close×
 
 
 


Τα Νέα μας

 
 
 
 
 
 


«ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ FIRST LEGO LEAGUE»

«ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ FIRST LEGO LEAGUE»

DSC 1299 min

«ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ FIRST LEGO LEAGUE»

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για 4η συνεχή χρονιά είναι υπερήφανος χορηγός στο μεγαλύτερο Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά.

Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΔΕΘ - HELEXPO. Μετά από τους 6 προκριματικούς σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ηράκλειο, Ξάνθη και Βέροια έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού, με τον διαγωνισμό FIRST ® LΕGO LEAGUE Greece να αναδεικνύει τη δουλειά ομάδων από όλη την Ελλάδα πάνω στο κομμάτι της ρομποτικής, της έρευνας & της καινοτομίας.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ως 1 από τα 7 Καλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης εδώ και χρόνια ανεβάζει υψηλά τον πήχη της εκπαιδευτικής καινοτομίας στην Ελλάδα, αφού εφαρμόζει ενέργειες και πρακτικές που εμπεριέχουν και προωθούν νέες αντιλήψεις για την εκπαίδευση και παράλληλα νέες διδακτικές προσεγγίσεις με τη χρήση καινοτόμων διδακτικών μέσων. Για την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση, είχε βραβευθεί μάλιστα πριν λίγα χρόνια με τον τίτλο Innovator in Educationαπό τον διεθνή φορέα PRAXISMMT.

Φέτος ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, έχει τίτλο «INTO ORBIT» και αναμένεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους! Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT, που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας.

Ελάτε και εσείς στον μεγάλο τελικό του 30ου FIRST ® LΕGO LEAGUE! Ετοιμαστείτε να ελέγξετε τις μηχανές, να «απογειωθείτε» και να μπείτε «σε ΤΡΟΧΙΑ». Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας είναι εδώ με την υποστήριξη του μεγαλύτερου ΙΕΚ της Ελλάδας!

Πληροφορίες

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 | Περίπτερο 6, ΔΕΘ-HELEXPO

Τελετή έναρξης: Σάββατο 10.00 π.μ. (διάρκεια διαγωνισμού: 11.00 – 17.30)

Τελετή λήξης: Κυριακή 13.30 μ.μ. (διάρκεια διαγωνισμού: 10.00-16.00)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της eduACT και του FLL Greece: www.eduact.org  & https://firstlegoleague.gr

 

AKMI GAMING FESTIVAL ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ #ΝΟ1 ΣΧΟΛΗ GAMING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

AKMI GAMING FESTIVAL ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ #ΝΟ1 ΣΧΟΛΗ GAMING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

gaming festival fbpost

AKMI GAMING FESTIVAL ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ #ΝΟ1 ΣΧΟΛΗ GAMING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Το πρώτο AKMI Gaming Festival είναι γεγονός! Την Τρίτη 8 Μαΐου, 10.00 – 19.00, οι εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσουν το πρώτο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο, αφιερωμένο στην εικονική πραγματικότητα και το ψηφιακό παιχνίδι.

Σκοπός του #AGF είναι να συνδυάσει το mobility, την ψηφιακή διασκέδαση, τα eSports και την τεχνολογία,  με την εκπαίδευση, μέσω της γνωριμίας με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που αποτελεί την 1η σχολή Video Game στην Ελλάδα!

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την αγαπημένη YouTuber και No1 ιέρεια των eSports στη χώρα μας, Χριστιάνα Θάνου. Να παρακολουθήσουν ομιλίες από σπουδαίους επαγγελματίες της βιομηχανίας του Gaming, της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών. Να συμμετάσχουν σε ακαδημαϊκές συναντήσεις με εκλεκτούς καλεσμένους. Να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου και τέλος, να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας στην ειδικά διαμορφωμένη VR Gaming Area powered by Seven Spots & Moxx VR Café.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη αλλά προϋποθέτει δήλωση συμμετοχής εδώ.

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu

 

Αποκλειστικό: Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εισάγει στην εκπαίδευση την 3D Τεχνολογία & την Εικονική Πραγματικότητα

Αποκλειστικό: Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εισάγει στην εκπαίδευση την 3D Τεχνολογία & την Εικονική Πραγματικότητα

3D POST

Η εισαγωγή του 3D printing, του 3D projector, της εικονικής πραγματικότητας και των σχετιζόμενων τεχνολογιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφέρει στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη βελτίωση της δημιουργικότητάς και της φαντασίας τους.

Το Google DevFest επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Το Google DevFest επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Google DevFest επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

27,28 και 29 Ιανουαρίου 2017 στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τσιμισκή 14.

