Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος γνωρίζουν τη βοηθό σκηνοθέτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου Μαργαρίτα Μαντά

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος γνωρίζουν τη βοηθό σκηνοθέτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου Μαργαρίτα Μαντά

01Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Μαργαρίτα Μαντά, τη βοηθό σκηνοθέτη του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Θόδωρου Αγγελόπουλου είχαν οι σπουδαστές των τμημάτωνσκηνοθεσίαςτου ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Οι σπουδαστές συνάντησαν τη Μαργαρίτα Μαντά με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της το οποίο αποτελεί ένα ημερολόγιο των εμπειριών της από τα γυρίσματα της ταινίας «Το βλέμα του Οδυσσέα» η οποία πραγματοποιήθηκε στον πολυχώροΟξυγόνο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι σπουδαστές προσέγγισαν τον Θόδωρο Αγγελόπουλο αλλά και τη δουλειά του μέσα από τις αφηγήσεις ανθρώπων που δούλεψαν μαζί του ή υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες του.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Ελένη Αποστόλου, πρώην στέλεχος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο πρώην γενικός διευθυντής του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Μάμαλης και ο συγγραφέας και πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Θωμάς Τρικούκης, οι οποίοι, μέσα από τις διηγήσεις τους μετέφεραν τους παρευρισκόμενους σε μια άλλη εποχή, αυτήν που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έγραφε ιστορία.