Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2009

Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2009

Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2009
Χορηγός το Κολλέγιο του Ομίλου ΑΚΜΗ
22/10-1/11/2009 Τον γκουρού της σκηνοθεσίας και μετρ των μεγαλύτερων εισπρακτικών επιτυχιών του Χόλυγουντ, Φράνσις Φορντ Κόπολα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε αποκλειστικότητα οι σπουδαστές σκηνοθεσίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου του Δήμου Αθηναίων με χορηγό την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΗΣ του Ομίλου ΑΚΜΗ.

Η συνάντηση με τον μεγάλο δημιουργό έγινε σε ένα μοναδικό
masterclass στο νεόδμητο και λαμπερό Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τον εξαιρετικό Αμερικανό Σκηνοθέτη τα μυστικά που κάνουν μία ταινία μεγάλη και ταυτόχρονα εμπορική, ενώ δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν μαζί του τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τα θέματα των ταινιών του. Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκάλυψε στους σπουδαστές, πως πολλές φορές δεν υπάρχουν μυστικά σίγουρης επιτυχίας αφού και στη δική του την καριέρα κάθε ταινία είχε μοναδικό χειρισμό. Δεν δίστασε να ομολογήσει πώς πολλές φορές οι προτάσεις του για ταινίες, δεν είχαν την αποδοχή που ανέμενε από εταιρίες παραγωγής με αποτέλεσμα να τις χρηματοδοτήσει ο ίδιος.
Το εκπληκτικό
masterclass, ακολούθησε προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους των σπουδαστών που παρακολούθησαν πολλοί επαγγελματίες και καταξιωμένοι σκηνοθέτες και εκπρόσωποι του οπτικοακουστικού χώρου.
Στον απόηχο των εκδηλώσεων της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής συνάντησης, η λαμπερή σταρ της μεγάλης οθόνης και ελληνικής καταγωγής, Βαλέρια Γκολίνο επισκέφτηκε την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΗΣ του Ομίλου ΑΚΜΗ και αποκάλυψε στους σπουδαστές κινηματογραφίας και παραστατικών τεχνών πώς λειτουργεί το διεθνές
StarSystem σε ένα αποκαλυπτικό masterclass που συντόνιζε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Νίνο Φενέκ Μικελίδης, στο αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του Ομίλου ΑΚΜΗ.
Δυναμικό «παρών» για μία ακόμη φορά για τον Όμιλο ΑΚΜΗ σε μεγάλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες του τόπου.