι η παρουσία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Chef Club Κρήτης και τις λέσχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας και Πελοποννήσου. Σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής από όλες τις δομές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λάρισα υπό τις οδηγίες των καθηγητών τους έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες για τον μεγάλο διαγωνισμό. Ενθουσιασμένοι για την επικείμενη παρουσίαση των δικών τους γευστικών δημιουργιών με ελληνικά εκλεκτά υλικά, οι σπουδαστές συμμετέχουν στο σύνολο των κατηγοριών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη τους συμμετοχή το 2018, οι σπουδαστές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής, κυριάρχησαν με τις επιδόσεις τους, αποσπώντας 14 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια καθιστώντας το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πρώτο σε συνολικό αριθμό μεταλλίων και σε χρυσά!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο (P11) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και να ενημερωθεί αναλυτικά από συμβούλους εκπαίδευσης για τα παρεχόμενα προγράμματα σπουδών.

*Το εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα των demo masterclasses των συνεργατών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 1/2
13.00 – 14.15 Γιώργος Τσαπάρας, Γιάννης Αθανασόπουλος
14.14 – 15.00 Θάνος Καλογιάννης
16.00 – 17.00 Βησσαρίων Παρθένης

Σάββατο 2/2
10.15-11.15 Workshop από τους Chefistry
11.50 – 12.40 Γιάννης Μπρατσολιάς, Λευτέρης Οικονομόπουλος
12.40 – 13.40 Δημήτρης Σκαρμούτσος
18.00 – 19.00 Διονύσης Αλέρτας

Κυριακή 3/2
12.00 – 13.00 Γιάννης Μπαξεβάνης
13.00 – 14.00 Χρήστος Βέργαδος
14.00 – 15.00 Γιάννης Παναγιωτίδης

Ευχαριστούμε, Κ.

Ο Μίλτος Καρούμπας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Μίλτος Καρούμπας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

dewwemin

Ο Μίλτος Καρούμπας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον κ. Μίλτο Καρούμπα, ambassador της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως. Ο κ. Καρούμπας αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου στη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜH, τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στον χώρο των Τουριστικών και Επισιτιστικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Ο Μίλτος  Καρούμπας είναι απόφοιτος της ανωτέρας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων της Ρόδου και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη σχολή Centre International De Glion της Ελβετίας. Ξεκίνησε την καριέρα του και εργάσθηκε για πολλά χρόνια στις  Ξενοδοχειακές  αλυσίδες Hilton και Intercontinental  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως Αρχιμάγειρας απέκτησε και την ειδικότητα της μαζικής εστίασης στη σχολή Montana της Ελβετίας και εργάσθηκε στην αεροπορική βιομηχανία (inflight catering) ως  Catering Production Manager.

Συνέχισε ως Executive Chef στην πολυεθνική Gate Gourmet  για την Papadacos Catering, καθώς και ως Corporate  Executive Chef  & Development Manager για τη Vivartia group of companies. Στην Ελλάδα έχει εργασθεί σε πολλά γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία , ενώ διετέλεσε καθηγητής στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και για δέκα και πλέον έτη υπήρξε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Αρχιμαγείρων, με σημαντική δράση σε γαστρονομικά και πολιτιστικά γεγονότα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H διεθνής δράση του περιλαμβάνει θέσεις-κλειδιά στο χώρο της γαστρονομίας ως:

  • Μέλος της παγκόσμιας ομάδας γευσιγνωστών ITQI, που εδρεύει στο Βέλγιο
  • Κριτής στη διεθνή οργάνωση Bocuse d`or
  • Κριτής στην παγκόσμια οργάνωση Αρχιμαγείρων WORLDCHEFS

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ενημερωθείτε άμεσα, εύκολα και δωρεάν για τη σχολή που σας ενδιαφέρει από όπου και αν βρίσκεστε.
Επιλέξτε παράρτημα(*)
Δεν έχετε επιλέξει παράρτημα!

Επιλέξτε ειδικότητα(*)
Δεν εχετε επιλέξει ειδικότητα!

Όνομα(*)
Δεν έχετε καταχωρήσει το όνομά σας!

Επώνυμο(*)
δεν έχετε καταχωρήσει το επώνυμό σας!

Τηλέφωνο(*)
Δεν εχετε καταχωρήσει το τηλέφωνο σας!

Πόλη Διαμονής(*)
Δεν έχετε καταχωρήσει τον τόποδιαμονής σας!

E-mail(*)
Δεν εχετε καταχωρήσει το email σας!

Σχόλια
Invalid Input

Invalid Input

 
ΑΘΗΝΑ
Κοδριγκτώνος 16, 112 57
τηλ.: 210-8224074
info @ iek-akmi.edu.gr
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σωτήρος Διός 1, 18 535
τηλ.: 210-8224074
info @ iek-akmi.edu.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τσιμισκή 14, 546 24
τηλ.: 2310-260200
info @ iek-akmi.edu.gr
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Θεοτοκοπούλου
& Κορωναίου
τηλ.: 2810-300900
info @ iek-akmi.edu.gr
ΛΑΡΙΣΑ
6ο χλμ Λάρισας - Νίκαιας
τηλ.: 2410-660400
info @ iek-akmi.edu.gr