ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΑLAIN DUCASSE” ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΑLAIN DUCASSE” ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

thumbnail DSC 5444Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του χώρου του τουρισμού και της εστίασης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, ένα μοναδικό τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς στον χώρο εκδηλώσεων «Οδός Κασσάνδρας» στο Βοτανικό. Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο chef - instructor της Alain Ducasse Education, Mark Guillain Williams, την κορυφαία σχολή γαστρονομίας του κόσμου που συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κεντρική θεματική του προγράμματος ήταν η λεγόμενη «Animation Cuisine», του μαγειρέματος δηλαδή και του στησίματος πιάτων μπροστά στον πελάτη. Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις του χώρου της εστίασης, που συναντάται κατά βάση σε resorts και cityhotels, αποδίδοντας διαδραστικότητα στη διαδικασία της παρασκευής ενός γεύματος, με τον πελάτη να έχει άμεση εικόνα της τεχνικής και των φρέσκων υλικών που χρησιμοποιούνται στην προετοιμασία των πιάτων που πρόκειται να καταναλώσει.

Η επίσημη παρουσίαση του συγκεκριμένου τύπου κουζίνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο με τεχνικές και νέες συνταγές που χωρίστηκαν σε τρεις ενότητες: «Live Cooking Buffet», «Live Cooking Bistrot» και «Live Cooking Snacks», που περιλάμβαναν τέσσερις αντιπροσωπευτικές συνταγές ανά ημέρα.

Στην ενότητα «Live Cooking Bistrot» που έκανε το εναρκτήριο λάκτισμα ο chef με άρτια τεχνική και ακρίβεια παρουσίασε συνταγές όπως το παραδοσιακό πιάτο της Βουργουνδίας «oeufenmeurette», βοδινό tartare με σάλτσα μουστάρδας, painperdu με καραβίδες και κινόα από την Ανδεγαυία (Ανζού) με ρίζες και μαύρη τρούφα.

Τη δεύτερη μέρα τη σκυτάλη πήραν οι συνταγές για μπουφέ με επίσης λεπτομερή παρουσίαση συνταγών με εξειδικευμένες τεχνικές όπως «τραγανή τάρτα με γαρίδες και λαρδί», «σούπα με μοσχάρι και ταμάρινδο», «αποδομημένο parmentier» και «υφές Du Barry».

Τον επίλογο της τρίτης και τελευταίας μέρας έγραψαν τα σνακ όπως «bagel gambas tartare» με γαρίδες, «banh mi», το γνωστό βιετναμέζικο σάντουιτς με χοιρινό, ένα ξεχωριστό χορτοφαγικό burger και «quesadillas με στήθος πάπιας καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα μάνγκο».

thumbnail DSC 5246Λίγα λόγια για τον chef

O Mark Guillain Williams ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο δουλεύοντας στο «Ritz» και στο «FifthFloorRestaurant» του HarveyNichols. Το 2001 γίνεται chef στο εστιατόριο GillesChoukroun, «Angl’Opéra», στο Παρίσι όπου παραμένει για δύο χρόνια. Αργότερα θα συμμετάσχει στην ομάδα του AlainDucasse ως souschef στο εμβληματικό «Relais Plaza» του HotelPlaza Athénée». Από το 2008 θα επιδείξει τις άριστες μαγειρικές του ικανότητες ως headchef στο «SalonPremiereAirFranceLounge», το οποίο βρίσκεται στο αεροδρόμιο Roissy-CharlesdeGaulle και το 2011 εντάσσεται στην ομάδα των εισηγητών της σχολής του AlainDucasse, «Alain Ducasse Education» με την οποία συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

Assistant Chefs
Ανδριανάκης Άγγελος, Ζέρβας Αριστοτέλης, Κωστάκος Αθηναγόρας, Πασχάλη Πασχάλης, Κοτζάς Βασίλης, Τσιοτίνης Αλέξανδρος

 

 

thumbnail DSC 5948

 

Διοργανωτής
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χρυσοί Χορηγοί

Unilever Food Solutions
EGEM
Metropolitan Food Culture
4F
Wüsthof
Thermomix
ΟδόςΚασσάνδρας
Délifrance
Home By Nature
Black Garlic Downvillage

Συντονιστής
GastronomyEssentials
Φωτογραφίες
Καραγιάννης Παναγιώτης (Εφαρμοσμένες Τέχνες, τμήμα φωτογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ)
Χορηγός Τεχνολογίας
LG
Χορηγός Εξοπλισμού
Electrolux
Χορηγός Ένδυσης
ChefStyle

 

 

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu