ixolipsiaΣχολή Ηχοληψίας & Μουσικής Τεχνολογίας

Οι σπουδές Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας αποτελούν αναπόσπαστη ανάγκη για τους επαγγελματίες του χώρου του θεάματος, της μουσικής και τηλεοπτικής παραγωγής.  Το ηχητικό μέρος ενός θεάματος ή μιας παραγωγής ήταν και θα είναι από τα πιο συναρπαστικά και δημιουργικά χόμπι - επαγγέλματα. Η σχολή Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το οποίο ΠΡΩΤΟ εισήγαγε και καθιέρωσε τις σπουδές Ήχου και Μουσικής στην Ελλάδα σε 5 παραρτήματα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα), αναπτύσσεται δυναμικά με επενδύσεις και εξοπλισμό που μόνο υπερσύγχρονα studios του εξωτερικού διαθέτουν, όπως τη μοναδική στην Ελλάδα κονσόλα ICON DIGIDESIGN, η οποία χρησιμοποιείται σε πλήθος εφαρμογών, από Sound Design μέχρι μίξεις Surround. Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορείς να κερδίσεις μια καριέρα γεμάτη φαντασία, ένταση, λαμπρή επαγγελματική εξέλιξη και κρατικό πτυχίο αναγνωρισμένο απο το Υπουργείο Παιδείας. Αποκτώντας γερές βάσεις, μπορείς να ξεχωρίσεις στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα αποκτάς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό.
  • Μπορείς ακόμα να εξειδικευτείς σε ακουστικές μετρήσεις,
  • Μπορείς να κάνεις τη δική σου εκπομπή,
  • Τα studios παραμένουν στη διάθεσή σου όλες τις ώρες για να ολοκληρώσεις τα προσωπικά σου projects,
  • Συμμετέχεις ενεργά στο στήσιμο ήχου και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων (με DJ sets) του ΙΕΚ και εξωτερικών και
  • Έχεις δυνατότητα πρακτικής άσκησης στις συνεργαζόμενες εταιρίες.

Οι σπουδαστές του τομέα Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας εξασφαλίζουν:

 

Σημεία Υπεροχής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

1
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών – Δίνει τη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
2
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η πρώτη σχολή ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας στην Ελλάδα.
3
Μόνο το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει 32 state-of-the-art εργαστήρια και studios ηχογραφήσεων, επεξεργασίας και μίξης, εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής που τα καθιστά μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα (ξεπερνούν σε μέγεθος και τα επαγγελματικά studios ηχοληψίας).
4
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα όλων των βαθμίδων, το οποίο εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το «Βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση», από τον Διεθνή φορέα PRAXIS MMT.
5
Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ λειτουργεί το ΑΚΜΗ RADIO, o μοναδικός κολεγιακός (από σπουδαστές για σπουδαστές) ραδιοφωνικός σταθμός στην Ελλάδα με καθημερινό πρόγραμμα μέσω διαδικτύου - http://www.akmi-radio.gr.
6
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει εξειδικευμένα εργαστήρια σύμφωνα με τα επαγγελματικά πρότυπα εργασίας (Job Environment Simulation).
7
Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ πραγματοποιείται διδασκαλία όλων των επαγγελματικών εφαρμογών μουσικής παραγωγής (Cubase/ Nuendo, Pro Tools, Logic, Ableton Live κ.α.).
8
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο Apple Training Center στην Ελλάδα για Logic, Final Cut Pro κι έτσι δίνει τη δυνατότητα πιστοποίησης για τις πλέον σύγχρονες επαγγελματικές εφαρμογές ήχου και κινούμενης εικόνας.
9
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να λάβουν, κατά αποκλειστικότητα, Δίπλωμα από το Διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό οργανισμό Pearson.
10
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του, στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και απόκτησης Πανεπιστημιακού Πτυχίου (BSc (Hons) Music Technology), παρακολουθώντας τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα.
 
  • Μαζί με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

    Ο αγαπημένος παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτης Ουγγαρέζος, που απολαμβάνουμε εδώ και πολλά χρόνια από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και τα ραδιόφωνά μας, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πολιτική Θεωρία (MSc in Political Theory) του London School of Economics and Political Science (L.S.E.) και ξεκίνησε την καριέρα του ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων καλλιτεχνών, όμως έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του Mad και μετέπειτα σε άλλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το «Mega» και τα τελευταία 3 χρόνια στον «ΑΝΤ1». Παράλληλα, διεύρυνε τη δραστηριότητά του ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο «Mad Radio 106,2», αναλαμβάνοντας την πρωινή εκπομπή «Mappes Show», η οποία αποτελεί έμπνευση δική του και μιας παρέας νέων ανθρώπων με τους περισσότερους από τους οποίους συμπορεύεται, έως σήμερα… Το «Mappes Show», 10 χρόνια μετά και έχοντας αλλάξει «ραδιοφωνική στέγη» στον Ρυθμό 94.9 έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ακροατών ελληνικών μουσικών ραδιοφώνων και στην 3άδα της γενικής κατάταξης ακροαματικοτήτων. Μεταξύ πολλών άλλων, ο πολυπράγμων Δημήτρης έγραφε τα κείμενα στα Mad Video Music Awards, επιμελείται το σύνολο των θεμάτων που παρουσιάζει «ζωντανά» στις ώρες «αέρα» τόσο ραδιοφωνικά όσο και τηλεοπτικά, από το μοντάζ μέχρι την παρουσίαση, ενώ έχει πάρει συνέντευξη από σημαντικούς εκπροσώπους της διεθνούς δημόσιας σφαίρας, όπως ο Matt Damon, ο Willem Dafoe, η Shakira και η Alicia Keys.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