texnikaΤεχνικά Επαγγέλματα

Ο τομέας των Τεχνικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διακρίνεται για την ποιοτική εκπαίδευση των σπουδαστών του, καθώς διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πρώτο καθιέρωσε τις αναβαθμισμένες τεχνολογικές σπουδές στην Ελλάδα και καινοτομεί συνδέοντας τις σπουδές με την επαγγελματική αποκατάσταση σε μια σειρά από εταιρίες – ηγέτες στο χώρο των Τεχνικών Επαγγελμάτων ενω προσφέρει κρατικό πτυχίο σπουδών.Αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε 6 παραρτήματα (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα, Ρόδο), το αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών, οι συνεργασίες, τα υπερσύγχρονα ιδιόκτητα εργαστήρια – συνεργεία, καθώς επίσης και οι μέθοδοι διδασκαλίας, δίνουν επαγγελματική σιγουριά και προοπτική στον σπουδαστή.

Σημεία Υπεροχής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

1
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών – Δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια) - Αναβολή Στράτευσης.
2
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ιδιόκτητα συνεργεία και εργαστήρια, στα οποία πραγματοποιείται το σύνολο της τεχνικής εκπαίδευσης.
3
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα, όλων των βαθμίδων, το οποίο εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το «Βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση» από το Διεθνή φορέα PRAXIS MMT.
4
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διατηρεί αποκλειστική Συνεργασία με την Kosmocar, η οποία κάθε χρόνο διαθέτει στη σχολή ολοκαίνουρια όχηματα από το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg, με ενσωματωμένες όλες τις νέες τεχνικές καινοτομίες του ομίλου. Επιπλέον, αναλαμβάνει τη συνεχή προμήθεια εκπαιδευτικού υλικού, την ενημέρωση σε νέες τεχνολογίες αιχμής, την παροχή hi-tech τεχνογνωσίας μέσω τεχνικών σεμιναρίων που πραγματοποιεί αποκλειστικά για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, τη διεξαγωγή εξειδικευμένων ταχύρρυθμων προγραμμάτων, την πρακτική άσκηση των σπουδαστών και την επαγγελματική τους απορρόφηση.
5
Η διδασκαλία γίνεται από μοναδικό επιτελείο καθηγητών με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.
6
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διατηρεί αποκλειστική συνεργασία με την κορυφαία εταιρία CARRIER.
7
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι οι μόνοι που συμμετέχουν στον τεχνικό έλεγχο του Rally Acropolis WRC.
8
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διατηρεί αποκλειστική συνεργασία με τη Honda Moto & Suzuki Marine, οι οποίες αναλαμβάνουν τη συνεχή προμήθεια εκπαιδευτικού υλικού, την ενημέρωση σε νέες τεχνολογίες αιχμής και την παροχή hi-tech τεχνογνωσίας μέσω τεχνικών σεμιναρίων που πραγματοποιούν αποκλειστικά για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
9
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εξασφαλίζει, κατά αποκλειστικότητα, στους σπουδαστές του Δίπλωμα από το Διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό οργανισμό PEARSON.
10
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης πλήθους εξειδικευμένων σεμιναρίων και απόκτηση εμπειρίας δίπλα σε ειδικούς επαγγελματίες από τις κορυφαίες συνεργαζόμενες εταιρίες του χώρου.
11
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο για απόκτηση πτυχίου BACHELOR (παρακολούθηση στην Ελληνική γλώσσα)..

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων

Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων

mixanikos thermikon icon Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Με την ταχύτατη εξάπλωση του φυσικού αερίου, η γνώση για μια τέτοια μορφή ενέργειας αποτελεί ανεκτίμητο επαγγελματικό προσόν.

Ο Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου είναι ένα σύγχρονο επάγγελμα, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο συγκεκριμένο κλάδο με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Ο απόφοιτος της ειδικότητας είναι ένας ειδικευμένος τεχνικός, ικανός να εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση και συντήρηση δικτύων και συσκευών θέρμανσης και τεχνολογίας πετρελαίου και αερίων καυσίμων, καθώς και με τη διανομή, τη μεταφορά και τον ποιοτικό έλεγχο αυτών.

                         

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Μαθαίνεις να εγκαθιστάς, συντηρείς και επισκευάζεις δίκτυα αερίων καυσίμων και τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου από επαγγελματίες εκπαιδευτές.
 • Κάνεις την πρακτική σου σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε αυτόνομα εργαστήρια και σε πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
 • Παρακολουθείς εκπαιδευτικά σεμινάρια από ειδικούς, σε όλα τα θέματα της ειδικότητάς σου.
 • Αποκτάς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να εργαστείς ως πιστοποιημένος επαγγελματίας.
 • Διδάσκεσαι από καθηγητές και τεχνικούς που συνεργάζονται με τις: Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ), Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διατηρεί συνεργασίες με εταιρίες όπως ΕΚΟ, BAXY, ARISTON, BUDERUS, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ & Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει ιδιόκτητα εργαστήρια στα οποία πραγματοποιείται το σύνολο της εκπαίδευσης του Μηχανικού Εγκαταστάσεων Θέρμανσης και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια θερμικών εγκαταστάσεων και κατά αποκλειστικότητα με εφαρμογές τεχνολογίας φυσικού αερίου, υδραυλικού αυτοματισμού και «έξυπνου σπιτιού», σε περιβάλλον πραγματικών συνθηκών εργασίας (job environment simulation), με την υποστήριξη κορυφαίων εταιριών όπως REFLEX, WILO, WURTH, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, BRASS FORM, CHERBROS, ΕΚΟ,  BAXY,  ARISTON,  BUDERUS,  ΔΕΠΑ,  ΔΕΣΦΑ & ΑΓΩΓΟ Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, δίπλα σε ειδικούς επαγγελματίες από τις κορυφαίες συνεργαζόμενες εταιρίες του χώρου: UPONOR, WILO HELLAS, GRUNDFOS, BUDERUS, REFLEX, CHERBEOS, όπως «Σεμινάριο στα Συμβατικά και Πρεσαριστά Συστήματα Σύνδεσης του πολυστρωματικού σωλήνα Uponor», «Έξυπνα Κτίρια» κ.α.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Μηχανικού Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας, μπορείς να εργασθείς σε:

 • Δημόσιες Υπηρεσίες ως συντηρητής – εγκαταστάτης,
 • Συνεργεία συντήρησης εγκαταστάσεων Ιδιωτικών ή Δημόσιων Κτιρίων,
 • Εμπορικές Επιχειρήσεις συσκευών θέρμανσης,
 • Βιομηχανίες & Βιοτεχνίες που κατασκευάζουν Υλικά και Εξαρτήματα Εγκαταστάσεων και

 

Ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.

 

 

Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων

mixanikos thermikon icon Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Με την ταχύτατη εξάπλωση του φυσικού αερίου, η γνώση για μια τέτοια μορφή ενέργειας αποτελεί ανεκτίμητο επαγγελματικό προσόν.

Ο Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου είναι ένα σύγχρονο επάγγελμα, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο συγκεκριμένο κλάδο με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Ο απόφοιτος της ειδικότητας είναι ένας ειδικευμένος τεχνικός, ικανός να εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση και συντήρηση δικτύων και συσκευών θέρμανσης και τεχνολογίας πετρελαίου και αερίων καυσίμων, καθώς και με τη διανομή, τη μεταφορά και τον ποιοτικό έλεγχο αυτών.

                         

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Μαθαίνεις να εγκαθιστάς, συντηρείς και επισκευάζεις δίκτυα αερίων καυσίμων και τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου από επαγγελματίες εκπαιδευτές.
 • Κάνεις την πρακτική σου σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε αυτόνομα εργαστήρια και σε πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
 • Παρακολουθείς εκπαιδευτικά σεμινάρια από ειδικούς, σε όλα τα θέματα της ειδικότητάς σου.
 • Αποκτάς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να εργαστείς ως πιστοποιημένος επαγγελματίας.
 • Διδάσκεσαι από καθηγητές και τεχνικούς που συνεργάζονται με τις: Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ), Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διατηρεί συνεργασίες με εταιρίες όπως ΕΚΟ, BAXY, ARISTON, BUDERUS, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ & Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει ιδιόκτητα εργαστήρια στα οποία πραγματοποιείται το σύνολο της εκπαίδευσης του Μηχανικού Εγκαταστάσεων Θέρμανσης και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια θερμικών εγκαταστάσεων και κατά αποκλειστικότητα με εφαρμογές τεχνολογίας φυσικού αερίου, υδραυλικού αυτοματισμού και «έξυπνου σπιτιού», σε περιβάλλον πραγματικών συνθηκών εργασίας (job environment simulation), με την υποστήριξη κορυφαίων εταιριών όπως REFLEX, WILO, WURTH, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, BRASS FORM, CHERBROS, ΕΚΟ,  BAXY,  ARISTON,  BUDERUS,  ΔΕΠΑ,  ΔΕΣΦΑ & ΑΓΩΓΟ Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, δίπλα σε ειδικούς επαγγελματίες από τις κορυφαίες συνεργαζόμενες εταιρίες του χώρου: UPONOR, WILO HELLAS, GRUNDFOS, BUDERUS, REFLEX, CHERBEOS, όπως «Σεμινάριο στα Συμβατικά και Πρεσαριστά Συστήματα Σύνδεσης του πολυστρωματικού σωλήνα Uponor», «Έξυπνα Κτίρια» κ.α.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Μηχανικού Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας, μπορείς να εργασθείς σε:

 • Δημόσιες Υπηρεσίες ως συντηρητής – εγκαταστάτης,
 • Συνεργεία συντήρησης εγκαταστάσεων Ιδιωτικών ή Δημόσιων Κτιρίων,
 • Εμπορικές Επιχειρήσεις συσκευών θέρμανσης,
 • Βιομηχανίες & Βιοτεχνίες που κατασκευάζουν Υλικά και Εξαρτήματα Εγκαταστάσεων και

 

Ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.

 

 
Ψυκτικός

Ψυκτικός

egkatastaseon psuksis klimatismou icon Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού

Ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού – Κλιματισμού είναι ένας περιζήτητος επαγγελματίας, ο οποίος με τη ραγδαία αύξηση των εγκαταστάσεων κλιματισμού σε σπίτια και μεγάλες μονάδες έχει άμεση και αποδοτική επαγγελματική αποκατάσταση. Πρόκειται για έναν τομέα ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται και είναι άμεσα συνδεδεμένος με το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες της χώρας μας. Ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης - Αερισμού - Κλιματισμού κατά την άσκηση των επαγγελματικών καθηκόντων του ενεργεί εμπρόθεσμα, υπεύθυνα και με επαγγελματική δεοντολογία μέσω της εφαρμογής των κανονισμών ασφάλειας για την προστασία των εργαζόμενων, του χώρου εργασίας και του περιβάλλοντος, ακολουθώντας τις τεχνικές οδηγίες του μελετητή και των κατασκευαστών υλικών και εξαρτημάτων και χρησιμοποιώντας με ορθολογικό τρόπο τα εργαλεία, τις συσκευές και τα όργανα ελέγχου για την άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του.

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Αποκτάς πλήρη γνώση για τις εγκαταστάσεις ψύξης – αερισμού και κλιματισμού, τη συντήρηση και την επισκευή τους.
 • Έρχεσαι σε πλήρη και άμεση επαφή με το μελλοντικό σου επάγγελμα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και ειδικές εγκαταστάσεις.
 • Κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε πραγματικά «συνεργεία - πρότυπα».
 • Αποκτάς τεχνογνωσία από την CARRIER HELLAS, την κορυφαία εταιρία στο χώρο του κλιματισμού, μέλος της CARRIER CORP., με την οποία το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει συνάψει εκπαιδευτική συνεργασία (Educational Partnership).
 • Αποκτάς πιστοποιημένο δίπλωμα που πλέον απαιτείται από την αγορά εργασίας.
 • Εκπαιδευτική συνεργασία με την εταιρία «ΣΟΛΔΑΤΟΣ» που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ψύξης και του κλιματισμού από το 1968 (μηχανήματα, υλικά, εργαλεία).
 • Σεμιναριακή - τεχνική εvnμέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας των προϊόντων ψύξης και κλιματισμού.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει ιδιόκτητα εργαστήρια στα οποία πραγματοποιείται το σύνολο της εκπαίδευσης του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού – Κλιματισμού. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια τεχνολογίας ψύξης και κλιματισμού και κατά αποκλειστικότητα με προσομοιωτές βιομηχανικής ψύξης, σε περιβάλλον πραγματικών συνθηκών εργασίας (job environment simulation),  με την υποστήριξη των κορυφαίων εταιριών όπως Carrier Toshiba και Σολδάτος Α.Ε (η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ψυκτικού εξοπλισμού).
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρουσιάσεις εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως «Σεμινάριο στα Συμβατικά και Πρεσαριστά Συστήματα Σύνδεσης του πολυστρωματικού σωλήνα Uponor», «Έξυπνα Κτίρια» κ.α.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού, μπορείς να εργαστείς σε:

 • Τεχνικές εταιρίες, τεχνικά γραφεία και βιομηχανίες, συνεργεία που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή εγκαταστάσεων ψύξης - κλιματισμού ή ως τεχνίτης συντήρησης σε δημόσιες υπηρεσίες,
 • Συνεργεία συντήρησης ψυκτικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων και
 • Ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.


Οι απόφοιτοι της ειδικότητας προτιμώνται στις προσλήψεις της CARRIER HELLAS, με την οποία το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει συνάψει εκπαιδευτική συνεργασία (Educational Partnership)

 

 

Ψυκτικός

egkatastaseon psuksis klimatismou icon Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού

Ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού – Κλιματισμού είναι ένας περιζήτητος επαγγελματίας, ο οποίος με τη ραγδαία αύξηση των εγκαταστάσεων κλιματισμού σε σπίτια και μεγάλες μονάδες έχει άμεση και αποδοτική επαγγελματική αποκατάσταση. Πρόκειται για έναν τομέα ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται και είναι άμεσα συνδεδεμένος με το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες της χώρας μας. Ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης - Αερισμού - Κλιματισμού κατά την άσκηση των επαγγελματικών καθηκόντων του ενεργεί εμπρόθεσμα, υπεύθυνα και με επαγγελματική δεοντολογία μέσω της εφαρμογής των κανονισμών ασφάλειας για την προστασία των εργαζόμενων, του χώρου εργασίας και του περιβάλλοντος, ακολουθώντας τις τεχνικές οδηγίες του μελετητή και των κατασκευαστών υλικών και εξαρτημάτων και χρησιμοποιώντας με ορθολογικό τρόπο τα εργαλεία, τις συσκευές και τα όργανα ελέγχου για την άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του.

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Αποκτάς πλήρη γνώση για τις εγκαταστάσεις ψύξης – αερισμού και κλιματισμού, τη συντήρηση και την επισκευή τους.
 • Έρχεσαι σε πλήρη και άμεση επαφή με το μελλοντικό σου επάγγελμα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και ειδικές εγκαταστάσεις.
 • Κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε πραγματικά «συνεργεία - πρότυπα».
 • Αποκτάς τεχνογνωσία από την CARRIER HELLAS, την κορυφαία εταιρία στο χώρο του κλιματισμού, μέλος της CARRIER CORP., με την οποία το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει συνάψει εκπαιδευτική συνεργασία (Educational Partnership).
 • Αποκτάς πιστοποιημένο δίπλωμα που πλέον απαιτείται από την αγορά εργασίας.
 • Εκπαιδευτική συνεργασία με την εταιρία «ΣΟΛΔΑΤΟΣ» που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ψύξης και του κλιματισμού από το 1968 (μηχανήματα, υλικά, εργαλεία).
 • Σεμιναριακή - τεχνική εvnμέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας των προϊόντων ψύξης και κλιματισμού.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει ιδιόκτητα εργαστήρια στα οποία πραγματοποιείται το σύνολο της εκπαίδευσης του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης – Αερισμού – Κλιματισμού. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια τεχνολογίας ψύξης και κλιματισμού και κατά αποκλειστικότητα με προσομοιωτές βιομηχανικής ψύξης, σε περιβάλλον πραγματικών συνθηκών εργασίας (job environment simulation),  με την υποστήριξη των κορυφαίων εταιριών όπως Carrier Toshiba και Σολδάτος Α.Ε (η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ψυκτικού εξοπλισμού).
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρουσιάσεις εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως «Σεμινάριο στα Συμβατικά και Πρεσαριστά Συστήματα Σύνδεσης του πολυστρωματικού σωλήνα Uponor», «Έξυπνα Κτίρια» κ.α.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού, μπορείς να εργαστείς σε:

 • Τεχνικές εταιρίες, τεχνικά γραφεία και βιομηχανίες, συνεργεία που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή εγκαταστάσεων ψύξης - κλιματισμού ή ως τεχνίτης συντήρησης σε δημόσιες υπηρεσίες,
 • Συνεργεία συντήρησης ψυκτικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων και
 • Ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.


Οι απόφοιτοι της ειδικότητας προτιμώνται στις προσλήψεις της CARRIER HELLAS, με την οποία το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει συνάψει εκπαιδευτική συνεργασία (Educational Partnership)

 

 
Τεχνικός Μηχανοτρονικής

Τεχνικός Μηχανοτρονικής

mixanotroniki icon Τεχνικός Μηχανοτρονικής (Μηχανικός Αυτοκινήτων, Μηχανικός Σκαφών Θαλάσσης, Μηχανικός Μοτοσικλετών)

Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν τον κλάδο της αυτοκίνησης ένα συναρπαστικό, όσο και απαιτητικό πεδίο επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Η ζήτηση για ειδικούς συντήρησης οχημάτων παραμένει σταθερά υψηλή. Ο επαγγελματίας Τεχνικός Μηχανοτρονικής συντηρεί, ελέγχει και επισκευάζει όχι μόνο αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες αλλά και βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Χρησιμοποιεί σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία μέσω υπολογιστή για τη διάγνωση βλαβών και την αποκατάστασή τους. Είναι ο ίδιος επαγγελματίας που ελέγχει όλες τις ηλεκτρονικές διαδικασίες του «ηλεκτρονικού εγκεφάλου» του οχήματος που είναι η καρδιά κάθε κινητήρα.


Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Αποκλειστική συνεργασία με Kosmocar, Όμιλο Σαρακάκη , Honda MOTO, Suzuki Marine για την παρακολούθηση εξειδικευμένων σεμιναρίων, για την πρακτική σου άσκηση και την επαγγελματική σου απορρόφηση.
 • Έρχεσαι σε πλήρη και άμεση επαφή με το μελλοντικό σου επάγγελμα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και ειδικές εγκαταστάσεις.
 • Κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε πραγματικά «συνεργεία - πρότυπα».
 • Διδασκαλία από μοναδικό επιτελείο καθηγητών με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.
 • Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι οι μόνοι που συμμετέχουν στον τεχνικό έλεγχο του Rally Acropolis WRC.
 • Εξειδικευμένο σεμινάριο βελτίωσης αυτοκινήτου, στο οποίο γίνεται βελτίωση οικιακής χρήσης αυτοκινήτου σε αγωνιστικό για συμμετοχή σε Πανελλαδικούς αγώνες.
 • Εξειδικευμένα σεμινάρια εναλλακτικών καυσίμων με μετατροπή βενζινοκινητήρα σε υγραέριο ή φυσικό αέριο. Επιπλέον, εκμάθηση της υβριδικής τεχνολογίας.
 • Κάνεις Έλεγχο καλής λειτουργίας, διάγνωσης/ανεύρεσης βλαβών
 • Κάνεις Επισκευές και συντηρήσεις όλων των μηχανισμών του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου,
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρουσιάσεις εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως «Σεμινάριο Συστημάτων Τετρακίνησης», «Κινητήρες Υψηλής Τεχνολογίας FSI-COMMON RAIL», «Κιβώτια Ταχυτήτων Προηγμένης Τεχνολογίας DSG-PDK», «Η Εφαρμογή Μηχανογράφησης Prisma Win-Auto & Moto της MEGASOFT», «Τηλεκπαίδευση στην Οικολογική Οδήγηση» κ.α.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Μηχανοτρονικής, μπορείς να εργαστείς σε:

