Κατηγορίες
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Σεμινάρια ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΡΗΤΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΟΔΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ Χωρίς κατηγορία

Naturalite Cuisine – Alain Ducasse

SEMINARNaturalite Cuisine
Alain Ducasse

SEMINARNaturalite Cuisine
Alain Ducasse

Ένα μοναδικό τριήμερο εξειδικευμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για επαγγελματίες και σπουδαστές στις 6-8 Απριλίου με θέμα τη νέα φιλοσοφία του κορυφαίου Γάλλου Chef Alain Ducasse με τίτλο ‘NATURALITE CUISINE’.

Οι σπουδαστές και οι επαγγελματίες Mαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της Naturalité Cuisine, αποκτώντας εξειδίκευση σε πρωτότυπες τεχνικές που περιορίζουν την κατασπατάληση των φυσικών πόρων και μας συνδέουν με την αρχική γεύση των προϊόντων, Νο1 γαστρονομικό concept παγκοσμίως! Το πρόγραμμα  διοργανώνεται από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκλειστικό Educational Partner της École Ducasse στην Ελλάδα  και θα το συντονίσει η Gastronomy Essentials.

Meet your chef Μετά την εκπαίδευσή του στο ξενοδοχείο και στη σχολή Catering του Paul Augier στη Νίκαια, ο Florian Gravelle ξεκίνησε την καριέρα του μπαίνοντας στη μπριγάδα των εστιατορίων Les Pecheurs (1 αστέρι Michelin) και Kaisuke Matsushima. Στη συνέχεια, ο σεφ Georges Pelissier τον βοήθησε να γίνει μέλος της Ducasse Paris, καθώς τον σύστησε στο εκπαιδευτικό κέντρο Center de Formation Alain Ducasse (τώρα Paris Campus), στο οποίο εντάχθηκε το 2009 ως Commis Chef.Μετά από αυτό, έγινε Demi-Chef de Partie στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee. Στη συνέχεια, ο Florian επέστρεψε στη Νότια Γαλλία και επικεντρώθηκε στη μεσογειακή κουζίνα, πριν επιστρέψει στο εστιατόριο Alain Ducasse at Plaza Athenee για την επαναλειτουργία του το 2014. Εκεί, συνεργάστηκε με τον σεφ Romain Meder, ο οποίος τον διόρισε Sous-Chef το 2017. Το 2018, ο Florian επέστρεψε στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μοιραστεί την εμπειρία του ως εκπαιδευτής σεφ για την Ecole Ducasse.

IEK AKMH
ΕΝΑΡΞΗ
6-8/4/2022
Εισηγητής
Chef Florian Gravelle, École Ducasse
INFO - ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Συμμετοχές σπουδαστών ΙΕΚ ΑΚΜΗ: Τομεάρχες Γαστρονομίας
Συμμετοχές επαγγελματιών: κ. Χάρης Χαραλαμπίδης (6972444820)
Διάρκεια
3 Ημέρες
Διεξαγωγή
Πολυχώρος ’The 11 KASSANDRA Street, Athens’– Κασσάνδρας & Καστοριάς - Βοτανικός

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

• Δημιουργία veggie μενού
• Δημιουργία μενού προσαρμοσμένου στους καταναλωτές με επίγνωση της υγείας και τις νέες τάσεις της ευέλικτης διατροφής
• Επεξεργασία υγιεινών και ισορροπημένων συνταγών με ενίσχυση των προϊόντων για δημιουργία γευστικών συνδυασμών
• Χρήση διαφορετικών δημητριακών, αλεύρων χωρίς γλουτένη, super foods και διατροφο-δραστικών προϊόντων (nutraceuticals)
• Περιορισμένη χρήση προϊόντων ζωικής προέλευσης: λιγότερη ποσότητα, περισσότερη ποιότητα
• Μειωμένη χρήση αλατιού, ζάχαρης και λίπους

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ
Σπουδαστές και Επαγγελματίες Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής.

Σεμινάριο εσωτερική – /any_seminar/