Ο Έλληνας χειρουργός που απαλύνει τον πόνο του πολέμου Chris Giannou στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος

Ο Έλληνας χειρουργός που απαλύνει τον πόνο του πολέμου ChrisGiannou στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Έλληνα χειρουργό που έχει αντιληφθεί την ιατρική ως λειτούργημα και την ασκεί ακριβώς έτσι σε πεδία πολέμου είχαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος.

OChrisGiannou, επισκέφθηκε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος και στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μέγας Αλέξανδρος μίλησε στους σπουδαστές για τις εμπειρίες του αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της πορείας του.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεχιζόμενης συνεργασίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τον παγκόσμιο οργανισμό TEDx. Ο ChrisGiannou, επί δεκαετίες εθελοντής ιατρός σε πολεμικά μέτωπα μετέδωσε τις εμπειρίες του στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αλλά και τη φιλοσοφία που ακολουθεί στη ζωή του και βασίζεται στον ανθρωπισμό.

«Δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς να υπάρχει ελπίδα» είπε ο άνθρωπος που είδε από κοντά τόση δυστυχία και συμπλήρωσε: «Αυτό που κάνει τους Έλληνες να διαφέρουμε, είναι το φιλότιμο και η ανθρωπιά. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε να αρχίσει να χάνουμε το φιλότιμό μας. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο και δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί. Χρειαζόμαστε ελπίδα. Ανθρωπιά και φιλότιμο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά».