Μεγάλη Τελετή Απονομής των Πτυχίων Σκηνοθεσίας

Μεγάλη Τελετή Απονομής των Πτυχίων Σκηνοθεσίας

IMG 0317Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή των αποφοίτων του Προγράμματος ΣπουδώνBAin Mass Communication & Media Arts/FILM & TV Directingτου Μητροπολιτικού Κολλεγίου ΑΚΜΗ σε συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

Οι πτυχιακές ταινίες των αποφοίτων του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012  προβλήθηκαν στον κινηματογράφο Τριανόν την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 προκαλώντας τις επευφημίες,  τα ζωηρά χειροκροτήματα, και τα μπράβο του κοινού που παρακολούθησε  έκπληκτο τις ταινίες υψηλών απαιτήσεων, επαγγελματικού επιπέδου που δημιούργησαν οι φοιτητές του προγράμματος. Οι ταινίες προκάλεσαν το γέλιο, τον προβληματισμό, τη συγκίνηση και κυρίως το θαυμασμό για τα άριστα αποτελέσματα που προβάλλονταν στη μεγάλη οθόνη, του θερινού, πλέον, κινηματοθεάτρουΤριανόντο οποίο γέμισε ασφυκτικά.  

Η animation ταινίαMan in a Boxτου Ηλία Παπασταματίου άφησε κυριολεκτικά άφωνο το κοινό για το τέλειο αποτέλεσμα στο τόσο απαιτητικό είδος, η κωμωδίαΜπλέ Καρότσατης Δήμητρας Μπαμπαδήμα με πρωταγωνιστή τον Τάσο Γιαννόπουλο ξεσήκωσε το κοινό που δεν σταμάτησε να γελάει, η ταινίαLorenzτου Κωνσταντίνου Σταγκίκα εξέπληξε με την εικαστική προσέγγιση μοναδικού, προσωπικού ύφους που σπάνια συναντάται, η νεανική, μοντέρνα κωμωδίαMunchiesτου Ρωμανού Αργυρόπουλου-Ιωάννου επευφημήθηκε έντονα, η παιχνιδιάρικη ταινίαAloneτης Αθηνάς Τούσιαδιασκέδασε το κοινό, το επίκαιρο, κοινωνικό σχόλιο του Κωνσταντίνου Καραμαγκιώλη με την ταινία τουSphinxπροβλημάτισε και καταχειροκροτήθηκε, ενώ η άψογη σκηνοθετική προσέγγιση της ρομαντική κομεντίBoy Storyτου Θανάση Αγγελόπουλου έκανε το ανδρικό κοινό να ταυτιστεί με τον ήρωα, τον οποίο υποδύεται καταπληκτικά ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου.    

Η βραδιά ήταν υπέροχη, θεατές και σκηνοθέτες, που επιφυλάσσουν πολλά προσεχώς για τις κινηματογραφικές αίθουσες, έζησαν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη βραδιά. Οι ταινίες των αποφοίτων ξεκίνησαν ήδη το ταξίδι τους για την πρόκριση και τη συμμετοχή τους σε διεθνή κι ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία.