Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετείχε ενεργά στο CAM-MEDIA

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετείχε ενεργά στο CAM-MEDIA

Στις 18 Απριλίου έγινε η τελική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής του έργου του Αλέξανδρου Μούζα, «Cam-Μedia» την οποία παρακολούθήσαν 1800 θεατές, και ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του  Χρήστου Λαμπράκη. Το έργο, που διηύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης, πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξη της Καμεράτα- Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής και 350 παιδιών από Γυμνάσια της Αττικής που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ορχήστρας την περίοδο 2009-10.

Το Cam-Media είναι έργο συμμετοχικό και διαδραστικό που αναφέρεται στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον, συμμετοχικό γιατί στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών και διαδραστικό γιατί τα παιδιά έχουν ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.  Ενώ προβλέπει την συμμετοχή τους με διάφορα αντικείμενα της καθημερινότητας τους μετατρέποντας τα σε ηχητικές πηγές και μουσικά όργανα: μπουκάλια, σωλήνες, πέτρες, χαρτιά, ξύλα μέχρι τα κινητά τους τηλέφωνα. Στο έργο συμμετείχαν ο beat-boxer Βασίλης Παπούλιας ("El Pap Chico) και χόρεψαν break-dance οι «Breaks without Fear».

Στην ηχογράφηση του έργου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είχαν ενεργή συμμετοχή σπουδαστές από τον τομέα  Ήχου & Μουσικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.