hyΣχολή Η/Υ & Νέων Τεχνολογιών

Η εξειδίκευση στην Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες είναι μια σύγχρονη προσοδοφόρα επαγγελματική προοπτική. Με την τεχνολογία συνεχώς να αναπτύσσεται, την πληροφορική να γίνεται όλο και πιο απαραίτητη και το διαδίκτυο να αντικαθιστά παραδοσιακές μορφές επικοινωνίας και ενημέρωσης, ο ειδικός στον τομέα αυτό είναι ένας περιζήτητος επαγγελματίας σε όλες τις εταιρίες και τους οργανισμούς, ανεξαρτήτως του αντικειμένου των εργασιών τους. Η σχολή Η/Υ & Νέων Τεχνολογιών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η πρώτη σχολή που εισήγαγε καινοτόμες μεθόδους στην Εκπαίδευση, όπως πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης μέσω του διαδικτύου και των Δορυφορικών Επικοινωνιών. Οι σπουδές υποστηρίζονται από τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό των εργαστηρίων, τη συνεχή πρακτική άσκηση, τα εξειδικευμένα σεμινάρια, τη δυνατότητα πιστοποίησης από εταιρίες – ηγέτες στον τομέα (Cisco, Oracle) και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε συνέδρια, εκθέσεις αλλά και σε χώρους εργασίας. Με γνώμονα την εμπειρία 40 και πλέον ετών στην εκπαίδευση και έχοντας ανακηρυχθεί ως ένα από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε 5 παραρτήματα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα) αποτελεί τη σίγουρη επιλογή για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ καθιέρωσε πρότυπα εκπαίδευσης που εξομοιώνουν πραγματικές συνθήκες εργασίας και εγγυάται κρατικό πτυχίο σπουδών, εξειδικευμένη γνώση, πλούσια εμπειρία και σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία. Οι σπουδαστές της Σχολής Η/Υ και Νέων Τεχνολογιών εξασφαλίζουν: 
  • Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την Χριστιάννα Θάνου

    Είναι απόφοιτη Πληροφορικής στην ειδικότητα Game Developer. Ξεκίνησε επαγγελματικά το 2012 ως συντάκτρια στο GameWorld.gr και μετέπειτα ανέλαβε θέση ραδιοφωνικής παραγωγού της εκπομπής Users και παρουσιάστριας στο κανάλι του GameWorld.gr στο YouTube. Έχει εργαστεί στο OneMan.gr ως υπεύθυνη gaming ειδήσεων και συμμετείχε στην εκπομπή «Το GameWorld.gr στον ΣΚΑΪ».

    Η ίδια, θεωρείται η ιέρεια των eSports στη χώρα μας, ενός είδους ψυχαγωγίας που οδηγεί εκατομμύρια πιστούς ανά τον κόσμο σε ψηφιακά μονοπάτια γεμάτα σπαθιά, κάστρα και πανοπλίες.

 

Σημεία Υπεροχής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

1
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών – Δίνει τη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
2
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα όλων των βαθμίδων, το οποίο εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το «Βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση», από τον Διεθνή φορέα PRAXIS MMT.
3
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει την αρτιότερη υποδομή που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα με το πιο εξελιγμένο Software και 28 υπερσύγχρονα εργαστήρια με Η/Y τελευταίας τεχνολογίας.
4
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πρώτο εισήγαγε τις ειδικότητες VIDEO GAMES και WEB DESIGNER – DEVELOPER, με πρόγραμμα το οποίο δημιούργησε και κατέθεσε στο Υπ. Παιδείας.
5
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό ΙΕΚ με ολοκληρωμένο σύστημα δομημένης καλωδίωσης και πλήρως εξοπλισμένα computer rooms (data voice centre) για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών.
6
Το μόνο ΙΕΚ με αποκλειστική συνεργασία με τη Χριστιάννα Θάνου (masterclasses), την πιο γνωστή youtuber, blogger, αρθρογράφο, κριτικό και παρουσιάστρια εκπομπών σε θέματα gaming και VR.
7
Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ γίνεται η χρήση Leap Motion: δημιουργία εφαρμογών και παιχνιδιών από τους σπουδαστές μας χωρίς τη χρήση πληκτρολόγιου.
8
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο της CISCO (Cisco Local Academy) και επίσημο εξεταστικό κέντρο της Pearson VUE.
9
Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ πραγματοποιείται εκπαίδευση σε ανάπτυξη εφαρμογών για συσκευές APPLE και ANDROID.
10
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξασφαλίζει, κατά αποκλειστικότητα, στους σπουδαστές του Δίπλωμα από το Διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό οργανισμό PEARSON.
11
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την απόκτηση πτυχίου BACHELOR (παρακολούθηση στην Ελληνική γλώσσα).
 

Οι σπουδαστές μας μιλούν για εμάς

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