SWISS DIPLOMA IN CULINARY ARTS BY EHL
SWISS DIPLOMA IN CULINARY ARTS BY EHL
- Σελίδες
- SWISS DIPLOMA IN CULINARY ARTS BY EHL
SWISS DIPLOMA IN CULINARY ARTS BY EHL
Με τη σφραγίδα της Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL), της No1 Σχολής Τουριστικών σπουδών στον κόσμο.
Ο ελβετικός όμιλος École hôtelière de Lausanne (EHL), σε συνεργασία με την ΑΚΜΗ, παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον τουριστικό κλάδο Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης VET BY EHL.
Γιατί EHL;
Η Ecole Hoteliere de Lausanne ιδρύθηκε το 1893 από την ένωση Ελβετών ξενοδόχων και αποτέλεσε την πρώτη Πανεπιστημιακή Σχολή που εδραιώθηκε παγκοσμίως στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Από τότε μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να είναι διεθνές σημείο αναφοράς στην Ξενοδοχειακή Εκπαίδευση και η βασική δεξαμενή στελεχών των κορυφαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Με εξέχουσα τοποθεσία στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, στην καρδιά της Ευρώπης, υπηρετεί πιστά την ελβετική αίσθηση φιλοξενίας και ενσωματώνει στην κουλτούρα της τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες ελβετικές αξίες της αριστείας και της κορυφαίας ποιότητας. Το δίκτυο των 25.000+ αποφοίτων της EHL από 140 εθνικότητες, είναι το μεγαλύτερο, πιο έμπειρο επαγγελματικά και κοινωνικά δραστήριο δίκτυο αποφοίτων Ξενοδοχειακών Σπουδών στον κόσμο.
Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά σπουδών υψηλού επιπέδου με την εγγύηση της Ελβετικής παράδοσης στην τουριστική εκπαίδευση, η υψηλή εξειδίκευση υπεροχής και η απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων για τους σπουδαστές, διαβατήριο των αυριανών στελεχών της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Συνδυάζει την εμπειρία και τη φιλοσοφία της Ελβετικής Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης, παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας και διεθνούς κύρους εκπαιδευτικό υλικό και οδηγεί στην απόκτηση παγκοσμίως αναγνωρισμένης πιστοποίησης, καθώς και στην πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο αποφοίτων.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν σε διαφορετικούς τύπους κουζίνας και σε διαφορετικές θέσεις εργασίας, προκειμένου να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το επάγγελμα και τις απαιτήσεις του, καθώς και τις τρέχουσες γαστρονομικές τάσεις. Αποκτούν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να λειτουργήσουν ανεξάρτητα στο περιβάλλον μιας πλήρως οργανωμένης κουζίνας. Η γνώση αυτή ενισχύεται με την πρακτική άσκηση που περιλαμβάνει το πρόγραμμα στο πραγματικό εστιατόριο KUMQUAT, το οποίο αποτελεί ένα από τα εργαστήρια της Σχολής Γαστρονομίας της ΑΚΜΗΣ. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες ικανότητες για να αναλάβουν εποπτικό και διοικητικό ρόλο σε μεγάλες επισιτιστικές μονάδες, με καλύτερη κατανόηση της διαχείρισης μιας κουζίνας.
ΓΙΑΤΙ ΑΚΜΗ
Με τη φοίτησή σου στη Σχολή Μαγειρικής Τέχνης της ΑΚΜΗΣ και στο πρόγραμμα VET by EHL, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:
- Μπαίνεις σε αυτόνομο τμήμα VET by EHL και λαμβάνεις πτυχίο Diploma απευθείας από την Ελβετία, μαζί με το κρατικό δίπλωμα.
- Κάνεις μάθημα με έμφαση στα εργαστήρια, σε Ελβετικά πρότυπα.
- Έχεις πρόσβαση στην υπερσύγχρονη πλατφόρμα της Ecole Hoteliere de Lausanne (LMS) με πλούσιο updated εκπαιδευτικό υλικό.
- Καθηγητές εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι από την Ecole Hoteliere de Lausanne.
- Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, σε ηγετικές θέσεις με υψηλότερες αποδοχές.
- Δωρεάν επαγγελματικός εξοπλισμός.
- Η Σχολή Γαστρονομίας της ΑΚΜΗΣ είναι η πρώτη Σχολή στην Ελλάδα που έγινε μέλος του World Association of Chefs Society (WACS).
- Πρόκειται για τη μόνη σχολή που τιμήθηκε με Gold Βραβείο στην κατηγορία Training – Προγράμματα εκπαίδευσης των επαγγελματιών της Εστίασης και Silver στην κατηγορία Trends & Innovations, για το εστιατόριο KUMQUAT, στα ESTIA AWARDS της Boussias Communications.
- Κατέχει το μεγαλύτερο συνολικό αριθμό μεταλλίων και τα περισσότερα χρυσά στον κορυφαίο πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής Greek Chef της ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
- Εξειδίκευση στο Food Science και τη Μοριακή Κουζίνα στη μόνη σχολή που διαθέτει Rotary Evaporator για απόσταξη, Vacuum για συντήρηση τροφίμων σε κενό αέρος, επαγγελματικό μηχάνημα Thermomix και Sous-Vide Roner για αργό, πολύωρο μαγείρεμα σε σταθερή θερμοκρασία.
- Εξασφαλίζεις αμειβόμενη πρακτική άσκηση στα μεγαλύτερα Εστιατόρια, Ξενοδοχεία & Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
- Βλέπεις τις συνταγές σου να δημοσιεύονται στο κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό REAL TASTE και συμμετέχεις ως επίλεκτο προσωπικό σε εκδηλώσεις του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ.
- Εξειδικεύεσαι μέσα από πρωτοποριακά γαστρονομικά projects δίπλα σε κορυφαίους Έλληνες chefs (POP-UP RESTAURANT με το Σ. Κοντιζά, Ιταλική Μαγειρική Τέχνη με τον Π. Ιωαννίδη κ.ά).
- Λαμβάνεις μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις και special events. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ομάδα σπουδαστών Μαγειρικής της ΑΚΜΗΣ, που επιμελήθηκε το menu στο Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Yale, υπό τις οδηγίες του Γ. Μπαξεβάνη.
- Συμμετέχεις στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Chef of the Year, διεκδικώντας μία θέση εργασίας σε εστιατόρια επώνυμων chefs.
- Παίρνεις μέρος στις Ημέρες Καριέρας Μαγειρικής/Τουρισμού, που αποτελεί και το πρώτο σου καθοριστικό επαγγελματικό ραντεβού με κορυφαίες επιχειρήσεις.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Οι εγκαταστάσεις της Σχολής Γαστρονομίας της ΑΚΜΗΣ δημιουργήθηκαν στα πρότυπα των μεγαλύτερων επισιτιστικών μονάδων, σύμφωνα µε το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), την Αντιπροσωπεία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και το Αμερικανικό Τμήμα Γεωργίας (USDA).
Η ΑΚΜΗ είναι η μοναδική σχολή που διαθέτει εντός των εγκαταστάσεών της πολυδύναμο εκπαιδευτικό εστιατόριο (KUMQUAT boarding restaurant) στα πρότυπα των μεγαλύτερων σχολών γαστρονομίας και τουρισμού της Ελβετίας, κουζίνες που λειτουργούν με τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως: Rotary για απόσταξη, Vacuum για συντήρηση σε κενό αέρος, Thermomix, Ομογενοποιητές & Sous-Vide Roner, καθώς και εξοπλισμό Μοριακής Κουζίνας.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
- Hygiene & Occupational Health Practices (Πρακτικές υγιεινής & επαγγελματικής υγείας)
- Basic Culinary Techniques (Βασικές μαγειρικές τεχνικές)
- Nutrition & Dietetics (Διατροφή & Διαιτολογία)
- Culinary Techniques Application (Εφαρμογή μαγειρικών τεχνικών)
- Hospitality Operations (Επιχειρήσεις φιλοξενίας)
- Intermediate Culinary Techniques Theory (Ενδιάμεσες μαγειρικές τεχνικές – Θεωρία)
Η ΑΚΜΗ προσφέρει τις εξής δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου:
- Να συνεχίσεις στην ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο κρατικό δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.
- Να αποκτήσεις τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI], του κορυφαίου Αμερικανικού Ινστιτούτου Τουριστικής Εκπαίδευσης:
- Management of Food & Beverage Operations
- Food Safety: Managing with HACCP System
- Certified Kitchen Cook
- Να παρακολουθήσεις το ταχύρρυθμο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης υψηλής Γαστρονομίας «Cook Gourmet» από καταξιωμένους chefs της αγοράς, καθώς και πλήθος εξειδικευμένων Masterclasses μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο Ελβετικό Δίπλωμα που λαμβάνουν οι απόφοιτοι απευθείας από την Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL), τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο.
Ως απόφοιτος Αρχιμάγειρας (Chef) της Σχολής Γαστρονομίας της ΑΚΜΗΣ και της EHL, μπορείς να αναλάβεις εποπτικό και διοικητικό ρόλο σε:
- Ξενοδοχειακές Μονάδες
- Εστιατόρια
- Κρουαζιερόπλοια / Yachts
- Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων
- Εταιρίες Catering
- Food Consulting / RND
- Επισιτιστικές μονάδες σε χώρους Υγείας (Νοσοκομεία –Κλινικές), Εκπαίδευσης (Παιδικοί σταθμοί, Πανεπιστήμια), κ.ά.
SEMINARS
NEWS

ΑΛΛΟ ΙΕΚ. ΑΛΛΟ ΑΚΜΗ®. και στα Τεχνικά Επαγγέλματα
IEK AKMH® Official Campaign 2021 | ΑΛΛΟ ΙΕΚ. ΑΛΛΟ ΑΚΜΗ
IEK AKMH
Επικοινώνησε μαζί μας