kommotiki icon Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Τα µαλλιά µας αποτελούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία που χαρακτηριζουν την εµφάνισή µας. Ποιος δεν έχει στις µέρες µας τον προσωπικό του κοµµωτή και δεν επιθυµεί µια µοναδική, ξεχωριστή επιλογή για την εµφάνισή του; Οι δυναµικές αλλαγές και οι δηµιουργικές επεµβάσεις µε µοντέρνα χρώµατα, τολµηρές γραµµές κουρέµατος και εµπνευσµένα χτενίσµατα αποτελούν την τάση της εποχής µας. Η κοµµωτική αποτελεί µία από τις πιο καλλιτεχνικές ειδικότητες για όλους όσοι επιθυµούν να δηµιουργήσουν, αλλά συγχρόνως και να εξασφαλίσουν την άµεση επαγγελµατική τους αποκατάσταση µε υψηλές αποδοχές. Παράλληλα, η ειδικότητα αυτή είναι από τις πιο κερδοφόρες, αφού οι σπουδαστές της είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας, προτού ακόµα αποφοιτήσουν!

 • Μαζί με τον VRETTO VRETTAKO στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

  Ο αναγνωρισμένος διεθνώς VRETTOS VRETTAKOS (fashion designer των Τζένιφερ Λόπεζ, Beyonce’, Σακίρα, Μαντόνα, Βανδή, Φουρέιρα, Μενεγάκη, Μακρυπούλια, Μπαλατσινού) και το επιτελείο του, σε αποκλειστική συνεργασία με τους σπουδαστές μας!

 • Μαζί με τον Παντελή Τουτουντζή στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

  Μόνο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκλειστική συνεργασία με τον καταξιωμένο Makeup & Hairstyle Artist Παντελή Τουτουντζή και δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης των σπουδαστών του Μακιγιάζ παράλληλα με τις σπουδές τους δίπλα σε μεγάλα ονόματα της Showbiz. (Σάκης Ρουβάς, Άννα Βίσση, Ναταλία Δραγούμη, Ελένη Φουρέιρα κ.α.).

 • Μαζί με την Έλενα Ψωμά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

  Είναι η γυναίκα που μεταμορφώνει τους Έλληνες σταρ. Ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από τις φωτογραφίσεις και τις τηλεοπτικές εκπομπές, έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να δημιουργήσει το δικό της μύθο στον χώρο της εγχώριας showbiz. Η Έλενα Ψωμά αποτελεί μία εκ των καταξιωμένων make-up artists στη χώρα μας. Με σπουδές στο Λος Άντζελες, την Ολλανδία και την Ελλάδα καταγράφει συνεργασίες της από το χώρο της showbiz κι όχι μόνο (Ζυγούλη, Νομικού, Αραβανή, Κολλιδά, Μαστροκώστα, Σκλήβα κ. α). Έχει δημιουργήσει με το πινέλο της editorial μόδας σε κορυφαία περιοδικά κι έχει επιμεληθεί το make up τηλεοπτικών αστέρων και Ελλήνων τραγουδιστών. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε επιδείξεις κορυφαίων σχεδιαστών και έχει συνεργαστεί με τους top Έλληνες φωτογράφους.

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως Κομμωτής απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Κάνεις ολοκληρωμένες σπουδές, αποκτώντας όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια για να διακριθείς και να καταξιωθείς στο λαμπερό και μοντέρνο χώρο των Κομμωτών.
 • Παρακολουθείς συνεχώς σεμινάρια, πηγαίνεις σε επιδείξεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, συμμετέχεις σε Fashion Shows, φωτογραφίσεις, τηλεοπτικά γυρίσματα και λαμβάνεις μέρος σε όλα τα matrix projects του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, τα οποία σχετίζονται με την ειδικότητά σου (συνεργασία με άλλες ειδικότητες).
 • Παρακολουθείς επιδείξεις Make Up από διάσημους Makeup Artists του καλλιτεχνικού χώρου και συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
 • Συνεργάζεσαι με καταξιωμένους Κομμωτές και με έμπειρους επαγγελματίες για να σου μεταφέρουν τα μυστικά της επιτυχίας τους.
 • Ενημερώνεσαι διαρκώς και παρακολουθείς όλες τις μοντέρνες τάσεις που προστάζουν οι διάσημοι κομμωτές του κόσμου και τις εφαρμόζεις με πρακτική εξάσκηση.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων. 
 • Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ οι σπουδαστές της Κομμωτικής διδάσκονται όλες τις πρακτικές τεχνικές σε κούρεμα, βαφές και χτένισμα. Η διάταξη όλων των Hair styling studios είναι στη φιλοσοφία σύγχρονων κομμωτηρίων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές  και σε συνδυασμό με την εξάσκηση με παρουσία πραγματικών μοντέλων προσφέρουν στους σπουδαστές τη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία της προσομοίωσης πραγματικών συνθηκών εργασίας (job environment simulation).
 • Επιπλέον διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο πτυχίο σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια και να συμμετάσχεις σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως π.χ. «Οι Νέες Τάσεις στην Κομμωτική από τον Jean Marc Joubert, Παρίσι», «Ενεργή Συμμετοχή στο Athens Fashion Week»

Η επαγγελματική σου εξέλιξη περιλαμβάνει εργασία σε:

 • Σύγχρονα Κέντρα Περιποίησης Μαλλιών,
 • Κομμωτήρια,
 • Τηλεόραση,
 • Εταιρίες Παραγωγής,
 • Διαφημιστικές Εταιρίες,
 • Περιοδικά Μόδας,
 • Εταιρίες καλλυντικών προϊόντων φροντίδας μαλλιών και


Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας, δημιουργώντας τη δική σου επιχείρηση.