fb thess new34dgh8sletter

 “F&B Management and Cost Control”

Έναρξη Προγράμματος:

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 | 17:00 - 20:15

Διάρκεια:

30

Περιγραφή:

Το F&B Management είναι κρίσιμη έννοια για την επιτυχία ενός ξενοδοχείου. H ανάγκη για στελέχη στο τομέα αυτό είναι επιτακτική. Αντικείμενο του F&B Manager είναι η ορθή οργάνωση της παραγωγής και εύρεσης των κατάλληλων διαδικασιών, υλικών και προσωπικού, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους του τμήματος τροφίμων - ποτών.

Θεματικές Ενότητες:

Οικονομική Προσέγγιση των Επισιτιστικών Τμημάτων

  1. Σύνταξη Προϋπολογισμού Τμήματος
  2. Υπολογισμός της Δημοτικότητας των Ειδών Καταλόγου
  3. Μέσα Πιστοποίησης των Πωλήσεων στο Τμήμα Επισιτιστικών


Σύνθεση
Menu

  1. Ισορροπίες στη Σύνθεση και Αποτύπωση ενός Menu
  2. Βασικές Κατηγορίες Εδεσμάτων και Ποτών για ένα Menu
  3. Αξιολόγηση των Menu στη Βάση της Αποδοτικότητας


Κοστολόγηση Προϊόντων και Υπηρεσιών Επισιτιστικών Τμημάτων

  1. Είδη και Μορφές Κόστους (Food Cost, Beverage Cost)
  2. Πρότυπα Κόστους-Απόδοσης, Διαρροές-Απώλειες
  3. Διαχείριση Αποθήκης, Μέθοδοι Αγορών
  4. Πρακτικοί Τρόποι Μείωσης Κόστους Κουζίνας


Τιμολόγηση
Menu Επισιτιστικών Τμημάτων

Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού των Επισιτιστικών Τμημάτων

Διοικητική και Ηγετική Διαχείριση Δεξιοτήτων Προσωπικού

Γνωριμία με Εφαρμογές Λογισμικού για τον Έλεγχο των Επισιτιστικών Τμημάτων

  1. Menu και Ευκολίες στην Έκδοση Λογαριασμού
  2. Έλεγχος Εσόδων και Εξόδων
  3. Χειρισμός, Εισαγωγή Δεδομένων και Κλείσιμο Ημέρας
  4. Διαχείριση Προμηθειών και Έλεγχος Αποθήκης με τον H/Y

 

Εισηγητές:

Παπαθεοδώρου Αλέξανδρος - Food & Beverage Expert, Αριστοτέλης Καδίτης - Στέλεχος Επιχειρήσεων

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Σε σπουδαστές - αποφοίτους – επαγγελματίες του τομέα Τουρισμού & Εστίασης, σε νέους που επιθυμούν να εργαστούν ως Baristas, σε κατόχους καφέ – μπαρ που θέλουν να τελειοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν, σε όσους αγαπούν και θέλουν ν' ασχοληθούν με την τέχνη του καφέ


Δυνατά Σημεία:
1. Ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων απαραίτητων για τον έλεγχο μιας επισιτιστικής μονάδας,
2. Δημιουργία δεξιότητας σχεδιασμού, οργάνωσης και εφαρμογής έργων/εργασίας, με αποτελεσματικό τρόπο και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο περάτωσης.
3. Η εξασφάλιση απαραίτητης τεχνογνωσίας ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει διοικητικές ικανότητες,
4. Η ανάπτυξη δεξιότητας ρεαλιστικής επίλυσης προβλημάτων και δημιουργικότητας, με τις διαθέσιμες πληροφορίες και μέσα,
5. Εκπαίδευση στην ομαδική εργασία και συνεργασία με άλλους για την επίτευξη του κοινού στόχου,
6. Ενίσχυση ηγετικών δεξιοτήτων οι οποίες θα οδηγήσουν στην δημιουργία του απαραίτητου κλίματος εργασίας, παρακίνησης και  καλλιέργειας σχέσεων εμπιστοσύνης των υφισταμένων για την επίτευξη του στόχου.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

1) Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα συμμετοχής του σεμιναρίου και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

2) Καλέστε στο 2310 260 200, Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-21:00. Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής: κα Κυριακή Γούτα (6ος όροφος), Σύμβουλοι Σπουδών (1ος όροφος)

3) Κλείστε επίσκεψη και ξεναγηθείτε στις State-Of- Τhe - Art Εγκαταστάσεις Πανελλήνιας Υπεροχής (Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη)