Κινητοποίηση ενάντια στη μάστιγα του AIDS

Κινητοποίηση ενάντια στη μάστιγα του AIDS

VH14122008 1«Μπορεί να μη σου περνάει από το μυαλό…αλλά μπορεί να περάσει στο αίμα σου».

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής δράσης που υλοποιεί σταθερά τα τελευταία χρόνια διοργάνωσε μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των νέων με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με τίτλο «Μπορεί να μη σου περνάει από το μυαλό…αλλά μπορεί να περάσει στο αίμα σου».
Η σπουδαία αυτή κοινωνική πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και με χορηγό επικοινωνίας το Ραδιοφωνικό Σταθμό Real FM 97.8.

Η κινητοποίηση περιελάμβανε ραδιοφωνικά μηνύματα και καταχωρίσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ τα νέα στοιχεία για το 2008 έδωσαν στη δημοσιότητα γιατροί και λειτουργοί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Στην ημερίδα, που ήταν ανοιχτή για το κοινό, γιατροί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ενημέρωσαν τους νέους για τους τρόπους εξάπλωσης της νόσου, τις μεθόδους προφύλαξης καθώς και ανέλυσαν τα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί κατά το τρέχον έτος. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε.για το πώς αντιμετωπίζουν οι νέοι το φαινόμενο του AIDS. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1100 νέων ηλικίας 16-25 ετών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και τα στοιχεία της έρευνας επεξεργάστηκε η εταιρία ερευνών ALCO.Συγκλονιστικό ήταν και το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε με μαρτυρίες οροθετικών καθώς και αποκαλυπτικά στοιχεία για το φαινόμενο του κοινωνικού ρατσισμού απέναντι στην ασθένεια.