Με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Με τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα"

Untitled 1 2Ο Εκπαιδευτικός όμιλος ΑΚΜΗ, μετά από πρόσκληση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεντεύξεων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23, για την παρουσίαση του προγράμματος «Μετανάστες δίχως έγγραφα».

Για το θέμα των μεταναστών χωρίς έγγραφα, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φτάνουν στη χώρα μας, τη ζωή τους στους συνοριακούς χώρους συγκέντρωσης και τις επιπτώσεις στη συναισθηματική και ψυχολογική τους κατάσταση αλλά και τη δράση, το πρόγραμμα και τις ενέργειες των Γ.Χ.Σ., ανέπτυξαν με τις τοποθετήσεις τους οι : Απόστολος Βεϊζής (Διευθυντής προγραμμάτων Γ.Χ.Σ.), Νώντας Πάσχος (Διευθυντής Επικοινωνίας Γ.Χ.Σ.), Ιωάννα Κοτσιώνη (Αναπλ. Επικεφαλής Γ.Χ.Σ.) και Μαρία Ζούπου (Ψυχολόγος).

Ακολούθησε προβολή βίντεο, με σκηνές από τους χώρους κράτησης των μεταναστών που έχουν συλληφθεί, μαρτυρίες τους, μιλούν γιατροί που τους επισκέφθηκαν επανειλημμένα και παρουσιάστηκαν στοιχεία που προέκυψαν από τις επισκέψεις και έρευνες των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Τέλος, απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που παρακολούθησαν την εν λόγω παρουσίαση.