Σούλης Μαρκόπουλος «προπονεί» τους σπουδαστές δημοσιογραφίας

Ο Σούλης Μαρκόπουλος «προπονεί» τους σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος

Μια μοναδική εμπειρία επαγγελματικού επιπέδου είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν οι σπουδαστές των τμημάτωνγενικήςκαιαθλητικήςδημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης στην ειδική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μέγας Αλέξανδρος και με καλεσμένο τον προπονητή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ. Σούλη Μαρκόπουλο.

Οι σπουδαστές ήταν προετοιμασμένοι για τη συνάντηση μαζί του και με την βοήθεια του καθηγητή τους κ. Περικλή Στέλλα έθεσαν εύστοχα και με απόλυτο επαγγελματισμό ερωτήματα που αφορούσαν στον αθλητισμό και στην πορεία του κ. Μαρκόπουλου ενώ δεν έλειψαν και ερωτήσεις σχετικές με τις σκέψεις του για το μέλλον.

Το εξόχως ιδιαίτερο στοιχείο της εκδήλωσης ήταν ότι κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Μαρκόπουλο, κατά τη διάρκειά της ο κ. Στέλλας προχωρούσε σε παρεμβάσεις κάνοντας διορθώσεις αλλά και υποδείξεις στους σπουδαστές ώστε να κατανοήσουν τον ορθό τρόπο διεξαγωγής μιας συνέντευξης Τύπου ενώ και ο κ. Μαρκόπουλος από την πλευρά του δυσκόλευε επιδέξια με τις απαντήσεις του τους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους δημιουργώντας έδαφος για περισσότερες συμβουλές και οδηγίες.

Το αποτέλεσμα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό καθώς τη διαδικασία απήλαυσαν και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ο ίδιος ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος απέδειξε και στην πράξη αυτό που υποστήριξε στην αρχή της συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε ερώτηση που έθεσε ένας από τους σπουδαστές. Ότι δηλαδή, « για έναν προπονητή επιτυχία θεωρείται να παίρνει έναν αθλητή και να τον κάνει ¨μεγάλο¨ δηλαδή να  μπορέσει να του δώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τον ακολουθούν σε όλη του την καριέρα και όλη του τη ζωή και που θα τον βοηθήσουν να γίνει καλύτερος άνθρωπος».