 • Επιχειρήσεις που σχετίζονται με την επισκευή και συντήρηση του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας,
 • Επιχειρήσεις εμπορίας που σχετίζονται με το αυτοκίνητο και τις μοτοσυκλέτες (επίσημοι εισαγωγείς),
 • Αυτοκινητοβιομηχανίες,
 • Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ),
 • Επιχειρήσεις παραγωγής ισχύος με μηχανές εσωτερικής καύσης,
 • Υπηρεσίες και οργανισμούς ελέγχου οχημάτων σε αυτοκινητοβιομηχανίες,
 • Ειδικό Τύπο (Περιοδικά μηχανοκίνησης),

 

Ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.

 

 

Τεχνικός Μηχανοτρονικής

mixanotroniki icon Τεχνικός Μηχανοτρονικής (Μηχανικός Αυτοκινήτων, Μηχανικός Σκαφών Θαλάσσης, Μηχανικός Μοτοσικλετών)

Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν τον κλάδο της αυτοκίνησης ένα συναρπαστικό, όσο και απαιτητικό πεδίο επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Η ζήτηση για ειδικούς συντήρησης οχημάτων παραμένει σταθερά υψηλή. Ο επαγγελματίας Τεχνικός Μηχανοτρονικής συντηρεί, ελέγχει και επισκευάζει όχι μόνο αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες αλλά και βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Χρησιμοποιεί σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία μέσω υπολογιστή για τη διάγνωση βλαβών και την αποκατάστασή τους. Είναι ο ίδιος επαγγελματίας που ελέγχει όλες τις ηλεκτρονικές διαδικασίες του «ηλεκτρονικού εγκεφάλου» του οχήματος που είναι η καρδιά κάθε κινητήρα.


Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Αποκλειστική συνεργασία με Kosmocar, Όμιλο Σαρακάκη , Honda MOTO, Suzuki Marine για την παρακολούθηση εξειδικευμένων σεμιναρίων, για την πρακτική σου άσκηση και την επαγγελματική σου απορρόφηση.
 • Έρχεσαι σε πλήρη και άμεση επαφή με το μελλοντικό σου επάγγελμα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και ειδικές εγκαταστάσεις.
 • Κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε πραγματικά «συνεργεία - πρότυπα».
 • Διδασκαλία από μοναδικό επιτελείο καθηγητών με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.
 • Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι οι μόνοι που συμμετέχουν στον τεχνικό έλεγχο του Rally Acropolis WRC.
 • Εξειδικευμένο σεμινάριο βελτίωσης αυτοκινήτου, στο οποίο γίνεται βελτίωση οικιακής χρήσης αυτοκινήτου σε αγωνιστικό για συμμετοχή σε Πανελλαδικούς αγώνες.
 • Εξειδικευμένα σεμινάρια εναλλακτικών καυσίμων με μετατροπή βενζινοκινητήρα σε υγραέριο ή φυσικό αέριο. Επιπλέον, εκμάθηση της υβριδικής τεχνολογίας.
 • Κάνεις Έλεγχο καλής λειτουργίας, διάγνωσης/ανεύρεσης βλαβών
 • Κάνεις Επισκευές και συντηρήσεις όλων των μηχανισμών του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου,
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρουσιάσεις εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως «Σεμινάριο Συστημάτων Τετρακίνησης», «Κινητήρες Υψηλής Τεχνολογίας FSI-COMMON RAIL», «Κιβώτια Ταχυτήτων Προηγμένης Τεχνολογίας DSG-PDK», «Η Εφαρμογή Μηχανογράφησης Prisma Win-Auto & Moto της MEGASOFT», «Τηλεκπαίδευση στην Οικολογική Οδήγηση» κ.α.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Μηχανοτρονικής, μπορείς να εργαστείς σε:

 • Επιχειρήσεις που σχετίζονται με την επισκευή και συντήρηση του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας,
 • Επιχειρήσεις εμπορίας που σχετίζονται με το αυτοκίνητο και τις μοτοσυκλέτες (επίσημοι εισαγωγείς),
 • Αυτοκινητοβιομηχανίες,
 • Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ),
 • Επιχειρήσεις παραγωγής ισχύος με μηχανές εσωτερικής καύσης,
 • Υπηρεσίες και οργανισμούς ελέγχου οχημάτων σε αυτοκινητοβιομηχανίες,
 • Ειδικό Τύπο (Περιοδικά μηχανοκίνησης),

 

Ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.

 

 
Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

iatrika organa icon Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

O Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων συντηρεί, επισκευάζει και πιστοποιεί την άρτια λειτουργία του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην Ιατρική και τις συναφείς επιστήμες. Από ακτινολογικά μηχανήματα μέχρι μονάδες τεχνητού νεφρού, από καρδιογράφους και βηματοδότες μέχρι monitor εντατικής θεραπείας, ο Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων είναι υπεύθυνος για την εγκατάσταση, τον έλεγχο, τη συντήρηση, αλλά και την επισκευή τους. Ως ένας εξειδικευμένος Επαγγελματίας, είναι υπεύθυνος σε συνεργασία με άλλους ειδικούς επιστήμονες, για την καταλληλότητα του εξοπλισμού καθώς και την πρότυπη λειτουργία του.


Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Υπερσύγχρονα εργαστήρια Η/Υ, ηλεκτρονικής και ιατρικών οργάνων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 • Σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε συνέδρια και εκθέσεις για παρακολούθηση των εξελίξεων στο αντικείμενο των σπουδών.
 • Projects και case studies για την προσομοίωση των επαγγελματικών συνθηκών.
 • Εκπαίδευση από κορυφαίους καθηγητές, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής και της τεχνολογίας ιατρικών οργάνων.
 • Εξασφάλιση σταδιοδρομίας σε ένα επάγγελμα με συνεχείς απαιτήσεις για νέα, εξειδικευμένα στελέχη.
 • Εκπαιδεύεσαι στην προληπτική συντήρηση, επισκευή και ποιοτικό έλεγχο ιατρικών οργάνων
 • Ανακατασκευάζεις ιατρικά οργάνα
 • Εξασφαλίζεις της ετοιμότητας χρήσης συσκευών και οργάνων στο νοσοκομείο, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς επιστήμονες (π.χ. γιατρούς, ακτινοφυσικούς, βιοχημικούς, κ.α.)

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου,
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως  «Βιοϊατρική Τεχνολογία», «Επεμβάσεις και εμφυτεύματα καρδιάς», «Ρομποτική Χειρουργική».

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Ιατρικών Οργάνων, μπορείς να εργασθείς σε:

 • Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία,
 • Κέντρα Υγείας,
 • Διαγνωστικά Κέντρα,
 • Θεραπευτήρια,
 • Τεχνικά Τμήματα των Ιδιωτικών Κλινικών,
 • Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας,
 • Μικρομεσαίες ή μεγάλες Βιομηχανίες ή Εργοστάσια Παραγωγής Ιατρικών Οργάνων,
 • Εμπορικές Αντιπροσωπείες και Καταστήματα Πώλησης Ιατρικών Οργάνων και

 

Ως Eλεύθερος Eπαγγελματίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.

 

 

Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

iatrika organa icon Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

O Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων συντηρεί, επισκευάζει και πιστοποιεί την άρτια λειτουργία του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην Ιατρική και τις συναφείς επιστήμες. Από ακτινολογικά μηχανήματα μέχρι μονάδες τεχνητού νεφρού, από καρδιογράφους και βηματοδότες μέχρι monitor εντατικής θεραπείας, ο Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων είναι υπεύθυνος για την εγκατάσταση, τον έλεγχο, τη συντήρηση, αλλά και την επισκευή τους. Ως ένας εξειδικευμένος Επαγγελματίας, είναι υπεύθυνος σε συνεργασία με άλλους ειδικούς επιστήμονες, για την καταλληλότητα του εξοπλισμού καθώς και την πρότυπη λειτουργία του.


Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Υπερσύγχρονα εργαστήρια Η/Υ, ηλεκτρονικής και ιατρικών οργάνων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 • Σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε συνέδρια και εκθέσεις για παρακολούθηση των εξελίξεων στο αντικείμενο των σπουδών.
 • Projects και case studies για την προσομοίωση των επαγγελματικών συνθηκών.
 • Εκπαίδευση από κορυφαίους καθηγητές, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής και της τεχνολογίας ιατρικών οργάνων.
 • Εξασφάλιση σταδιοδρομίας σε ένα επάγγελμα με συνεχείς απαιτήσεις για νέα, εξειδικευμένα στελέχη.
 • Εκπαιδεύεσαι στην προληπτική συντήρηση, επισκευή και ποιοτικό έλεγχο ιατρικών οργάνων
 • Ανακατασκευάζεις ιατρικά οργάνα
 • Εξασφαλίζεις της ετοιμότητας χρήσης συσκευών και οργάνων στο νοσοκομείο, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς επιστήμονες (π.χ. γιατρούς, ακτινοφυσικούς, βιοχημικούς, κ.α.)

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου,
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως  «Βιοϊατρική Τεχνολογία», «Επεμβάσεις και εμφυτεύματα καρδιάς», «Ρομποτική Χειρουργική».

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Ιατρικών Οργάνων, μπορείς να εργασθείς σε:

 • Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία,
 • Κέντρα Υγείας,
 • Διαγνωστικά Κέντρα,
 • Θεραπευτήρια,
 • Τεχνικά Τμήματα των Ιδιωτικών Κλινικών,
 • Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας,
 • Μικρομεσαίες ή μεγάλες Βιομηχανίες ή Εργοστάσια Παραγωγής Ιατρικών Οργάνων,
 • Εμπορικές Αντιπροσωπείες και Καταστήματα Πώλησης Ιατρικών Οργάνων και

 

Ως Eλεύθερος Eπαγγελματίας ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.

 

 
Εκπαιδευτής Οδηγών

Εκπαιδευτής Οδηγών

ekpaideutis icon Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών

Ο Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών αποτελεί ένα δυναμικό επάγγελμα με σίγουρο μέλλον. Συγκεκριμένα, εκπαιδεύει τους υποψηφίους οδηγούς, ώστε να αποκτήσουν άρτια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, με αντικειμενικό στόχο την οδική ασφάλεια. Η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, συνοδεύτηκε και από τη ζήτησε επαγγελματιών με τις κατάλληλες δεξιότητες, για την εκπαίδευση του αυξανόμενου αριθμού των νέων οδηγών. Πρόκειται για ένα επάγγελμα πολύ αποδοτικό και προσοδοφόρο που συνδυάζει ελάχιστο χρόνο σπουδών με πολύ υψηλές και γρήγορες αποδοχές.

Ως Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών:

 • Γνωρίζεις την ισχύουσα Νομοθεσία της Οδικής Κυκλοφορίας και είσαι σε θέση να τη διδάξεις συστηματικά στους υποψήφιους οδηγούς
 • Διδάσκεις τις βασικές αρχές λειτουργίας όλων των συστημάτων και υποσυστημάτων του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες γνώσεις μηχανολογικού σχεδίου
 • Διδάσκεις τυπικές εργασίες συντήρησης ή επισκευής αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας
 • Εφαρμόζεις και διδάσκεις συστηματικά τον τρόπο ορθής οδήγησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
 • Επισημαίνεις τους κινδύνους και τις συνέπειες από αντικανονική συμπεριφορά του οδηγού, ενώ παράλληλα διδάσκεις τον ενδεδειγμένο τρόπο κοινωνικής συμπεριφοράς του οδηγού
 • Επιλέγεις και χρησιμοποιείς το ενδεδειγμένο εποπτικό μέσο διδασκαλίας και τις γενικές αρχές διδασκαλίας για την επιτυχή διεξαγωγή των μαθημάτων
 • Συντάσσεις τα κατάλληλα σχέδια μαθήματος, φύλλα διδασκαλίας και τεστ αξιολόγησης για την επιτυχή διεξαγωγή των μαθημάτων και την αξιολόγηση των υποψηφίων οδηγών
 • Διδάσκεις τα μέσα και τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας του περιβάλλοντος και των απαραίτητων ενεργειών για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη χρήση του αυτοκινήτου
 • Περιγράφεις και επιδεικνύεις τον τρόπο επέμβασης για τη χορήγηση πρώτων βοηθειών σε οδικά ατυχήματα
 • Διδάσκεις τα συστήματα και τις μεθόδους ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας κατά τη χρήση του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας
 • Διδάσκεις τα μέτρα προστασίας και γενικότερα την ασφάλεια του οδηγού
 • Οργανώνεις τη λειτουργία και ασκείς διοίκηση σε μια Σχολή Οδηγών

