Ο Jos Brads στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Jos Brads στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

brads 2Η επανάσταση της High Definition -TV και η μεγάλη πρόκληση για τους Make up Artists, θέμα σεμιναρίου του στους σπουδαστές make up artist του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με κεντρικό τίτλο «Make up for new technology/ make up techniques of tomorrow», o σημαντικότερος ίσως διεθνής make up artist Jos Brads, έδωσε το στίγμα της νέας ψηφιακής εποχής στο χώρο του μακιγιάζ.

Επίτιμος προσκεκλημένος του τομέα Beauty & fashion του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο Joe Brands, διεθνώς γνωστός ως «γκουρού» στις high-definition τεχνικές και στη χρήση του αερογράφου στο μακιγιάζ, απογείωσε σπουδαστές και επαγγελματίες μακιγιέρ με τις νέες τεχνικές του που στηρίζονται στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής τηλεόρασης. «H High – definition TV θα αποτελέσει από δω και πέρα πρόκληση για τους Make up Artists. H HD-TV κάμερα δείχνει με «ανελέητο» τρόπο τα πάντα: τις μικρότερες δερματικές κηλίδες, τους μεγάλους πόρους, την αλλαγή των σωματιδίων, την υπερβολική εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ. Οι παραδοσιακές βάσεις και οι τεχνικές καμουφλάζ δεν ανταποκρίνονται πλέον στις νέες απαιτήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας. H HD-TV κάμερα κάνει ορατή την παραμικρή ατέλεια, προβάλει κάθε ρυτίδα ή σκίαση στην επιδερμίδα δημιουργώντας νέες απαιτήσεις στο χώρο του επαγγελματικού μακιγιάζ για τηλεόραση και κινηματογράφο. Πρέπει να είστε έτοιμοι για τη νέα εποχή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διεθνής make up artist.

Σε συνεργασία με την Kryolan Professional Makeup, ο Joe Brands έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη διδακτική αντίληψη για τις νέες τεχνικές και τον συνδυασμό της χρήσης των κλασσικών τεχνικών με την πρωτοποριακή τεχνική του αερογράφου. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Airbrush and Make up. Εκπαιδεύτηκε ως makeup artist στη Βασιλική Όπερα στο Antwerp, στο Βέλγιο. Έχει εργαστεί σε αναρίθμητες θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Εδώ και χρόνια ο Jos Brads μοιράζεται την εμπειρία του διδάσκοντας νεότερους makeup artists στο διάσημο δημόσιο ινστιτούτο SIVO (Stedelijk Instituut voor Volwassenen Onderwijs) στο Antwerp και επισκέπτεται μεγάλες σχολές μακιγιάζ του εξωτερικού.