touristikaΣχολή Τουρισμού & Επισιτισμού

Σήμερα, μετά από 40 και πλέον χρόνια εμπειρίας και συνεχούς πρωτοπορίας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε 5 παραρτήματα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα) αποτελεί τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στο χώρο των Τουριστικών και Επισιτιστικών επαγγελμάτων, με πτυχίο αναγνωρισμένο απο το Υπουργείο Παιδείας. Καινοτόμο σε όλο το φάσμα της τουριστικής εκπαίδευσης και της γαστρονομίας, η σχολή Τουρισμού και Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει πρωτοποριακά Ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών στις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες ειδικότητες, με δυνατότητα παράλληλης απόκτησης Διεθνών πιστοποιήσεων, παρακολούθησης Master Classes καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου, State Of The Art εγκαταστάσεων Πανελλήνιας υπεροχής, και παροχής πρακτικής εκπαίδευσης και άσκησης. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η πρώτη και μοναδική σχολή στην Ελλάδα μέλος του World Association of Chef Societies.
Επιπλέον, αποτελεί τη μοναδική σχολή που βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας, μέλος της International Academy of Gastronomy (Οι Φίλοι του Διονύσου).
Οι σπουδαστές των Τουριστικών & Επισιτιστικών Επαγγελμάτων εξασφαλίζουν:
 
  • Μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

    Ο Έλληνας «μάγος» της γαστρονομίας. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε με άριστα τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ταξιδεύει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης για να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες και να γνωρίσει διαφορετικές κουζίνες (Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία). Στο Hilton Στρασβούργου τού απονέμεται ασημένιο μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Γαστρονομίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάζεται ως σεφ σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια.

  • Μαζί με τον Χρήστο Βεργάδο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

    Γνωστός ως Maitre “Εικαστικής Ζαχαροπλαστικής”, με σπουδές στην Ελλάδα και στη Γαλλία στο E.N.S.P., δίπλα στους κορυφαίους pastry chefs Y. Thuries και A. Ducasse. Δημιουργός του Sweet Fashion Show, μιας φαντασμαγορικής επίδειξης όπου η ζαχαροπλαστική συναντά την υψηλή ραπτική και με βοηθούς του τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρουσίασε ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ φτιαγμένα από Α’ ύλες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής όπως σοκολάτα, ψωμί, σταφίδες, κουφέτα, marshmelows κ.ά.

  • Μαζί με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

    Σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και Μαγειρική στο Culinary Institute of America. Εκεί μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα σε κορυφαίους Chef. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να αφοσιωθεί στην ελληνική γαστρονομία. Εργάσθηκε ως chef του εστιατορίου «Αλάτσι», όπου κέρδισε Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. Η επιτυχημένη του πορεία συνεχίστηκε από τη θέση του executive chef στα εστιατόρια ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό . Αυτή την εποχή τον βρίσκουμε στο εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή.

    Από το 2010 τον παρακολουθούμε και από τους δέκτες μας σε εκπομπές όπως το «Master Chef» και το «Blind Taste».

  • Μαζί με τον Πάνο Ιωαννίδη στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

    Έχει εργασθεί ως Chef στα πιο κοσμοπολίτικα εστιατόρια των μεγάλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε VIP Catering και σε σημαντικά ξενοδοχεία της Ιταλίας. Για 15 χρόνια αποτέλεσε Executive Chef στη βασιλική Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα τις μαγειρικές του δημιουργίες έχουν γευτεί επιφανείς προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ όπως ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι. Τη φετινή χρονιά τον απολαύσαμε ως κριτή στην εκπομπή «Master Chef».

    Εκτός από εξαιρετικά πιάτα και τεχνικές, ο διακεκριμένος Chef ασχολείται με τον τομέα της Έρευνας και της Ανάπτυξης (R&D), το food styling, το food design and photography και το business management γαστρονομίας και τουρισμού.

 

Σημεία Υπεροχής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

1
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών – Δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
2
Η πρώτη και μοναδική σχολή στην Ελλάδα μέλος του World Association of Chef Societies.
3
Η μόνη σχολή που βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας, μέλος της International Academy of Gastronomy (Οι Φίλοι του Διονύσου).
4
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα όλων των βαθμίδων, το οποίο εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το «Βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση», από τον Διεθνή φορέα PRAXIS MMT.
5
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει state of the Art Εγκαταστάσεις Πανελλήνιας Υπεροχής. Είναι δίχως αμφιβολία οι πλέον σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες διαθέτουν αμιγώς επαγγελματικό εξοπλισμό σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.
6
Οι Σεφ των «Χρυσών Αστέρων» διδάσκουν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Μπαξεβάνης, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο Αστέριος Κουστούδης, ο Κυριάκος Λύρας, ο Γιάννης Κουναλάκης, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ο Χρήστος Βέργαδος και άλλοι 27 κορυφαίοι επαγγελματίες!
7
Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα έχεις την ευκαιρία να εκπονήσεις αμειβόμενη εποχική πρακτική άσκηση στις μεγαλύτερες Τουριστικές και Επισιτιστικές Μονάδες.
8
Η παροχή των υλικών είναι δωρεάν σε όλα τα εργαστήρια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
9
Μόνο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίνεται η ευκαιρία για μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στις κορυφαίες σχολές του Κόσμου (Alain Ducasse, Ecole Ritz Escoffier Paris).
10
Συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που αποτελούν εγγύηση για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μας.
11
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να λάβουν, σε αποκλειστικότητα, Δίπλωμα από το Διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό οργανισμό Pearson.
12
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του, στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ για να αποκτήσει Πανεπιστημιακό Πτυχίο BA  Culinary Arts στα Επισιτιστικά και  BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management στα Ξενοδοχειακά. Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται στην Ελληνική γλώσσα.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