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Συνεργασία µε τις µεγαλύτερες σχολές οδηγών σε όλη την Ελλάδα.
 • Χρήση Εξομοιωτή Οδήγησης για την πλέον αποτελεσματική διδασκαλία και αφομοίωση των µαθηµάτων.
 • Τα πιο σύγχρονα εργαστήρια και εποπτικά µέσα διδασκαλίας.
 • Συνεργασία µε έµπειρους ενεργούς επαγγελµατίες εκπαιδευτές και µηχανολόγους.
 • Διεξαγωγή πλήθους σεµιναρίων και εκπαιδευτικών ασκήσεων για ολοκληρωμένη γνώση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.


Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ συνδυάζει το θεωρητικό υπόβαθρο και την πρακτική εφαρμογή του επαγγέλματος. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για να μεταδώσουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Εκπαιδευτή Οδηγών, μπορείς να εργαστείς σε:

 • Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα ως Οδηγός (ΕΘΕΛ, ΟΑΣΑ, ΜΕΤΡΟ κ.λπ.) και


Ως επαγγελματίας Εκπαιδευτής Οδηγών ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως «Σεμινάριο Συστημάτων Τετρακίνησης», «Κινητήρες Υψηλής Τεχνολογίας», «Παρουσίαση Προσομοιωτή Οδήγησης», «Τηλεκπαίδευση στην Οικολογική Οδήγηση», «Ηλεκτρονικός Ταχογράφος» κ.α.

 

 

Εκπαιδευτής Οδηγών

ekpaideutis icon Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών

Ο Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών αποτελεί ένα δυναμικό επάγγελμα με σίγουρο μέλλον. Συγκεκριμένα, εκπαιδεύει τους υποψηφίους οδηγούς, ώστε να αποκτήσουν άρτια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, με αντικειμενικό στόχο την οδική ασφάλεια. Η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, συνοδεύτηκε και από τη ζήτησε επαγγελματιών με τις κατάλληλες δεξιότητες, για την εκπαίδευση του αυξανόμενου αριθμού των νέων οδηγών. Πρόκειται για ένα επάγγελμα πολύ αποδοτικό και προσοδοφόρο που συνδυάζει ελάχιστο χρόνο σπουδών με πολύ υψηλές και γρήγορες αποδοχές.

Ως Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών:

 • Γνωρίζεις την ισχύουσα Νομοθεσία της Οδικής Κυκλοφορίας και είσαι σε θέση να τη διδάξεις συστηματικά στους υποψήφιους οδηγούς
 • Διδάσκεις τις βασικές αρχές λειτουργίας όλων των συστημάτων και υποσυστημάτων του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες γνώσεις μηχανολογικού σχεδίου
 • Διδάσκεις τυπικές εργασίες συντήρησης ή επισκευής αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας
 • Εφαρμόζεις και διδάσκεις συστηματικά τον τρόπο ορθής οδήγησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
 • Επισημαίνεις τους κινδύνους και τις συνέπειες από αντικανονική συμπεριφορά του οδηγού, ενώ παράλληλα διδάσκεις τον ενδεδειγμένο τρόπο κοινωνικής συμπεριφοράς του οδηγού
 • Επιλέγεις και χρησιμοποιείς το ενδεδειγμένο εποπτικό μέσο διδασκαλίας και τις γενικές αρχές διδασκαλίας για την επιτυχή διεξαγωγή των μαθημάτων
 • Συντάσσεις τα κατάλληλα σχέδια μαθήματος, φύλλα διδασκαλίας και τεστ αξιολόγησης για την επιτυχή διεξαγωγή των μαθημάτων και την αξιολόγηση των υποψηφίων οδηγών
 • Διδάσκεις τα μέσα και τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας του περιβάλλοντος και των απαραίτητων ενεργειών για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη χρήση του αυτοκινήτου
 • Περιγράφεις και επιδεικνύεις τον τρόπο επέμβασης για τη χορήγηση πρώτων βοηθειών σε οδικά ατυχήματα
 • Διδάσκεις τα συστήματα και τις μεθόδους ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας κατά τη χρήση του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας
 • Διδάσκεις τα μέτρα προστασίας και γενικότερα την ασφάλεια του οδηγού
 • Οργανώνεις τη λειτουργία και ασκείς διοίκηση σε μια Σχολή Οδηγών

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Συνεργασία µε τις µεγαλύτερες σχολές οδηγών σε όλη την Ελλάδα.
 • Χρήση Εξομοιωτή Οδήγησης για την πλέον αποτελεσματική διδασκαλία και αφομοίωση των µαθηµάτων.
 • Τα πιο σύγχρονα εργαστήρια και εποπτικά µέσα διδασκαλίας.
 • Συνεργασία µε έµπειρους ενεργούς επαγγελµατίες εκπαιδευτές και µηχανολόγους.
 • Διεξαγωγή πλήθους σεµιναρίων και εκπαιδευτικών ασκήσεων για ολοκληρωμένη γνώση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.


Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ συνδυάζει το θεωρητικό υπόβαθρο και την πρακτική εφαρμογή του επαγγέλματος. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για να μεταδώσουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Εκπαιδευτή Οδηγών, μπορείς να εργαστείς σε:

 • Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα ως Οδηγός (ΕΘΕΛ, ΟΑΣΑ, ΜΕΤΡΟ κ.λπ.) και


Ως επαγγελματίας Εκπαιδευτής Οδηγών ή να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως «Σεμινάριο Συστημάτων Τετρακίνησης», «Κινητήρες Υψηλής Τεχνολογίας», «Παρουσίαση Προσομοιωτή Οδήγησης», «Τηλεκπαίδευση στην Οικολογική Οδήγηση», «Ηλεκτρονικός Ταχογράφος» κ.α.

