Οι Μεγαλύτερες ΠΑΕ στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Οι Μεγαλύτερες ΠΑΕ στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

1Με τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών και προπονητών των ακαδημιών των  ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ και ΗΡΑΚΛΗ, πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή αθλητική ημερίδα, από τον τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας- Προπονητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τίτλο «Εν μέσω οικονομικής κρίσης το ελληνικό ποδόσφαιρο ανακαλύπτει το αύριο στα τμήματα υποδομών του».Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των αντιστοίχων ομάδων της κάθε πόλης και αποτέλεσε ευκαιρία για σπουδαστές και κοινό να πληροφορηθεί τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ακαδημιών ποδοσφαίρου των μεγαλύτερων ομάδων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν από τις ομάδες και οι τρόποι οργάνωσης και λειτουργίας των ακαδημιών ποδοσφαίρου και αναλύθηκε η προσφορά τους στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών αλλά και της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας των νέων .

 Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και στις ερωτήσεις που έγιναν από δημοσιογράφους και σπουδαστές προς τους υπευθύνους, τονίστηκε από όλους η αξία των ακαδημιών στη δημιουργία υγιών αθλητών και ατόμων αλλά και στη στελέχωση των ανδρικών τμημάτων με τα μέλη τους. Ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης, η ημερίδα κατέδειξε τη σημασία που δίνεται από τους μεγάλους συλλόγους στην αξιοποίηση των ακαδημιών τους. Πρέπει να τονιστεί ότι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη φορά που οι μεγαλύτερες ομάδες της Θεσσαλονίκης κάθισαν για να συζητήσουν στο ίδιο τραπέζι.

Την ξεχωριστή αθλητική ημερίδα για τους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας- Προπονητικής, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο αμφιθέατρο "Οδυσσέας Ελύτης" του IEK AKMH, και είχαν την ξεχωριστή ευκαιρία να το παρακολουθήσουν interactive και  οι σπουδαστές της Θεσσαλονίκης μέσω του προηγμένου συστήματος τηλεδιάσκεψης (teleconference) που διαθέτει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.