Γραφείο Τύπου ΕΛ.ΑΣ και δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και η δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

 DSC3521Οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Τρόποι επικοινωνίας ενός θέματος από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας & Ηλεκτρονικό Έγκλημα», είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αστυνόμος Μίνα Σταμουλάκη, παρουσίασε στου σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ τη μέθοδο με την οποία χειρίζεται και παρουσιάζει προς τα Μ.Μ.Ε. η Ελληνική Αστυνομία, θέματα δημοσίου συμφέροντος, που προκύπτουν και υπάγονται στις αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ. Η Αστυνόμος δέχτηκε ερωτήσεις από τους σπουδαστές Δημοσιογραφίας και διευκρίνισε τη σημασία του ρόλου και της λειτουργίας του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας.

Για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα ενημέρωσε τους σπουδαστές ο Αντώνης Παπαντωνίου, προϊστάμενος του πρώην Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους προφύλαξης, τι χρειάζεται να προσέχουν κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους αλλά και κατά τη διάρκεια κάθε είδους επαφής που πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου.