security icon Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών (Security)

Το Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών, με τη σωστή κατάρτιση που θα λάβει στο πλαίσιο των σπουδών του, θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στην οποία εργάζεται ή και ο πελάτης που του εμπιστεύεται την ασφάλεια της ζωής του.
Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικών ενεργειών έχουν καταστήσει αναγκαία τη δημιουργία εκπαιδευμένων στελεχών, τα οποία θα επανδρώσουν υπηρεσίες ασφαλείας. Είναι, συνεπώς, επιτακτική η ανάγκη για σωστά καταρτισμένα στελέχη σε θέματα πρόληψης και καταστολής παραβατικών συμπεριφορών, στελέχη που θα συμβάλουν στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Μαθαίνεις τα είδη, τις μεθόδους και τους τρόπους προστασίας και ασφάλειας των πολιτών.
 • Σπουδάζεις την πρόληψη και τον έλεγχο εγκληματικών ενεργειών.
 • Εκπαιδεύεσαι στους τρόπους επιτήρησης και περιπολίας.
 • Ειδικεύεσαι στους τρόπους πρόληψης.
 • Μαθαίνεις τα είδη και τις δυνατότητες επέμβασης για το καλό του κοινωνικού συνόλου σε περιπτώσεις κρίσεων, φυσικών καταστροφών, ατυχημάτων κ.λπ.
 • Εξασκείσαι σε ειδικούς χώρους (γυμναστήρια – σκοπευτήρια).
 • Σπουδάζεις χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας (Χρήση Η/Υ, Internet, Role-playing).
 • Διδάσκεσαι από εκπαιδευτικό προσωπικό με εξειδικευμένες γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Οι σπουδαστές από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους εκπαιδεύονται και πιστοποιούνται σε σύγχρονα λογισμικά μηχανογράφησης, εμπορικά, λογιστικά, εικονικής startup επιχείρησης στα υπερσύγχρονα εργαστήρια με Η/Υ της σχολής  με την υποστήριξη των κορυφαίων εταιριών όπως Data Communication, Union, Epsilon, Megasoft, Softone και Singular.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια και να συμμετάσχεις σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας και
 • να αποκτήσεις εξειδίκευση στο Internet και τους H/Y, στη γρήγορη και ασφαλή οδήγηση, να δώσεις εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης μηχανών και επαγγελματικών οχημάτων, όπως επίσης να συνεχίσεις την επιμόρφωση σου πάνω σε θέματα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών.


Όλα αυτά, αποτελούν πολύ χρήσιμα εργαλεία για το επάγγελμά σου και τη μελλοντική σου πορεία.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Στελέχους Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών, μπορείς να εργαστείς:

 • Ως προσωπικό ασφάλειας σε Ιδιωτικούς και Δημόσιους Οργανισμούς,
 • Σε φορείς προστασίας των πολιτών (π.χ. Δημοτική Αστυνομία),
 • Σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας,
 • Στην προστασία πολιτικών προσώπων και γενικότερα επώνυμων προσωπικοτήτων και
 • Ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.