 

 
Τεχνικός Αυτοματισμών

Τεχνικός Αυτοματισμών

automatismoi icon Τεχνικός Αυτοματισμών

Οι νέες απαιτήσεις των αυτοματοποιημένων συστημάτων της παραγωγικής διαδικασίας, διεργασίας, εποπτείας και ανάπτυξης δίνουν κυρίαρχο ρόλο στον Τεχνικό Αυτοματισμών. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα δεν περιορίζονται πλέον σε ένα μέρος της βιομηχανικής παραγωγής. Από τη μεγαλύτερη βιομηχανία μέχρι την κάθε μεταποιητική επιχείρηση ή βιοτεχνία με αυτοματοποιημένη παραγωγή υπάρχουν και λειτουργούν πλήθος εφαρμογών που διαχειρίζεται ο Τεχνικός Αυτοματισμών. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει πρωτοποριακά, για τα ελληνικά δεδομένα συστήματα βιομηχανικού και οικιακού αυτοματισμού για την εκπαίδευση των σπουδαστών του δημιουργώντας ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Συγκεντρώνεις και ερμηνεύεις τις αναγκαίες πληροφορίες, τόσο σχετικά με την μηχανή, όργανο ή σύστημα στο οποίο εργάζεσαι, όσο και για το εξάρτημα - υλικό παραγωγής.
 • Διαβάζεις, ερμηνεύεις και αξιοποιείς, κατασκευαστικά σχέδια και διαγράμματα φάσεων και προτείνεις διορθώσεις σχεδίων σχετικών με μέρη ή λεπτομέρειες του έργου.
 • Ερμηνεύεις, αναλύεις, συγκρίνεις, αξιολογείς, συνθέτεις και παρουσιάζεις  πληροφορίες  σχετικά με τις παραμέτρους και μεταβλητές της εργασίας του.
 • Καταγράφεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά, σχετικά με την πορεία και τα αποτελέσματα της εργασίας.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διατηρεί αποκλειστική συνεργασία με τις εταιρίες Siemens, Olympia Electronics, Gi Security, Kleeman για την πρακτική σου άσκηση και την επαγγελματική σου απορρόφηση.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης από τη Siemens σχετικά με το σύστημα αυτοματισμών για έξυπνα σπίτια “KNX-Instabus”.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
 • να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, για τη λήψη πτυχίου Bachelor από Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε συναφή ειδικότητα στα Ηλεκτρικά και Ηλεκτρονικά Συστήματα (BEng (Hons) Electrical and Electronic Systems), παρακολουθώντας τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως «Συστήματα συναγερμού και πυρανίχνευσης», «Συστήματα για έξυπνα σπίτια-προγραμματισμός και συνδέσεις».

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Αυτοματισμών, μπορείς να εργασθείς σε:

 • Βιομηχανίες / βιοτεχνίες με αυτοματοποιημένη παραγωγή,
 • Εγκαταστάσεις κλιματισμού, πυροπροστασίας, επεξεργασίας  λυμάτων, αερίων και υγρών καυσίμων, κλπ. και
 • Κατασκευαστικές, εμπορικές εταιρίες, οι οποίες προμηθεύουν, κατασκευάζουν, εγκαθιστούν ή συντηρούν εγκαταστάσεις, αυτοματισμού, κλιματισμού, πυροπροστασίας, κ.λπ.

 

 

Τεχνικός Αυτοματισμών

automatismoi icon Τεχνικός Αυτοματισμών

Οι νέες απαιτήσεις των αυτοματοποιημένων συστημάτων της παραγωγικής διαδικασίας, διεργασίας, εποπτείας και ανάπτυξης δίνουν κυρίαρχο ρόλο στον Τεχνικό Αυτοματισμών. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα δεν περιορίζονται πλέον σε ένα μέρος της βιομηχανικής παραγωγής. Από τη μεγαλύτερη βιομηχανία μέχρι την κάθε μεταποιητική επιχείρηση ή βιοτεχνία με αυτοματοποιημένη παραγωγή υπάρχουν και λειτουργούν πλήθος εφαρμογών που διαχειρίζεται ο Τεχνικός Αυτοματισμών. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει πρωτοποριακά, για τα ελληνικά δεδομένα συστήματα βιομηχανικού και οικιακού αυτοματισμού για την εκπαίδευση των σπουδαστών του δημιουργώντας ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Συγκεντρώνεις και ερμηνεύεις τις αναγκαίες πληροφορίες, τόσο σχετικά με την μηχανή, όργανο ή σύστημα στο οποίο εργάζεσαι, όσο και για το εξάρτημα - υλικό παραγωγής.
 • Διαβάζεις, ερμηνεύεις και αξιοποιείς, κατασκευαστικά σχέδια και διαγράμματα φάσεων και προτείνεις διορθώσεις σχεδίων σχετικών με μέρη ή λεπτομέρειες του έργου.
 • Ερμηνεύεις, αναλύεις, συγκρίνεις, αξιολογείς, συνθέτεις και παρουσιάζεις  πληροφορίες  σχετικά με τις παραμέτρους και μεταβλητές της εργασίας του.
 • Καταγράφεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά, σχετικά με την πορεία και τα αποτελέσματα της εργασίας.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διατηρεί αποκλειστική συνεργασία με τις εταιρίες Siemens, Olympia Electronics, Gi Security, Kleeman για την πρακτική σου άσκηση και την επαγγελματική σου απορρόφηση.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης από τη Siemens σχετικά με το σύστημα αυτοματισμών για έξυπνα σπίτια “KNX-Instabus”.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου
 • να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, για τη λήψη πτυχίου Bachelor από Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε συναφή ειδικότητα στα Ηλεκτρικά και Ηλεκτρονικά Συστήματα (BEng (Hons) Electrical and Electronic Systems), παρακολουθώντας τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως «Συστήματα συναγερμού και πυρανίχνευσης», «Συστήματα για έξυπνα σπίτια-προγραμματισμός και συνδέσεις».

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Αυτοματισμών, μπορείς να εργασθείς σε:

 • Βιομηχανίες / βιοτεχνίες με αυτοματοποιημένη παραγωγή,
 • Εγκαταστάσεις κλιματισμού, πυροπροστασίας, επεξεργασίας  λυμάτων, αερίων και υγρών καυσίμων, κλπ. και
 • Κατασκευαστικές, εμπορικές εταιρίες, οι οποίες προμηθεύουν, κατασκευάζουν, εγκαθιστούν ή συντηρούν εγκαταστάσεις, αυτοματισμού, κλιματισμού, πυροπροστασίας, κ.λπ.

 

 
Ηλεκτρολόγος

Ηλεκτρολόγος

ilektrologia icon Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων

O Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων είναι ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει την εγκατάσταση, τον έλεγχο και την επισκευή ή συντήρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Είναι εκείνος που ερμηνεύει κατασκευαστικά σχέδια και προχωρά σε διορθώσεις για την καλύτερη ηλεκτρολογική εργονομία.

