Το μουσικό συγκρότημα του Athens Metropolitan College στo Link Show του Westminster University

Το μουσικό συγκρότημα του Athens Metropolitan College στo Link Show του Westminster University

Η Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του ΑΚΜΙ Metropolitan College (AMC) συγκεκριμένα οι φοιτητές των ακαδημαϊκών προγραμμάτων BA Film & TV Directing και BA (Hons) Music Production and Engineering προσκλήθηκαν από το βρετανικό πανεπιστήμιο Westminster University να συμμετάσχουν στο thesis project των τελειόφοιτων του τμήματος for Television Production του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Η πτυχιακή εργασία των τελειόφοιτων του Westminster University απαιτούσε  σχεδιασμό και παραγωγή ενός ζωντανού μουσικού show στο διαδίκτυο, με ταυτόχρονη ζωντανή σύνδεση και σε χώρες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Στα πλαίσια αυτά, το μουσικό συγκρότημα του ΑΚΜΙ Metropolitan College  “The AMC Band” συμμετείχε στο διαδικτυακό Live Link Music Show που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2012 στο Λονδίνο και παρουσιάστηκε σε ζωντανή σύνδεση από το Αμερικάνικο  web TV Livestream.com, όπου τα μουσικά συγκροτήματα των φοιτητών από την Ελλάδα, την Ινδία, την Κίνα και την Μ.Βρετανία παρουσίασαν δημοφιλή μουσικά κομμάτια διάρκειας 2-3 λεπτών από τις δεκαετίες 1980-1990s.

Οι ‘The AMC Band’ παρουσίασαν το «Λιωμένο παγωτό» από τα Ξύλινα Σπαθιά, σε μια δυναμική εμφάνιση γεμάτη ενέργεια, εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας. Το project είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων της Σχολής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ (εικονοληψία, ηχοληψία, επαγγελματικό μακιγιάζ, μουσική παραγωγή, σκηνοθεσία, μοντάζ κ.α.) χρειάστηκε να συνεργαστούν αρμονικά στα πλαίσια ενός project επαγγελματικού επιπέδου και απαιτήσεων, με όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις ενός live.