moda icon Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος - Σχεδιαστής Μόδας

Ο Σχεδιαστής Μόδας/Ενδυµατολόγος ή Fashion Designer/Stylist, όπως έχει διεθνώς επικρατήσει, είναι ο ειδικός για να δηµιουργήσει µε τις γνώσεις και την υψηλή αισθητική του αντίληψη, την εικόνα που θα αναδείξει την κάθε προσωπικότητα µε την οποία θα ασχοληθεί. Σε άλλη περίπτωση µπορεί ο ίδιος να είναι σχεδιαστής ρούχων, καθώς και εντυπωσιακών αξεσουάρ, αφού οι εξειδικευµένες γνώσεις που έχει στις µεθόδους σχεδιασµού και κατασκευής των ρούχων, του επιτρέπουν όχι µόνο να σχεδιάζει, αλλά και να επιβλέπει παραγωγές ενδυµάτων ή συλλογές για οίκους µόδας και ατελιέ υψηλής ραπτικής.

 

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως Σχεδιαστής Μόδας – Ενδυματολόγος απολαμβάνες μοναδικά προνόμια:

 • Αποκτάς ολοκληρωμένες γνώσεις σε όλο το εύρος της ειδικότητας και επιπλέον εφόδια, όπως Ηλεκτρονικό Σχέδιο Μόδας και Κοπή Ενδυμάτων.
 • Μαθαίνεις το προφίλ του επαγγέλματος μέσα από πρακτικές εφαρμογές και ενεργή συμμετοχή σε Επιδείξεις Μόδας κατά τη διάρκεια των σπουδών σου.
 • Παρακολουθείς Σεμινάρια, κάνεις επισκέψεις σε επώνυμους οίκους μόδας και βιοτεχνίες ενδυμάτων, αλλά και ενημερώνεσαι συστηματικά για τα εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα (εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής), προκειμένου να αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις για την ιστορία της τέχνης που συνδέεται άμεσα με τη μόδα.
 • Συμμετέχεις σε πολύ μεγάλα events της Ελληνικής και Γαλλικής μόδας, στηρίζοντας ενεργά τον χώρο της μόδας.
 • Συνεργάζεσαι με καταξιωμένους σχεδιαστές μόδας και με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.
 • Αποκτάς την εμπειρία ως «Dresser» στην Ελληνική εβδομάδα μόδας και γνωρίζεις όλους τους Έλληνες σχεδιαστές από κοντά.
 • Έχεις τη δυνατότητα συμμετοχής σε σεμινάρια διακεκριμένης σχολής στο Παρίσι.
 • Δημιουργείς 4 Προσωπικές Συλλογές (Βοοκ) με ολοκληρωμένη παρουσίαση που συνοδεύεται με  τεχνικά σχέδια (prêt a porter women – casual men – casual for children – haute couture women)

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων. Οι σπουδαστές έχουν στη διάθεσή τους εργονομικά Fashion Design Studios για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να σχεδιάσουν με άνεση, Design & Cutting Computer Labs με εξειδικευμένα και πρωτοποριακά προγράμματα Σχεδίασης και Κατασκευής Ενδύματος στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και εργαστήρια Κοπτικής – Ραπτικής όπου διδάσκονται το μάθημα του Πατρόν, της Κοπτικής - Ραπτικής και του Εφαρμοσμένου Styling. Οι σπουδαστές μυούνται στον λαμπερό κόσμο της Μόδας σε προσομοίωση πραγματικών συνθηκών εργασίας (job environment simulation).
 • Επιπλέον διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση- "Innovation in Education", προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

 • Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
 • Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια και να συμμετάσχεις σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρονται τίτλοι σεμιναρίων όπως ηλεκτρονικός Σχεδιασµός Ενδύµατος (Illustrator), Ηλεκτρονική Κοπή Ενδύµατος (Lectra) Σχεδιασµός Κοσµήµατος και αξεσουάρ, Επαγγελµατική Φωτογράφιση Μόδας για Editorial (Photo Shooting), Underwear Pattern Workshop, Personal Portfolio (How to create, design,illustrate), Trend forecasting, Vintage Styling

Ως Σχεδιαστής Μόδας, η επαγγελματική σου εξέλιξη περιλαμβάνει εργασία σε:

 • Οίκους Μόδας και Ατελιέ Υψηλής Ραπτικής
 • Βιοτεχνίες Ενδυμάτων
 • Καταστήματα επώνυμων ενδυμάτων υψηλής ραπτικής
 • Περιοδικά Μόδας
 • Εταιρίες Παραγωγής
 • Τηλεόραση
 • Stylist και


Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας δημιουργώντας το δικό σου ατελιέ ή τη δική σου επιχείρηση.

 • Μαζί με τον VRETTO VRETTAKO στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

  Ο αναγνωρισμένος διεθνώς VRETTOS VRETTAKOS (fashion designer των Τζένιφερ Λόπεζ, Beyonce’, Σακίρα, Μαντόνα, Βανδή, Φουρέιρα, Μενεγάκη, Μακρυπούλια, Μπαλατσινού) και το επιτελείο του, σε αποκλειστική συνεργασία με τους σπουδαστές μας!

 • Μαζί με τον Παντελή Τουτουντζή στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

  Μόνο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκλειστική συνεργασία με τον καταξιωμένο Makeup & Hairstyle Artist Παντελή Τουτουντζή και δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών του Μακιγιάζ παράλληλα με τις σπουδές τους δίπλα σε μεγάλα ονόματα της Showbiz. (Σάκης Ρουβάς, Άννα Βίσση, Ναταλία Δραγούμη, Ελένη Φουρέιρα κ.α.).

 • Μαζί με την Έλενα Ψωμά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

  Είναι η γυναίκα που μεταμορφώνει τους Έλληνες σταρ. Ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από τις φωτογραφίσεις και τις τηλεοπτικές εκπομπές, έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να δημιουργήσει το δικό της μύθο στον χώρο της εγχώριας showbiz. Η Έλενα Ψωμά αποτελεί μία εκ των καταξιωμένων make-up artists στη χώρα μας. Με σπουδές στο Λος Άντζελες, την Ολλανδία και την Ελλάδα καταγράφει συνεργασίες της από το χώρο της showbiz κι όχι μόνο (Ζυγούλη, Νομικού, Αραβανή, Κολλιδά, Μαστροκώστα, Σκλήβα κ. α). Έχει δημιουργήσει με το πινέλο της editorial μόδας σε κορυφαία περιοδικά κι έχει επιμεληθεί το make up τηλεοπτικών αστέρων και Ελλήνων τραγουδιστών. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε επιδείξεις κορυφαίων σχεδιαστών και έχει συνεργαστεί με τους top Έλληνες φωτογράφους.