Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου

ΣΧΟΛΗΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ

Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου

ΣΧΟΛΗΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ

Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου

Γίνε Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πλοίων που κατακτούν τις θάλασσες, οι νέες δομές σε λιμάνια και η στροφή των επιβατών σε διακοπές με κρουαζιερόπλοιο, έχουν οδηγήσει τη βιομηχανία της κρουαζιέρας σε σημαντική άνοδο. Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού έχει αυξήσει την ανάγκη για καταρτισμένα στελέχη, που θα αποτελέσουν το «ιδανικό πλήρωμα», και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας στο χώρο των ναυτιλιακών.

Ως Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων, αξιοποιώντας πλήρως τα προνόμια σπουδών που προσφέρει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, θα αποκτήσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την οργάνωση και λειτουργία όλων των τμημάτων εξυπηρέτησης ενός κρουαζιερόπλοιου, για να εργασθείς τόσο σε ελληνικά, όσο και διεθνή κρουαζιερόπλοια.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με τη φοίτησή σου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και συγκεκριμένα στην ειδικότητα Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 

 • Αποκτάς εξειδικευμένες γνώσεις για τη βιομηχανία των κρουαζιέρων, τις αρχές που διέπουν τα κρουαζιερόπλοια, την ασφάλεια και την προστασία.
 • Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, καλλιεργείς μια πληθώρα δεξιοτήτων, όπως οργανωτικότητα και διαχείριση ταξιδιωτικών υπηρεσιών, επικοινωνία και αντιμετώπιση προβλημάτων, ομαδικότητα, ηγετικές ικανότητες κ.ά, με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου.
 • Πραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, κρουαζιερόπλοια, πρακτορεία yachting, αλλά και μαρίνες.
 • Κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε κορυφαίες διεθνείς εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, με την υποστήριξη του γραφείου σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
 • Τελειοποιείς τις σπουδές σου μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, με στόχο να ενημερωθείς για όλα τα νέα δεδομένα του επαγγέλματος που έχεις επιλέξει.
 • Αποκτάς διεθνείς πιστοποιήσεις με αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η μοναδική Σχολή που διαθέτει Hospitality Labs, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών της ειδικότητας Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων, πέραν των τυπικών απαιτήσεων. Η Σχολή διαθέτει Εργαστήρια Οροφοκομίας με αληθινά δωμάτια, πλήρως οργανωμένα bars, Fine Dining εστιατόρια, πραγματική Reception με χώρο υποδοχής πελατών και λογισμικά προγράμματα Κρουαζιερόπλοιων, ώστε να συνδυάζει, παράλληλα, τη θεωρητική εκπαίδευση με την πρακτική εφαρμογή. Τα εργαστήρια Η/Υ διαθέτουν όλες τις σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού και τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικές αίθουσες παρουσιάσεων – συνεδριάσεων, με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διοικητική Λογιστική

Εξυπηρέτηση Πελατών και Αποτελεσματική Επικοινωνία

Οργάνωση & Λειτουργία Υποδοχής

Διαχείριση Σέρβις Τροφίμων & Ποτών

Θεωρία Μαγειρικής

Μπαρ

Οινολογία

Μάρκετινγκ Εκδηλώσεων & Πωλήσεις

Οργανωσιακή Συμπεριφορά

Δημόσιες Σχέσεις – Φιλοξενία – Τουρισμός

Βασικές Έννοιες της Βιομηχανίας Κρουαζιερόπλοιων

Διοίκηση Λειτουργίας Τροφίμων & Ποτών στα Κρουαζιερόπλοια

Η Ζωή εν Πλω

Λειτουργία Κρουαζιερόπλοιου

Λογισμικό

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Οικονομική Λογιστική

Οργάνωση & Λειτουργία Οροφοκομίας

Επιχείρηση & Διοίκηση Κρουαζιερόπλοιου

Βιομηχανία της Πλωτής Τουριστικής Φιλοξενίας

Αγγλικά

Θεμελιώδεις Μέθοδοι Έρευνας

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει αποκλειστικά τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου, ως Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων:

 

 • Ως Εκπαιδευτικός Εταίρος του American Hotel & Lodging Association [AHLA], μπορείς να αποκτήσεις τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI]:
 • – Certified Guest Service Professional
 • – Revenue Management
 • – Managing Housekeeping Operations
 • – Managing Front Office Operations
 • – Management of Food & Beverage Operations
 • Nα σπουδάσεις στο διεθνώς αναγνωρισμένο – στον τουριστικό κλάδο – πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης VET BY EHL, από τον Όμιλο της Ecole hoteliere de Lausanne, σε συνεργασία με τον Όμιλο Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ, ώστε να αποκτήσεις τα εξής διπλώματα:
 • – Hotel Administration Diploma
 • – Sales Professional Diploma
 • – Rooms Professional Diploma
 • Να παρακολουθήσεις τα ταχύρρυθμα σεμινάρια Barista – Bartending, καθώς και προγράμματα εξειδίκευσης και Masterclasses, όπως Hospitality Management, PR & Guest, Οινολογία κ.ά.
 • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο κολλέγιο πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα,το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο “BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management”, στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ως απόφοιτος της ειδικότητας Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, μπορείς να εργαστείς σε:

Κρουαζιερόπλοια & Yach

Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις

Σκάφη Αναψυχής

Ιδιωτικά Πλοία

Πρακτορεία Yachting

Κρουαζιερόπλοια

Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tomes-Eidikotita