Μεγάλοι επιχειρηματίες δίνουν επαγγελματική διέξοδο στους αποφοίτους του ΙΕΚ ΑΚΜΗ !

Μεγάλοι επιχειρηματίες δίνουν επαγγελματική διέξοδο στους αποφοίτους του ΙΕΚ ΑΚΜΗ !

Μία καινοτόμος ιδέα για την προώθηση του ελληνικού λαδιού σε διάφορες γεύσεις στο εξωτερικό και μία πρωτοποριακή εφαρμογή στο internet από τους τελειόφοιτους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στάθηκε αφορμή για μεγάλους επιχειρηματίες να δηλώσουν την άμεση επαγγελματική τους στήριξη και να δώσουν επαγγελματική διέξοδο στους αυριανούς επαγγελματίες-αποφοίτους του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Όλα συνέβησαν στις  ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (Career Days) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ όπου και φέτος όπως και κάθε χρόνο επιφανείς και πετυχημένοι επιχειρηματίες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής έδωσαν δυναμικό «παρών» στον θεσμό που πρώτο καθιέρωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στα πρότυπα των ξένων Πανεπιστημίων.

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ο Xρήστος Κοπελούζος της COPELOUZOS GROUP, ο Νίκος Κουτσιανάς της APIVITA, και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιριών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κων/νου Ροδόπουλου, προκειμένου να δώσουν στα νέα παιδιά που ετοιμάζονται να βγουν στον επαγγελματικό στίβο, το στίγμα τους για την νέα εποχή της οικονομίας και τις εξελίξεις που αναμένονται.

Στις εισηγήσεις τους οι κορυφαίοι managers, κατονόμασαν τους κλάδους σπουδών που θα κερδίσουν έδαφος στα προσεχή χρόνια και  τόνισαν το προφίλ του επαγγελματία της επόμενης γενιάς. Και δεν έλειψαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις καθώς οι κορυφαίοι επιχειρηματίες βρέθηκαν μπροστά σε εξαιρετικές διπλωματικές εργασίες τελειοφοίτων σπουδαστών που τους έδωσαν το ερέθισμα να τους προτείνουν επαγγελματικές συνεργασίες.

Ο Χρήστος Κοπελούζος Αντιπρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου και  ιδιοκτήτης του δικτυακού τόπου NEWSBEAST.gr  δήλωσε ενθουσιασμένος από το έργο των σπουδαστών νέων τεχνολογιών καταλήγοντας στο ότι θα προβεί σε χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών των αποφοίτων πληροφορικής που σχετίζονται με το internet.

Ο Νίκος Κουτσιανάς, Δ/νων Σύμβουλος της APIVITA, εντυπωσιασμένος από case study σπουδαστών Marketing-Οικονομίας & Διοίκησης σχετικά με την παραγωγή και προώθηση ελληνικού λαδιού σε διάφορες ποικιλίες γεύσεις και την προώθησή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσέφερε στήριξη με όλο το know how και τις εγκαταστάσεις του στους σπουδαστές εφόσον αποφασίσουν να το κάνουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: Για να προχωρήσει αυτό το δυνατό σκαρί που λέγεται Ελλάδα στην περίοδο της τρικυμίας, χρειάζεται συνέργιες και συνεργασίες εκπαιδευτικών φορέων με εύρωστες επιχειρήσεις. Και είναι σημαντική η δράση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που φέρνει κοντά στους σπουδαστές, καταξιωμένους επιχειρηματίες. Εμείς θα αγκαλιάσουμε ιδέες τους, για να τονώσουμε την πολυπαθή ελληνική επιχειρηματικότητα και να δώσουμε στους νέους ανθρώπους διέξοδο ζωής.

Κλείνοντας τις εργασίες των ημερών σταδιοδρομίας  ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κων/νος Ροδόπουλος τόνισε : « Η μεγαλύτερη επένδυση σε καιρούς κρίσης ήταν, είναι και θα είναι η εκπαίδευση και κυρίως η σωστή επαγγελματική κατάρτιση. Σε αυτήν την εποχή της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικός φορέας να φέρουμε κοντά στους αποφοίτους μας πρότυπα επιχειρηματιών που  αντιστέκονται στις αρνητικές προσδοκίες, βλέπουν ευκαιρίες μέσα στην κρίση και συνεχίζουν να επενδύουν και σε ιδέες και σε ανθρώπινο δυναμικό. Παρά την οικονομική κρίση, υπάρχει φως στο τούνελ για πολλούς κλάδους της οικονομίας στους οποίους διέπρεψαν και καταξιώθηκαν σημαίνουσες φυσιογνωμίες της επιχειρηματικής σκηνής στο τιμόνι εταιριών –ηγετών στον κλάδο τους. Κάποιους από αυτούς τους επιχειρηματίες είχαμε φέτος κοντά μας να δώσουν στα νέα παιδιά το όραμα της επόμενης μέρας. Γιατί είναι χρέος μας απέναντι στους νέους ανθρώπους που οραματίζονται ένα μέλλον ως παραγωγικό δυναμικό  της χώρας που γεννήθηκαν, να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην επίτευξη των στόχων τους και να τους βλέπουμε να διαπρέπουν.»

Τις ημέρες σταδιοδρομίας έκλεισε η εξαιρετική παρουσίαση του Προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, για την ασφαλή πλοήγηση και δημιουργία εταιριών στο Διαδίκτυο ο οποίος και βραβεύτηκε από τους σπουδαστές και τη Διοίκηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για το σύνολο της προσφοράς του στην εξάρθρωση του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην χώρα μας.

Oι ημέρες σταδιοδρομίας διήρκησαν μία ολόκληρη εβδομάδα, στο πλαίσιο της οποίας, πραγματοποιήθηκαν ημερίδες, ομιλίες, εισηγήσεις διευθυντών μεγάλων εταιριών, παρουσιάσεις διπλωματικών εργασιών και projects τελειοφοίτων, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις σπουδαστών με υπευθύνους προσωπικού των εταιριών που συμμετείχαν στον ετήσιο θεσμό. Στα CAREER DAYS 2011 συμμετείχαν οι εταιρίες:ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, APIVITA, REAL GROUP, ARTISTI ITALIANI,  SPRIDER STORES-OMILOS XATZHIΩΑΝΝΟΥ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, ENOROS LTD-CYPRUS, ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ΑDEL/SAATCHI & SAATCHI, Intersys- CANON,KOSMOCAR A.E,Public  S.A, KRYOLAN HELLAS EΠE, Carier N.A. Ευρώπης Κλιματισμού Α.Ε, Πλαίσιο Computers AEBE, FACOM ΕΡΓΑΛΕΙΑ, Gilli  Diet -Αττικά Εδέσματα Σύνταγμα Ε.Π.Ε, ManpowerGroup, ALDEMAR HOTELS & SPA, Lipogen, k.ά.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών των νέων στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια με τον θεσμό των Career Days έχουν βρει εργασία 3 στους 4 αποφοίτους του καθώς μεγάλες εταιρίες όλων των κλάδων απευθύνονται πρώτα στο γραφείο σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την ανεύρεση στελεχών τους.