Ο διάσημος Σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος

Ο διάσημος Σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος

2 5Μια υπέροχη εμπειρία έζησαν οι σπουδαστές του τομέα μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος στο ειδικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής και με καλεσμένο ένα μοναδικό μετρ της κουζίνας, τον Γιάννη Μπαξεβάνη.

Ο κ. Μπαξεβάνης, με τεράστια εμπειρία από τις κουζίνες του εξωτερικού και ως γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ, στα Ηνωμένα Έθνη υπό την προεδρία της Ελλάδας, στο Fouquet’s στο Παρίσι, στα CulinaryInstitutofAmerica της Νέας Υόρκης και του Σαν Φραντσίσκο, είναι φανατικός των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και παρουσίασε πιάτα βασισμένα στην ελληνική παράδοση δίνοντας ένα υπέροχο γευστικό αλλά και αισθητικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της παρασκευής των πιάτων, μίλησε στους σπουδαστές για τη σπουδαιότητα των υλικών και τη χρήση τους, τους παρότρυνε να επιλέγουν γνήσια ελληνικά προϊόντα, μοιράστηκε μαζί τους μυστικά της κουζίνας και τους προέτρεψε να ταξιδέψουν και να δουλέψουν σκληρά ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Οι σπουδαστές από την πλευρά τους απόλαυσαν τη μοναδική εμπειρία, έθεσαν ερωτήματα στον σεφ, δοκίμασαν τις πρωτότυπες γεύσεις και μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης φωτογραφήθηκαν μαζί του.