Η Οικονομική Κρίση και η Απασχόληση

Η Οικονομική Κρίση και η Απασχόληση

O Νέος Πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. Α.Ε. και ο τ. Πρόεδρος του ΣΕΒΕ  στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος

Να μην απογοητεύονται από το κλίμα περικοπών που διαμορφώνει στην αγορά εργασίας η οικονομική κρίση, αλλά να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενό τους και συνεπώς αναγκαίοι στην αγορά εργασίας.

Το μήνυμα αυτό εξέπεμψαν στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Γιάννης Κωνσταντίνου και ο τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Βασίλης Θωμαΐδης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε κατά τις «Ημέρες Καριέρας» στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος, με θέμα: «οικονομική κρίση κι απασχόληση- η διασύνδεση εκπαίδευσης κι αγοράς εργασίας ως διέξοδος στις ευκαιρίες που θα ακολουθήσουν».

«Έχει μεγάλη σημασία η εκπαίδευση στην πράξη και όχι μόνο η θεωρητική πρόσληψη γνώσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, ο οποίος προτίμησε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την πρώτη του δημόσια ομιλία στη Θεσσαλονίκη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Γι` αυτό και πρέπει να επενδύετε στην πρακτική σας κατάρτιση. Πρέπει συνολικά να επενδύσουμε στην κατάρτιση. Ούτε μόνο πράξη, ούτε μόνο θεωρία. Απαιτείται ισορροπημένος συνδυασμός τους.»

«Στην αγορά εργασίας, όπως διαμορφώνεται, οι εργοδότες αναζητούν στελέχη που θα έχουν ζήλο σαν να εργάζονταν στην οικογενειακή τους επιχείρηση, αλλά και τόσο ικανά που να προσδίδουν υπεραξία στην επιχείρηση με την παραγωγικότητά τους», υπογράμμισε από την πλευρά του ο τ. πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Βασίλης Θωμαΐδης απευθυνόμενος στους σπουδαστές. «Να είστε σίγουροι πως τους καλύτερους όλοι τους θέλουν. Πρέπει αυτό το διάστημα να το εκμεταλλευτείτε για να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια.»

Οι δύο ομιλητές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που συντόνισε ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Βαγγέλης Μωϋσής, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση θα κορυφωθεί το φθινόπωρο, αλλά και την αίσθηση, πως τα σενάρια περί επιστροφής της Ελλάδας στο ευρώ, ή περί προσφυγής σε αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, προέρχονται από πηγές που προσβλέπουν σε κέρδη από μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδας. Ο δε πρόεδρος της ΔΕΘ, μάλιστα, αναφέρθηκε στα του οίκου του εκφράζοντας θέση υπέρ της γρήγορης μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στα δυτικά και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με στρατηγικό εταίρο.