Ο Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων προσλαμβάνεται από μια επιχείρηση στην οποία εργάζεται ως ειδικευμένος τεχνίτης και στη συνέχεια εξελίσσεται σε Τεχνικό Υπεύθυνο εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, εργοδηγό ή και προϊστάμενο του αντίστοιχου συνεργείου ή τμήματος. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως τεχνικού, αναφέρεται στον αρμόδιο προϊστάμενο του συνεργείου. Ως εργοδηγός συνεργείου, αναφέρεται είτε στον υπεύθυνο του τμήματος, είτε στον υπεύθυνο συντήρησης των Η/Μ εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Έρχεσαι σε πλήρη και άμεση επαφή με το μελλοντικό σου επάγγελμα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και ειδικές εγκαταστάσεις.
 • Κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε πραγματικές συνθήκες.
 • Διδασκαλία από μοναδικό επιτελείο καθηγητών με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.
 • Λαμβάνεις επαγγελματικές ικανότητες και δεξιότητες που σε καθιστούν ειδικευμένο εργαζόμενο.
 • Εξειδικεύεσαι στην κατασκευή, επισκευή ή συντήρηση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων.
 • Μαθαίνεις αυτοματισμούς εγκατάστασεων κίνησης και φωτισμού.


Οι απόφοιτοι της ειδικότητας προτιμώνται στις προσλήψεις της εταιρίας SIEMENS, με την οποία το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει εκπαιδευτική συνεργασία (educational partnership).

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει ιδιόκτητα εργαστήρια στα οποία πραγματοποιείται το σύνολο της εκπαίδευσης του Ηλεκτρολόγου Εσωτερικών Εγκαταστάσεων. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αυτοματισμών, με εφαρμογές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- ηλιακή και αιολική- και «έξυπνου σπιτιού, σε προσομοίωση πραγματικών συνθηκών εργασίας (job environment simulation),  με την υποστήριξη κορυφαίων εταιριών Siemens,  Olympia Electronics και Gi Security.

 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου,
 • να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, για τη λήψη πτυχίου Bachelor από Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε συναφή ειδικότητα στα Ηλεκτρικά και Ηλεκτρονικά Συστήματα (BEng (Hons) Electrical and Electronic Systems), παρακολουθώντας τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρουσιάσεις εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως π.χ. «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», «Έξυπνα Κτίρια» κ.α.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, μπορείς να εργαστείς σε:

 • Οικιακές και επαγγελματικές μονάδες κάθε είδους,
 • Βιομηχανίες και κατασκευαστικές εταιρίες,
 • Ξενοδοχειακές μονάδες και
 • Εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

 

 

Ηλεκτρολόγος

ilektrologia icon Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων

O Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων είναι ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει την εγκατάσταση, τον έλεγχο και την επισκευή ή συντήρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Είναι εκείνος που ερμηνεύει κατασκευαστικά σχέδια και προχωρά σε διορθώσεις για την καλύτερη ηλεκτρολογική εργονομία.

Ο Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων προσλαμβάνεται από μια επιχείρηση στην οποία εργάζεται ως ειδικευμένος τεχνίτης και στη συνέχεια εξελίσσεται σε Τεχνικό Υπεύθυνο εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, εργοδηγό ή και προϊστάμενο του αντίστοιχου συνεργείου ή τμήματος. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως τεχνικού, αναφέρεται στον αρμόδιο προϊστάμενο του συνεργείου. Ως εργοδηγός συνεργείου, αναφέρεται είτε στον υπεύθυνο του τμήματος, είτε στον υπεύθυνο συντήρησης των Η/Μ εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Έρχεσαι σε πλήρη και άμεση επαφή με το μελλοντικό σου επάγγελμα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και ειδικές εγκαταστάσεις.
 • Κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε πραγματικές συνθήκες.
 • Διδασκαλία από μοναδικό επιτελείο καθηγητών με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.
 • Λαμβάνεις επαγγελματικές ικανότητες και δεξιότητες που σε καθιστούν ειδικευμένο εργαζόμενο.
 • Εξειδικεύεσαι στην κατασκευή, επισκευή ή συντήρηση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων.
 • Μαθαίνεις αυτοματισμούς εγκατάστασεων κίνησης και φωτισμού.


Οι απόφοιτοι της ειδικότητας προτιμώνται στις προσλήψεις της εταιρίας SIEMENS, με την οποία το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει εκπαιδευτική συνεργασία (educational partnership).

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζόμενων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). Το IEK ΑΚΜΗ είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Η εμπιστοσύνη γονέων και σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τη συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη από την ταχύτητα επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων του.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, Δημοσίων και Ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
 • Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
 • Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 (παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4283/2014, σύμφωνα με το ΦΕΚ 189, άρθρο 12), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό εκπαιδευτήριο που διαθέτει πλήθος υπερσύγχρονων εργαστηρίων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων.
 • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει ιδιόκτητα εργαστήρια στα οποία πραγματοποιείται το σύνολο της εκπαίδευσης του Ηλεκτρολόγου Εσωτερικών Εγκαταστάσεων. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αυτοματισμών, με εφαρμογές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- ηλιακή και αιολική- και «έξυπνου σπιτιού, σε προσομοίωση πραγματικών συνθηκών εργασίας (job environment simulation),  με την υποστήριξη κορυφαίων εταιριών Siemens,  Olympia Electronics και Gi Security.

 • Επιπλέον, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που απέσπασε το βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση - "Innovation in Education" - προσθέτοντας μία ακόμη σημαντικότατη παγκόσμια διάκριση στο σύνολο των Διεθνών βραβεύσεων που έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια. Με τη διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση αυτών τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όσο και στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ και αναγνωρίζεται δικαίως ως INNOVATOR IN EDUCATIOΝ στην Ελλάδα.

Μετά την αποφοίτησή σου, έχεις τις ακόλουθες προοπτικές για να εξελίξεις τις σπουδές σου:

 • να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου,
 • να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, για τη λήψη πτυχίου Bachelor από Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε συναφή ειδικότητα στα Ηλεκτρικά και Ηλεκτρονικά Συστήματα (BEng (Hons) Electrical and Electronic Systems), παρακολουθώντας τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα και
 • να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρουσιάσεις εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, όπως π.χ. «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», «Έξυπνα Κτίρια» κ.α.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας του Τεχνικού Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, μπορείς να εργαστείς σε:

 • Οικιακές και επαγγελματικές μονάδες κάθε είδους,
 • Βιομηχανίες και κατασκευαστικές εταιρίες,
 • Ξενοδοχειακές μονάδες και
 • Εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.