Σπουδές Fashion σε απόλυτη «ΑΚΜΗ»

Σπουδές Fashion σε απόλυτη «ΑΚΜΗ»

Η καθιερωμένη πλέον Επίδειξη Μόδας των αποφοίτων του Βeauty & Fashion Academy του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έγινε τη Τετάρτη 20 Ιουνίου, στο  stoa café theater,  σε μεγαλοπρεπή βικτωριανή ατμόσφαιρα και με πρωτοφανή κοσμοσυρροή,  αφού η απήχηση των καλεσμένων ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Μια δυναμική επίδειξη,  όπως τη χαρακτήρισε ο Μάκης Τσέλιος που επιμελείται των σπουδών fashion του ΙΕΚ ΑΚΜΗ,  συγκινημένος  με τη τόσο ολοκληρωμένη και ομαδική  προσπάθεια που κατέβαλαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ από τα τμήματα της Μόδας, του Επ. Μακιγιάζ, αλλά και της Κομμωτικής. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως επαγγελματικό και η συνολική εικόνα είχε μια θεατρικότητα που  παρέπεμπε στη Βικτωριανή Εποχή του 1830 που επικρατούσε η μεγαλοπρέπεια, ο δυναμισμός. Tα ρούχα είχαν πολυτελή υφάσματα, και οι σιλουέτες παρόλο που ήταν πολύ θηλυκές, έκρυβαν έναν άκρατο συντηρητισμό. Η Θεατρική  Βικτωριανή εικόνα συμπλήρωσε ο νεαρός με το φράκο που συνόδευε τη κάθε παρουσία με μια μικρή αυτοσχέδια παντομίμα. Την επίδειξη παρακολούθησαν δημοσιογράφοι μόδας από τον Τύπο,  προσωπικότητες από το Χώρο της Μόδας, της ζωγραφικής, του styling και πολλοί άλλοι.

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν , στο Αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ένα  πολύ πρωτότυπο θέμα παρουσίασαν στον Μάκη Τσέλιο, οι σπουδαστές του A’ έτους σπουδών του  Beauty&Fashion Academy . Πρόκειται  για μια ομαδική συνεργασία όλων των σπουδαστών του Βeauty & Fashion Academy του Α’έτους , στην οποία οι τομείς σπουδών, Σχεδιαστές Μόδας, Styling,  Επ. Μακιγιάζ  και Κομμωτικής παρουσίασαν ένα πρωτότυπο project με Μόδα, Styling, Μακιγιάζ και Hair Styling στον καθηγητή τους Μάκη Τσέλιο . Το σκεπτικό ήταν μια επαγγελματική φωτογράφηση μόδας με τέσσερις κεντρικές πόζες για editorial σε περιοδικό Μόδας με συγκεκριμένο concept στα μαλλιά, στο make up και στις δημιουργίες των Σχεδιαστών Μόδας. Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ δημιουργικό και εντυπωσιακό εάν σκεφτεί κανείς ότι προερχόταν από πρωτοετείς φοιτητές.  Το fashion presentation παρακολούθησαν πολλοί καλεσμένοι ανάμεσα στους οποίους ήταν σχεδιαστές Μόδας από το XCLUSIVE  όπως CELEBRITY SKIN και άλλοι επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι τίμησαν τα νέα παιδιά με τη παρουσία τους  και το χειροκρότημά τους.

Στο τέλος της επίδειξης ο Μάκης Τσέλιος δήλωσε συγκινημένος:“ Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Κάθε χρόνο μέσα από τη πολυετή συνεργασία μου με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ,  συναντώ όλο και πιο άξια παιδιά  που έχουν δυνατό όραμα και πείσμα να προσπαθούν γι’αυτό που αγαπούν. Κι αν αγαπάς κάτι, το διδάσκεσαι σωστά και το κάνεις επαγγελματικά, θα τα καταφέρεις είναι βέβαιο γιατί ο σωστός επαγγελματίας πάντα δικαιώνεται ακόμα και σε δύσκολους καιρούς! Μπράβο σε όλους  που συνεργάστηκαν με παραδειγματικό επαγγελματισμό κάτω υπό την καθοδήγηση της ομάδας των εξειδικευμένων καθηγητών που διαθέτει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ  που πράγματι ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη στις σπουδές μόδας στην Ελλάδα!»