Μεγάλοι Επιχειρηματίες στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μεγάλοι Επιχειρηματίες στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μεγάλα ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής έδωσαν φέτος το «παρών» στις ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (CareerDays) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έναν θεσμό που πρώτο καθιέρωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στα πρότυπα των ξένων Πανεπιστημίων.

Ο Βαγγέλης Μυτιληναίος - Πρόεδρος Ομίλου Επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ, ο Βασίλης Αποστολόπουλος - Δ/νων Σύμβουλος του «ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ», ο Δημήτρης Βιδάκης - Γ. Δι/ντης της COCACOLA Ελλάς - Τρία Έψιλον, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κων/νου Ροδόπουλου, προκειμένου να δώσουν στα νέα παιδιά που ετοιμάζονται να βγουν στον επαγγελματικό στίβο, το στίγμα τους για την νέα εποχή της οικονομίας και τις εξελίξεις που αναμένονται.

Στις εισηγήσεις τους οι κορυφαίοι managers, κατονόμασαν τους κλάδους σπουδών που θα κερδίσουν έδαφος στα προσεχή χρόνια και τόνισαν το προφίλ του επαγγελματία της επόμενης γενιάς.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παρά το γεγονός της οικονομικής ύφεσης που αποτελεί έναν σκόπελο στην πορεία της οικονομίας, η ενέργεια αποτελεί σημαίνοντα κλάδο της νέας οικονομίας και πυλώνα της προόδου. Η αγορά ενέργειας αποτελεί τομέα στήριγμα για το ΑΕΠ με έντονες αναπτυξιακές προοπτικές και επενδυτικό ενδιαφέρον σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κατάρ στον Αστακό. Οι προοπτικές υπάρχουν και σε μας μένει να τις εκμεταλλευτούμε σωστά. Εναπόκειται και στις νέες γενιές να προσφέρουν το δικό τους όραμα και αισιοδοξία που χρειάζεται για να δούμε ελπιδοφόρα το μέλλον, όπως και πρέπει.»

Ο Γ. Δι/ντης της COCACOLAEλλάδος, Δημήτρης Βιδάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το βασικό στην εποχή που θα διανύσουμε, είναι η ικανότητα επιχειρήσεων και στελεχών να προσαρμόζονται ανάλογα με τα νέα δεδομένα ή με τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στην οικονομία. Η προσαρμοστικότητα (adaptability), είναι το κλειδί της επιβίωσης στελεχών και επιχειρήσεων αρχικά, και της προόδου σε επόμενη φάση.»

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, στη δική του εισήγηση προς τους τελειόφοιτους σπουδαστές δήλωσε: «Η υγεία είναι ένας κλάδος που παρά τις όποιες αντιξοότητες θα συνεχίσει να ανθίζει, γιατί αποτελεί μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόστασης. Και η ιδιωτική υγεία, ως συμπληρωματικός και όχι ως ανταγωνιστικός τομέας της δημόσιας υγείας, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου χάρτη υγείας της χώρας.»

Κλείνοντας τις εργασίες των ημερών σταδιοδρομίας ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κων/νος Ροδόπουλος τόνισε: «Σε αυτήν την εποχή της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικός φορέας να δώσουμε στους νέους ανθρώπους - τους αυριανούς επαγγελματίες, το στίγμα της νέας εποχής. Να ακούσουν από μεγάλους και καταξιωμένους επιχειρηματίες που μας έκαναν την τιμή να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, ποιο είναι το προφίλ της νέας γενιάς επαγγελματιών που θα κληθεί να οδηγήσει το άρμα της επόμενης μέρας στην οικονομία και ποιοι είναι οι κλάδοι που η οικονομία θα στρέψει το ενδιαφέρον της. Παρά την οικονομική κρίση, υπάρχει φως στο τούνελ για πολλούς κλάδους της οικονομίας στους οποίους διέπρεψαν και καταξιώθηκαν σημαίνουσες φυσιογνωμίες της επιχειρηματικής σκηνής στο τιμόνι εταιριών –ηγετών στον κλάδο τους. Κάποιους από αυτούς τους επιχειρηματίες είχαμε φέτος κοντά μας να δώσουν στα νέα παιδιά το όραμα της επόμενης μέρας. Γιατί είναι χρέος μας απέναντι στους νέους ανθρώπους που οραματίζονται ένα μέλλον ως παραγωγικό δυναμικό της χώρας που γεννήθηκαν, να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην επίτευξη των στόχων τους.»

Oι ημέρες σταδιοδρομίας διήρκεσαν μία ολόκληρη εβδομάδα, στο πλαίσιο της οποίας, πραγματοποιήθηκαν ημερίδες, ομιλίες, εισηγήσεις διευθυντών μεγάλων εταιριών, παρουσιάσεις διπλωματικών εργασιών και projects τελειοφοίτων, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις σπουδαστών με υπευθύνους προσωπικού των εταιριών που συμμετείχαν στον ετήσιο θεσμό.