Δημοσιογραφική συνάντηση κορυφής !

Δημοσιογραφική συνάντηση κορυφής !

K D3S 5907Ο Εκδότης και Διευθυντής της REAL NEWS Νίκος Χατζηνικολάου  και ο Δ/νων Σύμβουλος της Εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Τάσος Καραμήτσος, βρέθηκαν μαζί  στο αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ,  και απάντησαν σε ερωτήσεις σπουδαστών δημοσιογραφίας για τα ΜΜΕ, την κρίση, το ΔΝΤ και τις εξελίξεις στην  πολιτική σκηνή.

«Ο χώρος των μίντια είναι αθάνατος όπως και η χώρα μας» δήλωσε  ο Τάσος Καραμήτσος δίνοντας το εφαλτήριο σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση  μαζί με τον Εκδότη και Δ/ντή της Reals News Νίκο Χατζηνικολάου στο  κατάμεστο από σπουδαστές δημοσιογραφίας, αμφιθέατρο Οδυσσέας Ελύτης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Οι δύο καλεσμένοι απάντησαν σε ερωτήσεις των σπουδαστών σχολιάζοντας το χώρο των media, τη μελλοντική τους εξέλιξη, καθώς και τα πολιτικά δρώμενα. 

Ο Τάσος Καραμήτσος αναφέρθηκε έντονα στην προοπτική των ΜΜΕ παρόντος του ΔΝΤ: « χώρες στις οποίες ήταν το ΔΝΤ, δεν έκλεισαν τα μέσα ενημέρωσής τους, απλώς τα άλλαξαν. Έτσι και τα ελληνικά μέσα θα αναγκαστούν να αλλάξουν γιατί οι πολίτες θέλουν κάτι καινούριο και αξιόπιστο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα νέα παιδιά θα βρουν δουλειά στα ΜΜΕ, γιατί θα τους εμπιστευτούν οι πολίτες».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, με αφορμή ερώτηση σπουδαστή, αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο debate, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί τον είχαν προτείνει ως εισηγητή για την μεταξύ τους κουβέντα. ‘’Κανείς από τους δύο δεν ήθελε να πάει, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Φοβήθηκαν μήπως χάσουν την τελευταία στιγμή, όσα έχτισαν τόσο καιρό’’, επισήμανε ο κ. Χατζηνικολάου.

Μιλώντας ο καθένας για το δικό του ξεκίνημα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο κ. Τάσος Καραμήτσος τόνισε: «Δύσκολη εποχή για την χώρα και φυσικά για τα ΜΜΕ, δύσκολη η αγορά εργασίας και οι προοπτικές μοιάζουν απατηλές, όμως το τοπίο θα αλλάξει και εσείς με σύμμαχο την γνώση και την φρεσκάδα της νιότης σας θα καταφέρετε να δημιουργήσετε θέσεις εργασίας και να διεκδικήσετε το μερίδιο που σας αναλογεί. Εγώ δεν είχα προστάτες, κάποιον να απευθυνθώ σαν στήριγμα». Ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε σχετικά: “Δεν κληρονόμησα κάποιο μέσο, αλλά το κέρδισα, ήμουν κάπως σαν εσάς. Όπως κι εσείς έτσι κι εμείς πριν από κάποια χρόνια ξεκινήσαμε τη σταδιοδρομία μας στη δημοσιογραφία χωρίς να έχουμε επιχειρηματικά κεφάλαια ή δημοσιογραφική κληρονομιά ή κάποιου είδους ιδιαίτερης μεταχείρισης. Τότε δεν υπήρχε η ευκολία του διαδικτύου που είναι το μεγάλο όπλο των νέων δημοσιογράφων. Η έρευνα και το ρεπορτάζ ήταν οι οδηγοί μας και μέχρι σήμερα αποτελούν τους κεντρικούς μας άξονες.»

Σχολιάζοντας τον τομέα της εργασίας και οι δύο δημοσιογράφοι ανέφεραν πως τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης διευκολύνουν τη δουλειά του δημοσιογράφου καταγγέλλοντας, όμως, τη χρήση τους στο χώρο εργασίας για να «περνάει η ώρα». «Το internet είναι μια καλή ευκαιρία για τα νέα παιδιά να βρουν δουλειά, Εγώ στα site μου έχω πολλούς νέους ανθρώπους. Άλλωστε είναι οι καλύτεροι γνώστες του διαδικτύου!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκαλύπτοντας στους σπουδαστές ότι είχε δύο προτάσεις για παρουσίαση δελτίου στην τηλεόραση, αλλά προτίμησε το internet. ‘’Νιώθω πιο χαλαρός. Δεν έχω το άγχος της θεαματικότητας, του χρόνου, της πίεσης των καναλιών. Βαδίζω στην νέα εποχή.»

Σε σχετική ερώτηση σπουδάστριας για τις επιθέσεις στους δημοσιογράφους και σε ιδιωτικά κανάλια, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ήταν κατηγορηματικός: ‘’Είμαι ενάντια σε κάθε βίαιη πράξη. Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να φοβούνται τα γιαούρτια που τους πετούν, αλλά τα ‘’κοινωνικά’’ γιαούρτια, γιατί πολλοί από αυτούς, σε λίγο καιρό δε θα μπορούν να περπατούν στο δρόμο’’.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του  ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος ευχαρίστησε τους δύο μεγάλους δημοσιογράφους επισημαίνοντας: «ξεκινά νέα εποχή για την Ελλάδα. Η παιδεία θα παραμένει πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης για έναν λαό. Αυτό πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε με νύχια και με δόντια και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά σε ένα σωστό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους ζωή. Με όπλο τη γνώση, ο κόσμος πάντα αλλάζει προς το καλύτερο.