paidagogikaΣχολή Παιδαγωγικών

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το ΠΡΩΤΟ Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που καθιέρωσε τις αναγνωρισμένες σπουδές Παιδαγωγικών Επαγγελμάτων στην Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος που διατηρεί συνεργασία με την πλειοψηφία των Παιδικών Σταθμών όλης της χώρας. Ο τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει μοναδικά προγράμματα εξειδίκευσης στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής. Κάνει πράξη την ουσιαστική εκπαίδευση και κατάρτιση όλων όσων θέλουν να απασχοληθούν σε έναν τομέα ευαίσθητο μα και απαιτητικό, προσφέροντας μία σταθερή επαγγελματική επιλογή με σίγουρο και εξασφαλισμένο μέλλον. Με γνώμονα την εμπειρία 45 και πλέον ετών στην εκπαίδευση και έχοντας ανακηρυχθεί ως 1 από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί τη σίγουρη επιλογή για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τα Παιδαγωγικά Επαγγέλματα.
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ καθιέρωσε τα πρότυπα εκπαίδευσης σε πραγματικές συνθήκες παιδικών σταθμών και εγγυάται εξειδικευμένη γνώση, πλούσια εμπειρία και σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία.

 

Σημεία Υπεροχής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

1
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών – Δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια) - Αναβολή Στράτευσης.
2
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την πρώτη και μεγαλύτερη σχολή Παιδαγωγικών στην Ελλάδα. Το 1982 ιδρύθηκε η Π.Ε.Β.Ε.Σ. (Παιδαγωγικό Εργαστήριο Βρεφονηπιακών Ελευθέρων Σπουδών) ΑΚΜΗ, η πρώτη Ιδιωτική σχολή Παιδαγωγικών στην Ελλάδα.
3
Πραγματοποιείς την πρακτική σου εξάσκηση σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό κοντά στο σπίτι σου ή επιλέγεις ανάμεσα σε περισσότερους από 1000 Ιδιωτικούς και Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Αττικής, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου Κρήτης , της Ρόδου, της Λάρισας, με τους οποίους το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει αναπτύξει συνεργασία.
4
Από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών σου εκπαιδεύεσαι σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, στα πρότυπα των σύγχρονων παιδικών σταθμών.
5
Το νέο πρόγραμμα σπουδών συμπεριλαμβάνει μαθήματα ειδικής αγωγής.
6
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διατηρεί αποκλειστική συνεργασία με το ογκολογικό κέντρο Ελπίδα.
7
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει εκπαίδευση στις σύγχρονες μεθόδους βιωματικής μάθησης. Μόνο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρακολουθείς σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, όπως «Το σύστημα Montessori για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών», «Η παιδαγωγική προσέγγιση του Reggio Emilia» , «Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα-Εισαγωγή στο Σύστημα ORFF», «Η έννοια της απώλειας στην παιδική ηλικία», «Η σκέψη στη προσχολική ηλικία», «Αυτοεκτίμηση- Αυτοαντίληψη», «Κατασκευή επιτραπέζιας κούκλας» κ.λπ.
8
Οι καθηγητές σου είναι παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, ηθοποιοί, διδάκτορες, παιγνιοθεραπευτές, συγγραφείς και παρουσιαστές παιδικών εκπομπών.
9
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει δεκάδες σεμινάρια εξειδίκευσης, ενώ διοργανώνει και επιστημονικές ημερίδες.
10
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορούν να λάβουν, σε αποκλειστικότητα, Δίπλωμα από το Διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό οργανισμό Pearson.
11
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του, στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ για να αποκτήσει Πανεπιστημιακό Πτυχίο Bachelor στα Παιδαγωγικά BA (Hons) Early Childhood Studies – Προσχολική Ηλικία ή στην Ειδική Αγωγή BA (Hons) Special Education, παρακολουθώντας τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Παιδαγωγικά

Παιδαγωγικά

brefonipio icon Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Η Προσχολική Αγωγή αποτελεί ειδικότητα αιχμής στη σημερινή κοινωνία, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου μεριμνούν για τη σωστή συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού και την ομαλή ένταξή του στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Στόχος τους είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων του κάθε παιδιού στο μέγιστο δυνατό βαθμό, εντός ενός περιβάλλοντος δημιουργικότητας και συνεργασίας.

Ο Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που στην ουσία αποτελεί τη «δεύτερη οικογένεια» για τα παιδιά της βρεφικής ηλικίας.
Οι παιδαγωγοί της ειδικότητας αυτής προσφέρουν στα παιδιά νοητική, κοινωνική, συναισθηματική και ηθική αγωγή, ψυχαγωγία και φροντίδα, μέσα από δραστηριότητες που έχουν ως βάση το παιχνίδι, σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές της Βρεφοκομίας και Παιδαγωγικής.


 • Από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών σου, εξασκείσαι σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στα πρότυπα σύγχρονων παιδικών σταθμών.
 • Εκπαιδεύεσαι από επιστήμονες παιδαγωγούς και ειδικούς ψυχοκινητικής αγωγής.
 • Παρακολουθείς σειρά σεμιναρίων (το σύστημα Montessori για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα-Εισαγωγή στο Σύστημα ORFF, Προβληματική και Aποκλίνουσα Συμπεριφορά, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Θεατρικές Τεχνικές κ.λπ).
 • Κάνεις πρακτική σε παιδικό σταθμό κοντά στο σπίτι σου ή επιλέγεις ανάμεσα σε πληθώρα Ιδιωτικών και Δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας με τους οποίους το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει αναπτύξει συνεργασία.
 • Ακολουθείς το ημερήσιο πρόγραμμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξει φαντασία, αισθητική, δημιουργική ικανότητα, ικανότητα έκφρασης, παρατηρητικότητα, συναισθηματική αυτονομία και κοινωνική ευαισθησία, γενικότερα να ωριμάσει ψυχοκινητικά και συναισθηματικά, διευρύνοντας τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του.
 • Παρατηρείς την ανάπτυξη του κάθε παιδιού, επισημαίνοντας την πρόοδό του αλλά και τις αντιδράσεις, αλλαγές στη συμπεριφορά, ακόμα και παθολογικά συμπτώματα, ενημερώνοντας σχετικά τον υπεύθυνο βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό και με την έγκρισή του τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κ.λπ.).
 • Εφαρμόζεις πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, έχοντας την ευθύνη για κάθε αμέλεια ή παράλειψη που μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία και ασφάλεια των παιδιών,
 • Αναπληρώνεις το βρεφονηπιοκόμο/νηπιαγωγό όταν απουσιάζει.
 • Συντάσσεις εκθέσεις και ενημερώνει βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά και γενικά τη λειτουργία του σταθμού.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου και
 • να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, για τη λήψη πτυχίου Bachelor από Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε συναφή ειδικότητα (BA (Hons) Early Childhood Studies – Προσχολική Ηλικία ή στην Ειδική Αγωγή BA (Hons) Special Education), παρακολουθώντας τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα. Μετά την απόκτηση του Bachelor, έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις για μεταπτυχιακές σπουδές και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και εκπαιδευτικές επισκέψεις, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρονται τίτλοι σεμιναρίων όπως «Βιωματικό Σεμινάριο στο Σύστημα ORFF», «Το Άγχος του Αποχωρισμού στην Παιδική Ηλικία», «Η Γλώσσα στην Προσχολική Εκπαίδευση», «Η Δύναμη του Παραμυθιού» κ.α.

Η επαγγελματική σου εξέλιξη περιλαμβάνει εργασία σε φορείς Δημόσιους ή Ιδιωτικούς όπως:

 • Βρεφονηπιακούς ή Παιδικούς Σταθμούς,
 • Νηπιαγωγεία,
 • Κέντρα Προσχολικής Αγωγής,
 • Παιδικές Στέγες,
 • Επιχειρήσεις που διατηρούν βρεφονηπιακά τμήματα για τα παιδιά των εργαζομένων τους,
 • Παιδότοπους,
 • Οικοτροφεία και
 • Παιδικές κατασκηνώσεις.
 • Ακολουθείς το ημερήσιο πρόγραμμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξει φαντασία, αισθητική, δημιουργική ικανότητα, ικανότητα έκφρασης, παρατηρητικότητα, συναισθηματική αυτονομία και κοινωνική ευαισθησία, γενικότερα να ωριμάσει ψυχοκινητικά και συναισθηματικά, διευρύνοντας τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του.
 • Παρατηρείς την ανάπτυξη του κάθε παιδιού, επισημαίνοντας την πρόοδό του αλλά και τις αντιδράσεις, αλλαγές στη συμπεριφορά, ακόμα και παθολογικά συμπτώματα, ενημερώνοντας σχετικά τον υπεύθυνο βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό και με την έγκρισή του τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κ.λπ.).
 • Παρατηρείς την ανάπτυξη του κάθε παιδιού, επισημαίνοντας την πρόοδό του αλλά και τις αντιδράσεις, αλλαγές στη συμπεριφορά, ακόμα και παθολογικά συμπτώματα, ενημερώνοντας σχετικά τον υπεύθυνο βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό και με την έγκρισή του τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κ.λπ.).
 • Αναπληρώνεις το βρεφονηπιοκόμο/νηπιαγωγό όταν απουσιάζει.
 • Συντάσσεις εκθέσεις και ενημερώνει βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά και γενικά τη λειτουργία του σταθμού

Παιδαγωγικά

brefonipio icon Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Η Προσχολική Αγωγή αποτελεί ειδικότητα αιχμής στη σημερινή κοινωνία, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου μεριμνούν για τη σωστή συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού και την ομαλή ένταξή του στο στενό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Στόχος τους είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων του κάθε παιδιού στο μέγιστο δυνατό βαθμό, εντός ενός περιβάλλοντος δημιουργικότητας και συνεργασίας.

Ο Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που στην ουσία αποτελεί τη «δεύτερη οικογένεια» για τα παιδιά της βρεφικής ηλικίας.
Οι παιδαγωγοί της ειδικότητας αυτής προσφέρουν στα παιδιά νοητική, κοινωνική, συναισθηματική και ηθική αγωγή, ψυχαγωγία και φροντίδα, μέσα από δραστηριότητες που έχουν ως βάση το παιχνίδι, σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές της Βρεφοκομίας και Παιδαγωγικής.


 • Από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών σου, εξασκείσαι σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στα πρότυπα σύγχρονων παιδικών σταθμών.
 • Εκπαιδεύεσαι από επιστήμονες παιδαγωγούς και ειδικούς ψυχοκινητικής αγωγής.
 • Παρακολουθείς σειρά σεμιναρίων (το σύστημα Montessori για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα-Εισαγωγή στο Σύστημα ORFF, Προβληματική και Aποκλίνουσα Συμπεριφορά, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Θεατρικές Τεχνικές κ.λπ).
 • Κάνεις πρακτική σε παιδικό σταθμό κοντά στο σπίτι σου ή επιλέγεις ανάμεσα σε πληθώρα Ιδιωτικών και Δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας με τους οποίους το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει αναπτύξει συνεργασία.
 • Ακολουθείς το ημερήσιο πρόγραμμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξει φαντασία, αισθητική, δημιουργική ικανότητα, ικανότητα έκφρασης, παρατηρητικότητα, συναισθηματική αυτονομία και κοινωνική ευαισθησία, γενικότερα να ωριμάσει ψυχοκινητικά και συναισθηματικά, διευρύνοντας τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του.
 • Παρατηρείς την ανάπτυξη του κάθε παιδιού, επισημαίνοντας την πρόοδό του αλλά και τις αντιδράσεις, αλλαγές στη συμπεριφορά, ακόμα και παθολογικά συμπτώματα, ενημερώνοντας σχετικά τον υπεύθυνο βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό και με την έγκρισή του τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κ.λπ.).
 • Εφαρμόζεις πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, έχοντας την ευθύνη για κάθε αμέλεια ή παράλειψη που μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία και ασφάλεια των παιδιών,
 • Αναπληρώνεις το βρεφονηπιοκόμο/νηπιαγωγό όταν απουσιάζει.
 • Συντάσσεις εκθέσεις και ενημερώνει βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά και γενικά τη λειτουργία του σταθμού.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου και
 • να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, για τη λήψη πτυχίου Bachelor από Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε συναφή ειδικότητα (BA (Hons) Early Childhood Studies – Προσχολική Ηλικία ή στην Ειδική Αγωγή BA (Hons) Special Education), παρακολουθώντας τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα. Μετά την απόκτηση του Bachelor, έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις για μεταπτυχιακές σπουδές και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και εκπαιδευτικές επισκέψεις, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρονται τίτλοι σεμιναρίων όπως «Βιωματικό Σεμινάριο στο Σύστημα ORFF», «Το Άγχος του Αποχωρισμού στην Παιδική Ηλικία», «Η Γλώσσα στην Προσχολική Εκπαίδευση», «Η Δύναμη του Παραμυθιού» κ.α.

Η επαγγελματική σου εξέλιξη περιλαμβάνει εργασία σε φορείς Δημόσιους ή Ιδιωτικούς όπως:

 • Βρεφονηπιακούς ή Παιδικούς Σταθμούς,
 • Νηπιαγωγεία,
 • Κέντρα Προσχολικής Αγωγής,
 • Παιδικές Στέγες,
 • Επιχειρήσεις που διατηρούν βρεφονηπιακά τμήματα για τα παιδιά των εργαζομένων τους,
 • Παιδότοπους,
 • Οικοτροφεία και
 • Παιδικές κατασκηνώσεις.
 • Ακολουθείς το ημερήσιο πρόγραμμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξει φαντασία, αισθητική, δημιουργική ικανότητα, ικανότητα έκφρασης, παρατηρητικότητα, συναισθηματική αυτονομία και κοινωνική ευαισθησία, γενικότερα να ωριμάσει ψυχοκινητικά και συναισθηματικά, διευρύνοντας τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του.
 • Παρατηρείς την ανάπτυξη του κάθε παιδιού, επισημαίνοντας την πρόοδό του αλλά και τις αντιδράσεις, αλλαγές στη συμπεριφορά, ακόμα και παθολογικά συμπτώματα, ενημερώνοντας σχετικά τον υπεύθυνο βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό και με την έγκρισή του τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κ.λπ.).
 • Παρατηρείς την ανάπτυξη του κάθε παιδιού, επισημαίνοντας την πρόοδό του αλλά και τις αντιδράσεις, αλλαγές στη συμπεριφορά, ακόμα και παθολογικά συμπτώματα, ενημερώνοντας σχετικά τον υπεύθυνο βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό και με την έγκρισή του τους γονείς και τους ειδικούς (γιατρό, ψυχολόγο κ.λπ.).
 • Αναπληρώνεις το βρεφονηπιοκόμο/νηπιαγωγό όταν απουσιάζει.
 • Συντάσσεις εκθέσεις και ενημερώνει βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά και γενικά τη λειτουργία του σταθμού