aristeio ekpaideyshs iek akmi

Το μοναδικό ΙΕΚ που αποσπά κορυφαία Πιστοποίηση  Αριστείας από το διεθνή φορέα EFQM. Μία σημαντική διάκριση απέσπασε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αυτήν τη φορά κατακτώντας το κορυφαίο Bραβείο Aριστείας EFQM- «COMMITED TO EXCELLENCE» προσθέτοντας μία ακόμη διεθνή διάκριση στο σύνολο των βραβείων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια για την παροχή υψηλού εκπαιδευτικού έργου. Με το βραβείο αυτό επισφραγίζεται όχι μόνο το υψηλό επίπεδο σπουδών του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, αλλά και η συμβολή του για πρωτοπορία και καινοτομία στην εκπαίδευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός του EFQM (European Foundation for Quality Management) είναι παγκόσμιος και διεθνώς αναγνωρισμένος, ενώ στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων- ΕΕΔΕ επισφραγίζοντας το κύρος της διάκρισης αυτής.

Η κατάκτηση του βραβείου ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης εντατικής αξιολόγησης σε όλα τα στάδια της επιχειρησιακής και εκπαιδευτικής λειτουργίας, από το σχεδιασμό της κατάρτισης μέχρι το βαθμό ικανοποίησης κάθε σπουδαστή και επιδόθηκε σε μια λαμπρή τελετή παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής κοινότητας. Τη βράβευση τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας κ.κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος- Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ, Γιάννος Γραμματίδης- Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και Χάρης Οικονομόπουλος –Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στη βράβευση του Ιδρύματος ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας μέσα από ισχυρές εκπαιδευτικές βάσεις, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών - ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, δήλωσε: «χρειαζόμαστε οργανισμούς όπως το ΙΕΚ ΑΚΜΗ που παρέχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης για να αντεπεξέλθουν οι νέοι στις αυξανόμενες ανάγκες τις εποχής και να έχουν τα απαιτούμενα εφόδια για την επαγγελματική τους διαδρομή.»

Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης ανέφερε ότι «προσπάθειες όπως αυτές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι παραπάνω από αξιέπαινες και απαραίτητες για να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι υποδομές που θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά και να βρούμε το δρόμο προς την ανάπτυξη» ενώ ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κ. Χάρης Οικονομόπουλος εξήρε το ήδη υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «η βράβευση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι μια τυπική αλλά και ουσιαστική αναγνώριση μιας πολυετούς λαμπρής επιχειρηματικής και  εκπαιδευτικής πορείας.»

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΕΕ, κ. Αθανάσιος Ρούλιας, παραδίδοντας το βραβείο στον Πρόεδρο των ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Κωνσταντίνο Ροδόπουλο, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συγχαίρω διπλά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ γιατί  είναι το πρώτο και  το μοναδικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα που απέσπασε την κορυφαία Πιστοποίηση Επιχειρηματικής Αριστείας από το διεθνή φορέα EFQM, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού επιπέδου στη χώρα μας» και συμπλήρωσε: «στο χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης  πολύ λίγα ιδρύματα μεταλυκειακής και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν αποσπάσει τη διάκριση αυτή και συγκεκριμένα δύο τμήματα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, γεγονός που συγκαταλέγει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ανάμεσα στους κορυφαίους στην Ελλάδα στην αριστεία της εκπαίδευσης. Η επόμενη κατάκτηση είναι  το ευρωπαϊκό βραβείο αυτή τη φορά κατευθείαν στις Βρυξέλλες!.»

Τη βράβευση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνεργασίας με την UNICEF, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο οποίος έκανε συγκινητική αναφορά στην κοινωνική προσφορά του ΙΕΚ ΑΚΜΗ τις τελευταίες δεκαετίες η οποία και κατατάσσει τον φορέα πρώτο στη συνείδηση του κόσμου αποσπώντας δικαίως και το Αριστείο Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε συγκινημένος: «Η πρώτη μεγάλη μας διάκριση ως 1 από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης ήρθε τώρα να επικυρωθεί  με  σφραγίδα Αριστείας. Το βραβείο Αριστείας EFQM είναι το επιστέγασμα της μακροχρόνιας διαδρομής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με παροχή υψηλού εκπαιδευτικού έργου, ως οφείλουμε ως λειτουργοί της Παιδείας. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι το αριστείο Κοινωνικής Ευθύνης. Αυτό μετράει σήμερα στην περίοδο της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Εμείς, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί ο ουσιαστικός μας στόχος είναι η προσφορά στην κοινωνία και στις γενιές που ακολουθούν για να διατηρήσουν ψηλά τα οράματα και τα ιδανικά τους.»

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μόνο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που επιλέγεται επί σειρά ετών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση απαιτητικών – πανευρωπαϊκής εμβέλειας – προγραμμάτων, γεγονός που επισφράγισε την υπεροχή του και εκτός των ελληνικών συνόρων και οδήγησε στην ανακήρυξή του ως ένα από 7 καλύτερα Εκπαιδευτήρια της Ευρώπης στον τομέα των Οπτικοακουστικών Σπουδών από τον Γ. Διευθυντή της Χ Γ. Διεύθυνσης της Ε.Ε. (Διεύθυνση Εκπαίδευσης - Πολιτισμού), Jacques Delmoly.