Γιάννης Διακογιάννης μιλά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για τα στημένα

Ο Γιάννης Διακογιάννης μιλά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για τα "στημένα"

IMGP0424"Ναι, υπάρχουν στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα και σε αυτά εμπλέκονται μεγάλοι παράγοντες και διαιτητές, αλλά κατά την κρίση μου όχι ποδοσφαιριστές", δήλωσε ο βετεράνος του είδους Γιάννης Διακογιάννης, ερωτηθείς σχετικά από σπουδαστή αθλητικής δημοσιογραφίαςστο καθιερωμένο σεμινάριό του στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Ο γκουρού" της αθλητικής δημοσιογραφίας που είναι επίτιμος καθηγητής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναφέρθηκε στα γεγονότα που αμαύρωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και δήλωσε μεταξύ άλλων "ακόμα και νέα παιδιά κάτω των 10 ετών πλέον ξέρουν για τα στημένα παιχνίδια. Αυτό είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα".
Στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας (γκάλοπ) του ΒΒC ανάμεσα σε 28 μεγάλους ευρωπαίους αθλητικούς δημοσιογράφους για τις καλύτερες εθνικές ομάδες σύμφωνα με την οποία πρώτη ήρθε η Βραζιλία του 1970, δεύτερη η Ουγγαρία του 1952 και 1954 και Τρίτη η Ολλανδία της πρώτης πενταετίας του '70 .

Το ξεχωριστό σεμινάριο "Εξελίξεις στο Ποδόσφαιρο" για τους σπουδαστές Δημοσιογραφίας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο αμφιθέατρο "Οδυσσέας Ελύτης" του IEK AKMH και είχαν την ξεχωριστή ευκαιρία να το παρακολουθήσουν interactive και  οι σπουδαστές της Θεσσαλονίκης μέσω του προηγμένου συστήματος τηλεδιάσκεψης (teleconference) που διαθέτει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.