Η Λιάνα Κανέλλη μιλά για πρώτη εξουσία στους σπουδαστές Δημοσιογραφίας

Η Λιάνα Κανέλλη μιλά για την "πρώτη εξουσία" στους σπουδαστές Δημοσιογραφίας

kanelli 864566«Καλός δημοσιογράφος είναι εκείνος που όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν βρίσκει λόγο να ντραπεί για ότι έγραψε.» 
Δεν είναι αφορισμός ούτε μαγική συνταγή. Εκείνη που το είπε, δήλωσε επίσης οτι δεν θα άλλαζε κανένα κείμενό της. 
Την Τρίτη 19.3.2012, η Λιάνα Κανέλη, δημοσιογράφος και πολιτικός, επισκέφθηκε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και μίλησε με σπουδαστές δημοσιογραφίας.
Αναμενόμενη λοιπόν η αναφορά της στο επάγγελμα. Να όμως το δίλημμα: είναι η δημοσιογραφία επάγγελμα ή λειτούργημα; Ο επαγγελματίας δημοσιογράφος ορίζει τον εαυτό του στο χώρο της ενημέρωσης. 
"Ο δημοσιογράφος δεν απευθύνεται σε μάζες. Η έννοια της μαζικότητας των ΜΜΕ αφορά τα μέσα και όχι τους δέκτες. ΜΜΕ ως Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης λοιπόν. Η δημοσιογραφία, η τέταρτη εξουσία που μέσω των κοινωνικών εξελίξεων έγινε πρώτη" δήλωσε η κ. Κανέλη, τονίζοντας ότι αυτή πλέον υπαγορεύει την ευθύνη του δημοσιογράφου και η γλώσσα, οι λέξεις, ο λόγος, είναι εργαλεία που ανάλογα με τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί το «χέρι» μπορούν να γίνουν όπλα. Η κ. Κανέλη, λάτρης της ελληνικής γλώσσας, με λόγο που ρέει, είχε πολλά να μεταφέρει σε υποψήφιους δημοσιογράφους και το έκανε.