Βράβευση σπουδαστικής ταινίας "Dirty Roses" της Πέτρας Τερζή

Οι διεθνείς διακρίσεις των ταλαντούχων σπουδαστών Σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, διαδέχονται η μία την άλλη.

Η σπουδαστική ταινία μικρού μήκους "Dirty Roses" της Ελληνίδας Πετρούλας Τερζή, σπουδάστριας Σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, επιλέχθηκε από 600 ταινίες να είναι μέσα στις 36 ταινίες του προγράμματος και είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο σημαντικό 14o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Seize the Day with Me" στο Novi Sad στη Σερβία!

Επίσης συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό μέρος του 10ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 13/10/16.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο γυναικείου ρόλου για την Νανά Τζαβάρα που παρευρέθηκε με την οικογένειά της για να παρουσιάσει την ταινία.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχουν αποσπάσει σειρά διακρίσεων και βραβεύσεων σε Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ, έχοντας εντυπωσιάσει επαγγελματίες κοινό, για το επίπεδο των σπουδών, των γνώσεων και του ταλέντου τους.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί την πρώτη οργανωμένη σχολή Σκηνοθεσίας στην Ελλάδα, που δίνει στους σπουδαστές, τη δυνατότητα απόκτησης Κρατικού Πτυχίου. Πάρα πολλοί γνωστοί σύγχρονοι Έλληνες Σκηνοθέτες, Ηθοποιοί και χιλιάδες άλλοι επιτυχημένοι επαγγελματίες επιλέγουν να συνδέσουν το όνομα και την εμπειρία τους με τη σχολή, άλλο ένα ισχυρό «όπλο» στα χέρια των σπουδαστών της!

 ΒΡΩΜΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

Μια ταινία μικρού μήκους

της Πέτρας Τερζή

(2016)

Η δεύτερη σπουδαστική ταινία της Πέτρας Τερζή

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τη δύναμη της ψυχής των ατόμων με αναπηρία και των προσφύγων στην Ελλάδα. Δύο ακραίες περιθωριοποιημένες ομάδες με τα πιο αβοήθητα θύματα, η μία από τις χώρες του τρίτου κόσμου με τις φυλετικές και εθνικές μειονότητες, και η δεύτερη είναι συχνά κοινωνικά υποβαθμισμένη. Η ελπίδα, η αγάπη για τα όνειρά τους και ο αγώνας να μη τα παρατήσουν για να ζήσουν ελεύθεροι, είναι το τρίπτυχο του συνθήματος “Ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς!”. (80 λέξεις)

Σκηνοθεσία: Πέτρα Τερζή

Σενάριο: Πέτρα Τερζή

Ηθοποιοί: Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα, Mirage, Χασάν, Λυκούργος Ζωάκος

Διευθυντής Φωτογραφίας: Νεκτάριος Σουλδάτος

Κάμερα: Νεκτάριος Σουλδάτος, Αλέξανδρος Σικαλιάς

Μοντάζ: Αλέξανδρος Σικαλιάς

Ηχητικός Σχεδιασμός: Αλέξανδρος Σικαλιάς

Script: Λία Μυριδάκη

Θεατρική Σκηνοθεσία: Έφη Nichoriti

Φωτογράφος Πλατώ: Τούλα Ακριβού

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος Διός 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr | www.facebook.com/iekAKMIedu