Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ τιμά το Θέατρο

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ τιμά το Θέατρο

 

27 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία εορτάσθηκε με ένα διήμερο εκδηλώσεων από τους σπουδαστές της Ακαδημίας Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συνολικά τους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου.
Στη διάρκεια του αφιερώματος, στο κατάμεστο αμφιθέατρο από κοινό και σπουδαστές «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, την Τετάρτη 26 Μαρτίου ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος Σκηνοθέτης και Δημιουργός του θεάτρου του Νέου Κόσμου παρέδωσε ένα μοναδικό
masterclass με θέμα «το θέατρο ποιεί παιδεία» ενώ την Πέμπτη 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Θέατρο, η Τέχνη της Ζωής» με έμπνευση από την πραγματικότητα, παρουσία των καταξιωμένων Γιώργου Κιμούλη Ηθοποιού - Σκηνοθέτη, Κάρμεν Ρουγγέρη Ηθοποιού - Σκηνοθέτιδα του Παιδικού Θεάτρου και τέλος του Νίκου Χαραλάμπους Ηθοποιού – Σκηνοθέτη - καθηγητή υποκριτικής της Ακαδημίας Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Ήταν δύο βραδιές γεμάτες από «γεύσεις και μαγεία» θεάτρου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την απαγγελία μηνύματος αφιερωμένου στην ημέρα θεάτρου που φέτος το έγραψε ο ονομαστός Σκηνοθέτης & Θεατρικός Συγγραφέας
RobertLepage. Οι διάλογοι και οι προβληματισμοί που τέθηκαν από το ακροατήριο ήταν ιδιαίτερα δημιουργικοί και διαφωτιστικοί για τον «δρόμο» που έχουν επιλέξει στην τέχνη οι ίδιοι οι καταξιωμένοι καλεσμένοι μας.
Οι δύο βραδιές έκλεισαν με πολλά θερμά χειροκροτήματα και μία υπόσχεση: «Να συνεχίσουμε να αγαπάμε και να υπηρετούμε το θέατρο… και ίσως με αυτόν τον τρόπο…προσθέσουμε κάτι…στην εύθραυστη δημοκρατία μας!...»
Στη φωτογραφία διακρίνονται με τη σειρά: Γιώργος Κιμούλης, Κάρμεν Ρουγγέρη, Νίκος Χαραλάμπους