Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίνει το «ΠΑΡΩΝ» σε συλλογή ρούχων για αστέγους

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίνει το «ΠΑΡΩΝ» σε συλλογή ρούχων για αστέγους

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ρούχων και υποδημάτων  που θα διανεμηθούν τις ημέρες του Πάσχα σε άπορες οικογένειες που ζουν στην Αθήνα, διοργάνωσε τοΙΕΚ ΑΚΜΗστο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης. 

 Με κεντρικό σύνθημα «ΔΡΑΣΗ για την κοινωνία» μαθητές, καθηγητές, γονείς, αλλά και δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, φέρνοντας ο καθένας ρούχα, παπούτσια ακόμα και χρηστικά αντικείμενα με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος ρουχισμός και εξοπλισμός για τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων των Αστέγων του Δήμου Αθηναίων που φροντίζει καθημερινά εκατοντάδες άπορες ελληνικές οικογένειες στην περιοχή της Αθήνας αλλά και του Συλλόγου Κακοποιημένων Γυναικών «Η Φροντίδα».  Συγκινητική  ήταν η στήριξη από τις εταιρίες MARASIL και MANDARINO που αποτελούν βασικούς χορηγούς του Συλλόγου Αστέγων και οι οποίες προσέφεραν εκατοντάδες ολοκαίνουργια ρούχα για παιδιά.

Λίγο πριν το Πάσχα, ο Σύλλογος Φίλων των Αστέγων του Δήμου Αθηναίων θα μοιράσει ρούχα και παπούτσια σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες καθώς και  λαμπάδες σε μικρά παιδιά.

 Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την κοινωνία που υλοποιεί σταθερά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ενώ είναι η δεύτερη ουσιαστική συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων των Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, η πρώτη τα Χριστούγεννα με τη συλλογή τροφίμων που διανεμήθηκαν τις άγιες μέρες σε άπορους και άστεγους.

Την πρωτοβουλία στήριξε ενεργά με την παρουσία του αλλά και με ρούχα από συνεργαζόμενες βιομηχανίες και βιοτεχνίεςο σχεδιαστής Μάκης Τσέλιος,που επιμελείται των σπουδών Fashion Design του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.  Ο γνωστός σχεδιαστής δήλωσε χαρακτηριστικά:“Προσπαθήσαμε με την ενέργεια αυτή αφενός να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη  αφετέρου να δώσουμε ένα συμβολικό  μήνυμα σε όσους με την πράξεις τους, άφησαν τόσο και τόσο κόσμο ρακένδυτο και γυμνό στο έλεος του Θεού..»

Ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κων/νος Ροδόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:“ Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στηρίζει για μία ακόμη φορά τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Οι άγιες μέρες του Πάσχα είναι μέρες αγάπης και οφείλουμε όλοι μία έμπρακτη στήριξη σε όσους επλήγησαν από την  κοινωνική αναλγησία και απραξία.»