Υπάρχουν συνολικά περίπου 700 Google Developer Groups (GDGs) σε πάνω από 100 χώρες, τα οποία λειτουργούν με την μορφή της εθελοντικής κοινότητας. Το GDG Thessaloniki ξεκίνησε την λειτουργία του στην πόλη μας το 2013, έχοντας καταφέρει να διοργανώσει πολύ σημαντικές τεχνολογικές εκδηλώσεις και προγράμματα εκπαίδευσης. Τα GDGs διοργανώνουν ετησίως μια τεχνολογική εκδήλωση το "Google DevFest". Σε αυτά τα ετήσια DevFest συγκεντρώνονται παγκοσμίως πάνω από 40.000 συμμετέχοντες για να ενημερωθούν γύρω από τις τεχνολογίες της Google σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

Φέτος, το Devfest επιστρέφει στη πόλη που ξεκίνησε και φιλοξενείται στους χώρους του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη. Το περσινό Devfest πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ηρακλείου, με πάνω από 900 συμμετοχές, ενώ οι προηγούμενες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον αντιστοίχως.

Η τριήμερη αυτή διοργάνωση θα συγκεντρώσει Developers, Επιχειρήσεις, Σπουδαστές και ευρύτερο κοινό που ασχολούνται με τις τεχνολογίες Mobile, Web και Cloud και αναζητούν ενημέρωση σχετικά με τα εργαλεία, τις πλατφόρμες και τα προϊόντα της Google.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για εκείνους που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια θέση στις ομιλίες, τα codelabs, να πάρουν αναμνηστικά δώρα και να λάβουν μέρους και στο tango διαγωνισμό για να κερδίσoυν ένα tablet, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσουν το RSVP εισιτήριο στην τιμή των 16,70€ (για τους σπουδαστές και τους ανέργους υπάρχει το μειωμένο RSVP εισιτήριο στην τιμή των 11,54€).

Μην χάσετε την ευκαιρία να παρευρεθείτε στην εκδήλωση και να πάρετε και εσείς μέρος σε αυτήν την παγκόσμια γιορτή για τις τεχνολογίες και τα εργαλεία της Google. 

 

Ακολουθήστε το κύμα του DevFest με το hashtag #devfestgr σεFacebook(https://www.facebook.com/gdgthessaloniki/?fref=ts) καιTwitter(https://twitter.com/GDGThessaloniki?lang=en) και δείτε το event σε Facebook (https://www.facebook.com/events/1714392565537878/& Google+ (https://plus.google.com/events/c7ru6k6luplbdbtg5k6hftupm5c)

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσηςhttp://devfest.gr/

Δείτε φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες εκδηλώσεις στην Ελλάδα:

#1https://goo.gl/dldnn0#2http://goo.gl/UqBPTC#3https://goo.gl/E16f3v

 

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu

 

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με την υποστήριξη του τομέα Πληροφορικής-Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών του  ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής και Καινοτομίας FLL (First Lego League) που φιλοξενήθηκε στο επιστημονικό κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μία παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής με τη μορφή διαγωνισμού για παιδιά ηλικίας 9-16 ετών και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα και επιστημονικό τρόπο. Είναι μία συνεργασία της FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του Εκπαιδευτικού τομέα της LEGO EDUCATION και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1998 σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πέρυσι από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για την εκπαίδευση-EDU ACT και την υποστήριξη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Τη φετινή χρονιά η συμμετοχή των νέων παιδιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο,  δίνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα της νεανικής καινοτομίας προς πάσα κατεύθυνση.  Ο διαγωνισμός διεξήχθη για μία ακόμη φορά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS της Θεσσαλονίκης δίνοντας το στίγμα μίας εθνικής πρωτιάς που λαμβάνει χώρα στη συμπρωτεύουσα με τη συμβολή και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων από όλον τον κόσμο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι σπουδαστές του Τμήματος Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την υποστήριξη του καθηγητή τους Chef Νίκου Λιογγάρη, ανέλαβαν την προετοιμασία γευστικών menu για τους νεαρούς συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ενημερωθείτε άμεσα, εύκολα και δωρεάν για τη σχολή που σας ενδιαφέρει από όπου και αν βρίσκεστε.
Επιλέξτε παράρτημα(*)
Δεν έχετε επιλέξει παράρτημα!

Επιλέξτε ειδικότητα(*)
Δεν εχετε επιλέξει ειδικότητα!

Όνομα(*)
Δεν έχετε καταχωρήσει το όνομά σας!

Επώνυμο(*)
δεν έχετε καταχωρήσει το επώνυμό σας!

Τηλέφωνο(*)
Δεν εχετε καταχωρήσει το τηλέφωνο σας!

Πόλη Διαμονής(*)
Δεν έχετε καταχωρήσει τον τόποδιαμονής σας!

E-mail(*)
Δεν εχετε καταχωρήσει το email σας!

Σχόλια
Invalid Input

Invalid Input

 
ΑΘΗΝΑ
Κοδριγκτώνος 16, 112 57
τηλ.: 210-8224074
info @ iek-akmi.edu.gr
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σωτήρος Διός 1, 18 535
τηλ.: 210-8224074
info @ iek-akmi.edu.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τσιμισκή 14, 546 24
τηλ.: 2310-260200
info @ iek-akmi.edu.gr
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Θεοτοκοπούλου
& Κορωναίου
τηλ.: 2810-300900
info @ iek-akmi.edu.gr
ΛΑΡΙΣΑ
6ο χλμ Λάρισας - Νίκαιας
τηλ.: 2410-660400
info @ iek-akmi.edu.gr